Caleb Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ponawiam pytanko: Czy pancerze mozna jakos naprawic? Albo zmienic im w pliku parametry wytrzymalosci, bo smieszne jest ze w takim szalenczym tempie staja sie bezuzyteczna szmata, a jednak znalezc je nie latwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 czy jest juz jakis sposób na instalacje patcha bez utraty sejwów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamaykee Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ponawiam pytanko: Czy pancerze mozna jakos naprawic? Albo zmienic im w pliku parametry wytrzymalosci, bo smieszne jest ze w takim szalenczym tempie staja sie bezuzyteczna szmata, a jednak znalezc je nie latwo. jeszcze nie przeszedłem gry, więc nie wiem czy nie da się naprawiać, ale skoro jesteś gotowy do edycji plików... to wiem, że jest trainer, któy naprawia przedimioty - trainer 12 na gamecopyworld Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 No i skończyłem; "Chcę, aby zona zniknęła" - takie mam zakończenie. Czy to też jedno z "fałszywych"? Za bardzo się nie starałem, troszkę pogrzeszyłem, nie zawsze byłem grzeczny, parę zadań nie wykonałem. Podobno gdzieś w necie można obejrzeć wszystkie zakończenia - czy moge prosić o link? Jestem ciekaw, kiedy ukaże sie jakaś solucja - to dopiero zadanie. Bedzie to koszmarnie trudne, gdyż gra jest skomplikowana, trzeba uwzględnić wiele zadańi i ich wpływ na zakończenie. Chyba, że piszący dostanie materiały od twórców gry, którym można tylko pogratulować. Gra jest wyjątkowa i wspaniała. Jedyna w swoim rodzaju i wyznaczy nowy etap w tym przemyśle/twórczości. Bo to już jest twórczość. Jest wieloznaczna, była dla mnie sporym przeżyciem i dała trochę do myślenia - jak dobry film czy książka. Podobnie , ale więcej i inaczej niż "Piknik na skraju drogi". Zobaczycie, namnoży się nam wkrótce gier-namiastek STALKERa, z zapożyczonymi pomysłami, czemu nie wróżę powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Stalker jest teraz jak plastelina w rekach graczy - mody coraz nowsze i coraz lepsze dodaja tej grze tylko zalet. Mysle, ze pozniej bedzie jeszcze lepiej - moze ukaze sie SDK. To naprawde swietna gra. I wiem na pewno, ze przejde ja jeszcze co najmniej raz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 głupotą twórców było by jakby nie wyrzucili SDK ludziom... wystarczy zobaczyć ile modów już wylazło... a jakby wypuścili SDK to może by powstała totalna konwersja w świecie Falloute? (no co menu, loading screen, hud już przypomina fallouta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) Jestem ciekaw, kiedy ukaże sie jakaś solucja - to dopiero zadanie. Bedzie to koszmarnie trudne, gdyż gra jest skomplikowana, trzeba uwzględnić wiele zadańi i ich wpływ na zakończenie. Wielce przesadzona opinia. gra nie jest trudna (zadania) bo wszedzie prowadzi cie strzalka, jedyny problem to odkryc prawdziwe zakonczenie za ktorym trzeba troche pobiegac. Ludzie pisali solucje do Morrowinda wiec Stalker raczej na nich wrazenia nie zrobi :> Ciekawe ze gra z patchem 1.0001 ogolnie jest trudniejsza :> Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Cze!! Małe pytanko!! Właśnie ściągnołem polonizacje do STALKERA, ale czy wymaga patcha?? Nie chce stracić "sejwów";)) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Cze!! Małe pytanko!! Właśnie ściągnołem polonizacje do STALKERA, ale czy wymaga patcha?? Nie chce stracić "sejwów";)) ?? zainstalowałem spolszczenie bez patcha i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Wielce przesadzona opinia. gra nie jest trudna (zadania) bo wszedzie prowadzi cie strzalka, jedyny problem to odkryc prawdziwe zakonczenie za ktorym trzeba troche pobiegac. Ludzie pisali solucje do Morrowinda wiec Stalker raczej na nich wrazenia nie zrobi :> Ciekawe ze gra z patchem 1.0001 ogolnie jest trudniejsza :> No to spróbuj sobie wyobrazić, że piszesz taką solucję - czy wiesz czego jeszcze n/t gry nie wiesz? Ilu misji pobocznych nie przeszedłeś i jaki jest ich wpływ na zakończenie? (z uwzględnieniem Twoich wyborów co chwila). Ludzie piszą, że gra jest krótka - tak, gdy prze się do celu na skróty aby dojść do zakończenia (fałszywego). Solucja powinna opisać wszystkie misje i cele, z omówieniem ich wpływu nazakończenie (a). Wg mnie nieprędko się ukaże, chyba że jak pisałem - piszący będzie miał wytyczne od twórców gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Pojawił sie nioficjalny poradnik do gry wypuszczony przez Gry-online, plik pdf, zajmuje 33mb i zawiera 231 stron. Opisano wiekszość questow w grze, jesli nie wszystkie, i to całkiem dokładnie. Opis 7 zakończeń co jak zrobić by dane otrzymać, opis różnych skrytek i przejść, to jest całkiem fajne bo o wielu nie wiedziałem, opis broni, artefaktów i pancerzy. Z tymi ostanimi jednak sie nie popisali, bo cieszą sie że znaleźli całe 7 :lol2: Na OL wyczytałem, że w Prypeci można znaleść 4 exo, jeden jest w hotelu, w pokoju obok gdzie bierzemy PDA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 kolejna ciekawa recka - 78% wtf!? ale ok jak gry-online wyceniają preya na 90% to dla mnie stalker może u nich dostac nawet 10% ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam gra mi sie wywala , jestem w prypiat patch 1.001 czy jak to tam sie pisze. Zabilo mnie wczytuje gre od nowa i przy wczytywaniu wyskakuje okienko z bledem silnika gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 tez macie problemy z patchem polonizujacym ze wychodzi wam do wina czesto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 (edytowane) kolejna ciekawa recka - 78% wtf!? ale ok jak gry-online wyceniają preya na 90% to dla mnie stalker może u nich dostac nawet 10% ;pPamietaj ze to głównie 1 koleś ocenia (chociaż nie zawsze). Mnie stukaja takie opinie i recki netowe. Np każdy jechał wszedzie na d3 a nie oszukując sie to dla mnie najepszy clasic fps od czasów half-lifa. Ale to było OT. Co do stalkera. Ja ocenił bym go na 9/10 ale prey'a też 9/10 ;] bo też go bardzo lubie. Co do prawdziwego zakonczenia to nie wiem czemu je tak trudno znaleźć ;]. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Za 1 razem dostałem ten quest z tajemna komnata i tam własnie sie udałem. Może niektórzy w PDA w ogole nie zagladaja (a w encyklopedie czy notatki samego marked one to juz w ogole ;p). Edytowane 14 Kwietnia 2007 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Może niektórzy w PDA w ogole nie zagladaja (a w encyklopedie czy notatki samego marked one to juz w ogole ;p). No ja zaglądałem i za pierwszym razem "coś" istotnego mi jednak umknęło... » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « ... spotkanie z Guide'm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 ja nie czytam pda :D ale mam dziwny problem. jestem w prypeci i jak dam quick save lub zwykly to laduje na pulpicie :| save robi, ale wkurza to nieziemsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 heh to jest taki fajny błędzik:D (uwaga radze zapisac grę zanim to zrobicie :D) wchodzicie do pda i przy zadaniach macie symbol książeczki, która rozwija opis zadania, weźcie kliknijcie oba przyciskami myszy na tą ikonkę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 heh to jest taki fajny błędzik:D (uwaga radze zapisac grę zanim to zrobicie :D) wchodzicie do pda i przy zadaniach macie symbol książeczki, która rozwija opis zadania, weźcie kliknijcie oba przyciskami myszy na tą ikonkę:) to powiedz moze co to powoduje, bo polpity w prypeci skutecznie mnie irytuja :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 potrzebuje jakiegos save z 1.0001 z poczatkow (+- dark valley), cos mi sie zwalilo i wogole save nie chce zaladowac (1.0000 , spolszczona) nie wiem ocb. Plz o odzew ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To ja mam podobnie w prypeci tez mi nie laduje save'a i gra sie wywala ale mam patcha, zaraz zobacze czy cos sie ruszylo bo wgralem od nowa gre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jest jakaś szansa żeby usunąć polskiego lektora ze spolszczenia lub po jego zainstalowaniu? Stalkera narazie mam w koszu więc nie chce się bawić w instalacje żeby tylko sprawdzić, postanowiłem najpierw was zapytać ;) Ja chce same teksty bo jak słuchałem próbki polskich głosów to...bleee.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 czemu bleee? polskie głosy są bardzo dobre :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To ja mam podobnie w prypeci tez mi nie laduje save'a i gra sie wywala ale mam patcha, zaraz zobacze czy cos sie ruszylo bo wgralem od nowa gre. no u mnie to nic nie pomoglo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nic nie pomoglo ale tu masz linka do save'ow http://rapidshare.com/files/26018649/savedgames.rar.html od szoguna z jednego polskiego forum stalkera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 czemu bleee? polskie głosy są bardzo dobre :]Sugerowałem się tym co było tu keidyś w temacie podane jakieś próbki...jednak zaintalowałem..i hm cool :) Co do patcha 1.0...1 na gamespot jest jakaś inna wersja z 12 April. http://www.gamespot.com/pc/action/stalker/...=tabs;downloads Sami zobaczcie jeśli ktoś możę to niech mi powie czy jest ona okey do każdej wersji czy jak? Straciłem savy (reinstal, zpaomniałem skopiować :D ) wiec może i patcha zaaplikuje, tylko któego, są tutaj 2 wersje 1.001 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jedna wersja jest do amerykanskiej wersji gry a inna do wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 (edytowane) Okey, to sciagam intenational. Jest ktos w stanie mi pomoc? Mam na hdd 1gb wolnego mniejsca...robilem reinstal no i...patcha nie wgram jezeli nie zainstaluje znowu stalkera...ale nie mam tych calych 10gb :D ktos moglby mi podrzucic wpisy do rejestru, to chyba powinno pomoc prawda? dobra....zrobilem miejsce kosztem...gul...prison breaka ;( lece do "zony" ;) Edytowane 15 Kwietnia 2007 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Nic nie pomoglo ale tu masz linka do save'ow http://rapidshare.com/files/26018649/savedgames.rar.html od szoguna z jednego polskiego forum stalkera.Ale to są prawdopodobnie save'y od wersji 1.0000 , gdyż gra nie chce ich wczytać (wyrzuca komunikat "...invalid save..."). Nie wiecie, gdzie znajdę savy do wersji 1.0001? Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No sa bez patcha tez jest chcialem wlaczyc i mi nie dzialaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...