Gość Pioorek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To może ja wypowiem sie na temat spolszczenia [; Mnie sie nie podoba, myslalem ze bedzie totalny dubbing a tutaj taka mieszanka - wg. mnie to albo podlozyc glosy, albo dać napisy (kinówka). Grając w Stalkera z dubbingiem czułem sie jakbym ogladał kiepski film na polsacie z lektorem. Dziwnie mi sie gra kiedy slysze na raz 2 glosy - jeden po rusku czy jakiemu tam [; i drugi po polsku. Jakos nie podchodzi do mnie taki mix. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No i skończyłem; "Chcę, aby zona zniknęła" - takie mam zakończenie. Czy to też jedno z "fałszywych"? Za bardzo się nie starałem, troszkę pogrzeszyłem, nie zawsze byłem grzeczny, parę zadań nie wykonałem. Podobno gdzieś w necie można obejrzeć wszystkie zakończenia - czy moge prosić o link? Jestem ciekaw, kiedy ukaże sie jakaś solucja - to dopiero zadanie. Bedzie to koszmarnie trudne, gdyż gra jest skomplikowana, trzeba uwzględnić wiele zadańi i ich wpływ na zakończenie. Chyba, że piszący dostanie materiały od twórców gry, którym można tylko pogratulować. Gra jest wyjątkowa i wspaniała. Jedyna w swoim rodzaju i wyznaczy nowy etap w tym przemyśle/twórczości. Bo to już jest twórczość. Jest wieloznaczna, była dla mnie sporym przeżyciem i dała trochę do myślenia - jak dobry film czy książka. Podobnie , ale więcej i inaczej niż "Piknik na skraju drogi". Zobaczycie, namnoży się nam wkrótce gier-namiastek STALKERa, z zapożyczonymi pomysłami, czemu nie wróżę powodzenia. - z boku masz więcej zakończeń :]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 @Donciu; - dzięki za link do zakończeń. Ponawiam prośbę o namiary do save'ów v.1.0001. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dnb111 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 [gluteus maximus], zrobilem reinstall teraz przy kazdym ladowaniu save wychodzi do wina ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ma ktos moze save'a z prypeci ?? wersja patchowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Ma ktos moze save'a z prypeci ?? wersja patchowanamoge ci dać mój po misji w yantarze (X16) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 U mnie gra śmiga na 1242x1028 czy jakoś tak i reszta na maxa i mam na samym początku gry 20-30fps... Czy to dobry wynik jak na tą gre? Czemu mam czasami doczytki? Za mało ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Czy drugi rodzaj Exo został znaleziony ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No Panowie mam mały kłopot .... Vista 32 bit stery 101.65 - na innych to samo Wszystko śmiga super , ale jest ale .....czasem jak chcem save zrobić to wywala do windy........znacie sposób czy czekać na inne stery czy łatki do gry.. wersja PL 1.0.0.0.1...pozdrówka. U mnie gra śmiga na 1242x1028 czy jakoś tak i reszta na maxa i mam na samym początku gry 20-30fps... Czy to dobry wynik jak na tą gre? Czemu mam czasami doczytki? Za mało ramu?na tą rozdziałke mało mem na grafie i mało ramu.....ramu 2G przynajmniej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donciu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Czy drugi rodzaj Exo został znaleziony ? To znaczy ? Chodzi Ci o ten co noszą militarni Stalkerzy ? #BTW - patrzcie co odkryłem : Ale to jeszcze nic , najlepsze była jak rzuciłem w nich granatem , w porę kapneli się i uciekali sprintem (!!!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No i stało się dotarłem do końca. A właściwie do 3 końców. Tak z ciekawości zapytam od czego zależy to jakie fałszywe zakończenie zaserwuje nam gra? Mi się trafiło "money" ale w necie widać ich kilka w dokładnie tym samym miejscu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jak osiągnąć wszystkie zakończenia: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « zakończenie 1 - I want the zone to disappear trzeba mieć bardzo dobrą reputację powyżej 1000 i kasy poniżej 50000 zakończenie 2 - I want to be rich trzeba mieć kasy powyżej 50000 zakończenie 3 - I want to rule the world trzeba zabić przywódcę Duty i Freedom zakończenie 4 - Humanity is corrupt, mankind must be controlled trzeba mieć złą reputację poniżej -1000 zakończenie 5 - I want immortality trzeba mieć reputację pomiędzy -1000 a 1000 kasa poniżej 50000 przywódcy Duty i Freedom muszą żyć Ostatnie dwa chyba wiadomo jak zrobić. Wybieramy w dialogu z doktorkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Mogłby ktoś podrzucić save 1.0001 w okolicach spotkania z przewodnikiem(1?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jak osiągnąć wszystkie zakończenia: ... Dzięki wielkie. Teraz wszystko rozumiem na koncie miałem 23 tysiaki... Jakoś nie musiałem specjalnie sprzętu (oprócz amunicji) kupować a i na walkach w arenie można się było deczko podreperować finansowo ;). Ech aż szkoda że już przelazłem. Pewnie znowu przyjdzie nieco poczekać na grę fpp o podobnym potencjale... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkReaver Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Panowie a jak ma się sprawa S.T.A.L.K.E.R.A co do sustemów 64 Bitowych ? Odpali on na takim systemie ? testował ktoś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Na Viście 64-bit działa normalnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Kilka ciekawych fotek z gry: Krajobraz, Wyjście z Zony?, Inwigilacja, Armia strzela do Boga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Panowie odnośnie wychodzenia do windy Stalkera; problem występuje jedynie gdy gramy od 1280 w zwyż i ustawieniach na max wszystko i dynamiczne oświetlenie.program polega na tym że aplikacje 32bit obslugują tylko do 2g pamięci - a to jest za mało i trzeba sobie przerobić exe .Tyczy to się też Gothic III.dla stalkera trzeba przydzielić 3G. Wszystko opisane tu: http://forums.firingsquad.com/firingsquad/...essage.id=32178 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Panowie odnośnie wychodzenia do windy Stalkera; problem występuje jedynie gdy gramy od 1280 w zwyż i ustawieniach na max wszystko i dynamiczne oświetlenie.program polega na tym że aplikacje 32bit obslugują tylko do 2g pamięci - a to jest za mało i trzeba sobie przerobić exe .Tyczy to się też Gothic III.dla stalkera trzeba przydzielić 3G. Wszystko opisane tu: http://forums.firingsquad.com/firingsquad/...essage.id=32178 Czy w Viscie 64 tez trzeba kombinowac z pamiecia? jak mam 4 GB ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 kolega pomyka łada po strefie, zassal moda ktory daje taka mozliwosc, wywalilem galy na wierzch bo ponoc to jest niemozliwe - macie takiego moda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 tak jest mod ale pojazdy działają tylko na 1 poziomie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) kolega pomyka łada po strefie, zassal moda ktory daje taka mozliwosc, wywalilem galy na wierzch bo ponoc to jest niemozliwe - macie takiego moda? tak jest mod ale pojazdy działają tylko na 1 poziomieNo bo jak przejechać przez budynek żeby wejść na 2 poziom :D Do tego dość łatwo je rozbić. Sama jazda po mapie też szałowa nie jest kiedy mapę mija się w 20-30s. Fajne jako ciekawostka, ale raczej nieprzydatna. A moda masz tu: http://www.gsc-game.com/main.php?t=communi...6&sec_id=16 Albo bezpośrednio: http://www.sendspace.com/file/x6s7fw Swoją drogą, był już podawany parę stron wcześniej :P P.S. Ostatnio rozbiłem tego kamaza czy coś na stadzie piesków. (4 razy :D) Skubane są żywotne :D. Przy 1 uderzeniu było 1:1, (stan piesków -1, stan kamaza -1 drzwi :D) Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) Ponawiam kto ma save'a z prypeci ?? PW Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) sejw z po paczu 1.000000001, grane na modzie,, mało zbroi ale i fajne zabawki w plecaku np fast shooting kałach z lunetą i silencerkiem - robi robotę ;) albo "deer hunter", niezbyt skuteczny ale - dla przyjemności;] autosave z prypiat http://s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=...987087754846535 Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 W najbliższym czasie wraz z premierą gry S.T.A.L.K.E.R do sprzedaży trafią nowe karty graficzne z serii 8600 od Asusa. Pierwszą z nich będzie 8600GTS wyposażony w 256MB pamięci DDR3 pracującej z częstotliwością 2000MHz, procesor graficzny taktowany będzie częstotliwością 675MHz. Do karty dołączana będzie gra S.T.A.L.K.E.R: Shadows of Chernobyl. Przewidywana cena to około 850zł http://www.purepc.pl/node/1228 Hyhy, ciekawe jak wyjdzie na testach. Może się skuszę wreszcie ;] Chociaż pewnie poczekam na model od Galaxy :D i wreszcie przejdę na PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 (edytowane) forest kila zbila[/b]' post='2577401' date='16 kwi 2007, 15,07] sejw z po paczu 1.000000001, grane na modzie,, mało zbroi ale i fajne zabawki w plecaku np fast shooting kałach z lunetą i silencerkiem - robi robotę ;) albo "deer hunter", niezbyt skuteczny ale - dla przyjemności;] autosave z prypiat Dzieki wielkie zaraz bede testowal. Kurde nie wczytuuje mi tego save a jakiego masz moda ?? Edytowane 16 Kwietnia 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 realityenhancementbeta3 gdzieś w spoilerku chetnie bym znalazł info kogo i gdzie mam spotkać żeby mieć prawdziwe zakończenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mam pytanie - w jaki sposób uzyskuje się ujemną reputacje?? , w celu uzyskania złych zakończeń ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Save fajny tylko troch malo apteczek i jak dla mnie to lipa ten mod, nie na mojego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 realityenhancementbeta3 gdzieś w spoilerku chetnie bym znalazł info kogo i gdzie mam spotkać żeby mieć prawdziwe zakończenia ;] 145 strona post #4343. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...