Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

FanEk tam jest napisane, że Dynamic Sky moze nie wszystkim się podobać... niby czemu? moze mi ktoś to wytlumaczyć, bo mialem ochote zainstalować ten MOD ;] wygląda na pozytywny... aha i jeszcze pytanko ... Czy po zainstalowaniu tego MODa liczba FPSów spada? dzieki za odp. i pozdro

Oczywiście że spada, ale nie jakoś specjalnie drastycznie. Gra wygląda diametranie inaczej, pojawia sie choćby Global Ilumination, które jest wyłączone normalnie.

Na gamespocie pojawił sie wczoraj fixed Soetdjura :

2582794[/snapback]

mógłby ktoś spisać w jeden post, dotychczas opisane zmienne z pliku user.ltx i objaśnienie co one zmieniają ?

http://www.tweakguides.com/STALKER_8.html jest troche tego :P

Dziś posiedziałem troche na forum gsc stalkera i wyczytałem tam niesamowite rzeczy :

np. ktoś pisał że z gitarą można usiąść przy ognisku w Yantarze i zaczać na niej grać :D ktoś znalazł drugi rodzaj egzo, bulldoga na inne naboje, miejsce z kontrolerem na powierzchni i jeszcze wiele innych rzeczy, których niepamietam, aż by sie zaczeło grać od początku gdyby czas był :)

Spis wszystkich broni i armorów które są dostepne w grze !

http://www.breueronline.de/klaus/stalker/stalkerlists.html

Mapka z ciekawszymi pancerzami:

http://www.kbhclan.com/stalker_map.jpg exo w Army Warehouse, ktoś go tam widział ? :)

@Damiano69 a Ty gdzie mieszkasz ? :D

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro nie tak bardzo obciąża to chyba warto bedzie sprobować ;] ... a tak btw. to ja nie widzialem chyba Stalker's suit w Cordonie ;o jakby ktos mi powiedzial dokladniej gdzie on jest bo ja wlasnie zaczalem 2 raz grac od nowa ;] przydalby sie na dobry początek

PS: dopiero zobaczylem FanEk, ze mieszkasz calkiem blisko mnie ;]

Edytowane przez Damiano69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1: Chciałem rozwiązać questa w którym trzeba odnależć karabin rodowy , po dotarciu do zaznaczonego miejsca nic nie znalazlem , szukałem dosyc dokładnie i w pewnej odległosci od punktu na mapie. Gdzie znajduje sie ten karabin? (moze nie miałem szczęscia albo to bug)

2: Jantar - quest ze snorkami (przyniesc częsci ciała snorka) , zabiłem ich juz z 15 i zaden nic nie ma O_o. Zabijac dalej do skutku czy darowac sobie (kolejny bug)

Stopę snorka znajdziesz w X16 - zabijaj tam snorki, z jednego z nich zostanie stopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi,

Jestem w dolinie mroku i mam zlikwidować przywódcę gangu o ksywie pogrzebacz, ale za cholerę nie moge znaleźć miejsca pobytu gostka. Strzałka wskazuje miejsce ale tam nikogo nie ma. :mur: HELP :mur: gdzie jest ta szumowina

Edytowane przez Oli20053

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam stalkerowską społeczność, mam mały problem :wink: Mianowicie gdy pada deszcz na ekranie pojawia mi sie sieka, bardzo uprzykrzająca gre. Występuje nawet w zamkniętych pomieszczeniach i niezaleznie czy takty karty są na defaulcie czy podniesione. Wersja forceware 93.71

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez Stalkera nawet do kawy w McDonaldzie dodaja za friko.

To %@_uje oszukali mnie, wczoraj byłem w Macu i nie dostałem ;/

Btw. Czy komuś udało sie zagrać na gitarze przy jakimś ognisku, próbował ktoś ?

Btw2. tak przeglądałem ten wątek bo czegoś szukałem, od wydania bety napisaliśmy 80 stron :D

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przynosze nowe nowiny, na forum gsc ktoś znalazł Poltergeist na powierzchni i nie jako kule ognia tylko normalną postać. Miał włożony "artefact hunter" to przyciąga różne mutanty, tak samo ktoś widział z tym artefaktem stado Rodentów w liczbie około 50 w okolicach Army Warehouse, no kurcze :D

http://www.stalker-game.com/en/?page=poltergeist

http://www.gsc-game.com/index.php?t=commun...6&sec_id=11

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYTAT(ZATOICHI @ 21 kwi 2007, 11:23)

1: Chciałem rozwiązać questa w którym trzeba odnależć karabin rodowy , po dotarciu do zaznaczonego miejsca nic nie znalazlem , szukałem dosyc dokładnie i w pewnej odległosci od punktu na mapie. Gdzie znajduje sie ten karabin? (moze nie miałem szczęscia albo to bug)

1. Karabin rodowy znajdzieasz w tunelu (z licznymi wyładowaniami elektrycznymi). Musisz dojść prawie na koniec tego tunelu i tam w kontenerze znajduje się poszukiwana broń.

Edytowane przez Uneek Eth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobrze się stało, jednak przy testowaniu różnych mod'ów do S.T.A.L.K.E.R.'a zauważyłem w folderze ...gamedata\sounds\material\bullet\collide pliki o nazwie np. glass01hl.ogg, które brzmią dokładnie jak w Half-Life'ie 2. Nie wiem czy hl w nazwie oznacza skrót od Half-Life, ale nie mniej jednak dziwny zbieg okoliczności :wink: No i jeszcze dźwięk kałacha w alfie czy becie (już nie pamiętam) był identyczny jak w C-S'ie. Żeby nie było niedomówień, o nic ich nie oskarżam, tak tylko sobie gdybam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi