Orgiusz Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Pogralem dzisiaj troszki... Co prawda ogolny poziom trudnosci na stalker wymusza rzucie gum zamiast palenia papierosow i poczatkowe dochodzenie czemu fsaa nie bangla... Btw Nie wiem co jest gorsze - bandyci, wojsko czy cholerny bloodsucker... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trojanuch Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Nie wie moze ktos w jaki sposob wylaczyc graficzny efekt upicia sie? Z niewiadomych przyczyn gra zwalnia wowczas niepomiernie z 30 FPS robi sie np 9 :blink: . Bede wdzieczny zq wszelkie sugiestie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Z_ Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Czy jest mod umozliwiajacy teleportacje do wybranej lokacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 A masz dekoder ?? Trzeba bylo po misji z wylaczeniem anten spojzec w pda i byla misja spotkaj sie z przewodnikiem on by ci zlecil spotkanie z doktorkiem a on by pokazal gdziej jest dekoder. Dzieki tej wyprawie masz prawidlowe zakonczenie a teraz to lipa musisz isc do monolitu i bedziesz mial falszywe . Fajne i sensowne opisanie problemu... ciekaw jestem skąd miałem o tym wiedzieć, szedłem tak gdzie kazano (ale chyba mam save zaraz po wyłączeniu anten). Jeżeli chcę zobaczyć fałszywe zakończenie to co muszę zrobić? Kręcę się w terenie reaktora a przynajmniej tak mi się wydaje (promieniowanie i urządzenia jak z Discovery o Czarnobylu) są jakieś zamknięte drzwi i nic dalej nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Fajne i sensowne opisanie problemu... ciekaw jestem skąd miałem o tym wiedzieć, szedłem tak gdzie kazano (ale chyba mam save zaraz po wyłączeniu anten). Jeżeli chcę zobaczyć fałszywe zakończenie to co muszę zrobić? Kręcę się w terenie reaktora a przynajmniej tak mi się wydaje (promieniowanie i urządzenia jak z Discovery o Czarnobylu) są jakieś zamknięte drzwi i nic dalej nie ma... A gdzie wolna wola ? A zadanie o odszukaniu przewodnika pojawia się chyba nawet przed X19. A co do zakończenia ze spełniaczem życzeń to musisz się dostać do sarkofagu i pogadać z monolitem. Przejście do sarkofagu jest dobrze zbunkrowane i trzeba go troszkę poszukać, ale jak się pokręcisz to dasz rade. A potem stary load i pędź do przewodnika :D A mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy już wiemy kim jest Stierlok, dlaczego w PDA zostaje misja "Zabij Stierloka" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zalatalem ostat patha a i tak sa bledy np ide sprzatnac goscia wchodze na natpny sektor no i juz mam komunikat ze zadanie zaliczone i moge wrocic po nagrode a druga sprawa to te notatki na chlopski rozum powinny byc podswietlone tylko nie przeczytane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 (edytowane) Fajne i sensowne opisanie problemu... ciekaw jestem skąd miałem o tym wiedzieć, szedłem tak gdzie kazano (ale chyba mam save zaraz po wyłączeniu anten). Jeżeli chcę zobaczyć fałszywe zakończenie to co muszę zrobić? Kręcę się w terenie reaktora a przynajmniej tak mi się wydaje (promieniowanie i urządzenia jak z Discovery o Czarnobylu) są jakieś zamknięte drzwi i nic dalej nie ma... To byl taki chwyt tworcow gry zeby gracze sie glowili co bylo nie tak jak mieli falszywe zakonczenie. A co do dojscia do monolitu to on cie chyba wola do siebie, ale gdzie jest to nie wiem bo podarowalem sobie to i zrobilem tylko prawdziwe zakonczenia a reszte na youtube obejzalem. Edytowane 21 Maja 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienth Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Z tego co pamietam do dojscie do monolitu nie jest jakos bardzo skomplikowane. Jak znalezliscie zamkniete drzwi do labolatorium to znaczy ze po drodze przeoczyliscie droge do monolitu. Trzeba sie cofnac i dokladnie pozagladac w kazdy zakamarek az znajdziecie wejscie do sarkofagu(pod taka goreczke gruzu) oczywiscie tam jest duze promieniowanie. Trzeba wspiac sie na sama gore i tam juz bedzie monolit. Nie da sie go przeoczyc. Jeszcze troche gimnastyki i juz mozna spelnic swoje zyczenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
User-Maat-Re Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Czesc, wiem ze ostatni patch do stalker (1.003) umożliwia gre w formacie 16:9, jednak ja mam monitor 16:10 , więc czy będe mógł pograć normalnie, bez rozciagania obrazu? czy stalker obsługuje ten format? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Na prośbę LPKorn3324 CDA -> S.T.A.L.K.E.R. PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Bóg ci w dzieciach wynagrodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Czy da się jakoś ściągnąć egzoszkielet z martwego Stalkera :?: UPDATED: Spodobała mi się giwera pewnego ludka w egzoszkielecie :) Niestety za rozwalenie go rozwaliła mnie ekipa z Baru Czy Barkeeper ma jakąś porządną broń do sprzedania :?: Mam 32tys. kasiory więc mógłbym już kupić coś ekstra, a nie zasuwać z kałachem i Fortem. Z tego co mi zaoferował to jakiś szrot :-P Edytowane 23 Maja 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 nie , nie da się zakosić exo od trupa ;p ; niestety barkeep nie sprzedaje niczego specjalnego lepiej idź do Skinflint (magazyny wojskowe) i tam kupisz coś ciekawszego ;) w ogóle jeżeli chcesz poczytać co u kogo looknij tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Niestety za rozwalenie go rozwaliła mnie ekipa z Baru Aby nikt nie zobaczył w Barze, że kogoś chcesz rozwalić to najlepiej po cichu go nożem. Jak miałem zadanie wysłać kolesia z Wolności na tamten świat, a stał on w towarzystwie kilku typa na bramie, na wejściu, to go od tylca pyknęłem nożem i nikt się nie skapnął :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 (edytowane) mam pytanko skad sciagnac patcha do polskiej wersji gry bo jak wgrywam international to potem gry nie moge uruchomic :( mial ktos taki problem ?? reset pomogl i rozwiazal sprawe ;p Edytowane 24 Maja 2007 przez sasajas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 nie , nie da się zakosić exo od trupa ;p ; niestety barkeep nie sprzedaje niczego specjalnego lepiej idź do Skinflint (magazyny wojskowe) i tam kupisz coś ciekawszego ;) w ogóle jeżeli chcesz poczytać co u kogo looknij tutaj. Opis handlarzy czytałem :wink: No nic, pora wybrać się do magazynów :) Czyli polecacie użyć kosy hmm, a ludka w egzoszkielecie też mogę ubić, chyba raczej nie będzie tak łatwo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Ja już ukończyłem Stalkera :) Widziałem wszystkie zakończenia :) Moje osiągnięcia: Zabici stalkerzy: 1903 Zabite mutanty: 324 Wykonane misje: 648 RANKING: 2875 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Moje osiągnięcia: Zabici stalkerzy: 1903 Zabite mutanty: 324 Wykonane misje: 648 RANKING: 2875 ja ukończyłem gre ponad miesiac temu [chyba] jako pierwsy tutaj. Ranking miałem no1, dziwne że przy takiej ilości zabitych masz 2875 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
User-Maat-Re Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Czu ktoś odpowie na mojego posta? plis, to ważne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 (edytowane) ja ukończyłem gre ponad miesiac temu [chyba] jako pierwsy tutaj. Ranking miałem no1, dziwne że przy takiej ilości zabitych masz 2875 :P Ja też mam nr.1 w rankingu, a stalker z nr.2 jest daleko daleko na dole z 900 punktami :) Co do 2875 to jakoś oni to sumują, 1903+648+324=2875 :) Czu ktoś odpowie na mojego posta? plis, to ważneNikt Ci tu nie odpowie bo my wszyscy gramy na starych CRTekach 14 calowych i to w dodatku na czarno bialo :-P Edytowane 25 Maja 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Czesc, wiem ze ostatni patch do stalker (1.003) umożliwia gre w formacie 16:9, jednak ja mam monitor 16:10 , więc czy będe mógł pograć normalnie, bez rozciagania obrazu? czy stalker obsługuje ten format? bedziesz mogl ja mam 16:10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elcomber Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 (edytowane) Ja miałem taką sytuacje jak szedłem podziemiami do agropromu jak przechodziłem przez jakiś ciemny korytarz to przedemnom pijawka wyskoczyła no i oczywiście od razu zrobiła się niewidzialna wyciągnąłem kałaha ledwo parę naboi wystrzeliłem a broń się zacięła przełączam na pistolet a tu niespodzianka amo się skończyło a tu tylko widzę te żółte oczka lecące w moim kierunku wyszło na to że potwora nożem zadźgałem i zużyłem tylko 1 apteczkę A tak, co do zakończenia gdzie mogę znaleźć tego przewodnika od którego można wziąć zlecenie z maszyną do łamania kodów Edytowane 27 Maja 2007 przez Elcomber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Musisz pogadać w barze o monolicie, i z handlarzem z samego początku gry chyba, ale nie jestem pewien [; Potem będzie przewodnik pokazany na mapie w pierwszej części mapki gdzie zaczynamy grę. Ale nie jestem co do tego pewien (apropo rozmów z barmanem i handlarzem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Witam, Jak myslicie pojdzie mi ta gra na tym sprzecie co mam w sygnaturce, przynajmiej na niskich detalach zeby mozna bylo w miare plynnie pograc ? :) Albo chociaz jak doloze jeszcze z 512 RAM. Gra ktos w to na podobnej konfiguracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Ja gralem :P na Athlonie XP 2600,512 ramu , geforce 5200 i dalo sie grac na 800x600 na najnizszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serator Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2007 Stalker to genialny FPS, ten klimat... nawet doom 3 przy nim sie umywa ! Nie ma to jak prawdziwe realia pokomunistycznych ruin, tak blisko Naszych ruin a tak daleko :D Swietna gierka, naprawde sie wciagnalem i rzeczywiscie czasem mozna sie posikac jak w nocy sie gra. Te cholerne niewidzialne potworki moga strachu narobic :P POLECAM GIERKE JEST WARTA ZAKUPU !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Musisz pogadać w barze o monolicie, i z handlarzem z samego początku gry chyba, ale nie jestem pewien [; Potem będzie przewodnik pokazany na mapie w pierwszej części mapki gdzie zaczynamy grę. Ale nie jestem co do tego pewien (apropo rozmów z barmanem i handlarzem) Co za suchar :mur: To mam teraz wracac do baru i na poczatek zeby pogadac o monolicie i wracac spowrotem do Prypeci? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Co za suchar :mur: To mam teraz wracac do baru i na poczatek zeby pogadac o monolicie i wracac spowrotem do Prypeci? :blink:Nie tyle (tylko) do baru ile do pierwszej lokacji - tuż za zwalonym wiaduktem kolejowym w chacie siedzi przewodnik. Musisz z nim pogadać, on da Ci namiary na doktora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Marekzi- on siedzi, ale chyba dopiero gdy się z kimś pogada i zaznaczy on gdzie jest przewodnik Martinii - spoko, ja spod elektrowni leciałem do pierwszej lokacji -jakieś pół godzinki biegu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Ja od 2 dni biegam od prypeci do 1 lokacji i nazad ;] a to po to, że im częściej się jest w danej lokacji i ją "pozamiata" tym większe jazdy będą tam kolejnym razem. Kontroler to już mi niemal pod baze freedom podlazl. Psy i szczury mam już chyba razy 5 wartości jaką miałem podczas 1 drogi przez zone. Cały czas w towarzystwie SIG + tłumik+scope+granatnik ;] Co do przewodnika, to gdzieś czytałem ze w jakimś patchu problem cofania się do niego miał byc zalatwiony i misja znalezienia dekodera miała się sama aktywowac na jakims etapie gry Oo. Edytowane 28 Maja 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...