Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

ponawiam powyzsze pytanie

Patch'e to będziesz musiał chyba wgrać te same. Sejwy są kompatybile chyba tylko wstecz, ale do przodu to już nie. Jak chciałem wczytać sejwa z wersji 1.0004 na patchu 1.0003 to nie szło.

Ostatnio też miałem jakieś dziwne problemy (wcześnie gra nie sprawiała zadnych kłopotów). Zainstalowałem sobie czystą kopię+spolszczenie+patch1.0004 i gra zaczęła się wywalać. Głównie przy próbie zapisu stanu. Czasmi wystarczyło wcisnąć ESC by wejść do menu i się wywalała. Potem spróbowałem tego samego bez spolszczenia i było to samo. Podejrzewam, że winą był patch. Za trzecim razem zainstalowałem na czysto + patch 1.0003 i było ok. Potem dograłem kolejne patche + spolszczenie i nadal jest OK. W instrukcji polskiej wersji coś tam widziałem, żeby prawidłowo instalować po kolei patche.

A poza tym tylko na patchu 1.0003 miałem cienie trawy. Na kolejnych już nie ma. I widzę na screenach u innych, że też nie mają. OCB :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

patch 1.0004 + faiakes 2.4 (-float32) + Weather Overhauled v2.0 + S.H.A.R.P.E.R-Textures.v.0.95

czyli w modzie nie dodawac float32 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli w modzie nie dodawac float32 ?

instalujesz normalnie 1.0004, potem moda faiakes 2.4, potem czytasz readme Weather Overhauled v2.0 w ktorym jest opisane jak sie pozbyc float32 i wszystko dziala :)

gdybys przegapil:

"DELETE the float32 shaders ([gamedata] > [shaders] folder) prior to use this version of my mod"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

instalujesz normalnie 1.0004, potem moda faiakes 2.4, potem czytasz readme Weather Overhauled v2.0 w ktorym jest opisane jak sie pozbyc float32 i wszystko dziala :)

gdybys przegapil:

"DELETE the float32 shaders ([gamedata] > [shaders] folder) prior to use this version of my mod"

dzieki wielkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbyście panowie przeczytali treść newsa to byście wiedzieli, że te screeny są jakieś trefne ;) Po prostu przejaskrawione. Rok temu przed premierą SoC nawet nie wiem czy to był ten sam serwis ... albo cvg nieważne pojawiły sie bardzo podobne screeny i też wprowadziło to troche zamieszania ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbyście panowie przeczytali treść newsa to byście wiedzieli, że te screeny są jakieś trefne ;) Po prostu przejaskrawione. Rok temu przed premierą SoC nawet nie wiem czy to był ten sam serwis ... albo cvg nieważne pojawiły sie bardzo podobne screeny i też wprowadziło to troche zamieszania ;]

Proste ze czytałem newsa :P. Chodzi o to ze ostatnie partie skrinów w ogole nie przypominają mi klimatem stalkera. Wiem ze to na statycznym skrinie ciężko "wyczuć klimat" ale jak patrze na swoje stare skriny ze stalkera (różna pogoda i pora dnia) to od razu wiem ze to stalker (i nie chodzi o hud :P). Prawie sie "czuje" ponury charakterystyczny klimat.

Szkoda ze Prypeci nie bedzie ;]. Mógł by być jakiś fajny wątek z podziemną bazą na terenie tego miasta. To by było coś. No i fajnie by było jakby np dali lokacje z tą gigantyczną anteną :P (chyba nie jest aż tak daleko od Czarnobyla ?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nadal będę smęcił, że wg. mnie albo robią grę z tematyką Czarnobyla i trzymają się w miarę rozkładu tamtejszego terenu i zabudowy, albo wcale nie tykamy Czarnobyla i wymyślamy sobie własną apokalipsę. Wtedy ktoś taki jak ja nie będzie się doczepiał lokacji i innych pierdów, bo mogą sobie wymyślać co im się żywnie podoba.

Oko Moskwy wg. mnie mogli by dać. tak samo jak skład wraków w prawdziwych rozmiarach, a nie te 3 autka na krzyż jakie w SoC dali.

Moim zdaniem chłopaki niepotrzebnie sie w ten Czarnobyl wpakowali.

Dla mnie są teraz zwyczajnie niekonsekwentni.

P.S. w ankiecie na funday.pl na temat: Clear Sky względem SoC będzie... podałem "kropka w kropkę jak SoC z jego '+' i '-'"

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie grał ktoś z Was w Oblivion lost 1.3 na polskiej wersji stalkera ? Mi po zainstalowaniu moda (niezależnie czy mod managerem czy ręcznie) po prostu gra sie nie uruchamia... też tak macie ?

Przed Oblivion lost gre zainstalowałem od nowa (dla czystości) a i tak z tym modem nie działa :|. Help.

Może to przez wersje PL ? Chyba sobie ściągnę pirata z sieci i będę grał na swoim cdkey'u...

W read me zauważyłem cos takiego

General Information

-------------------------------------------------------

Type.................: mod for Stalker - Shoc 1.0004 and 1.0005

Platform.............: Windows XP

Languages............: english, russian

To oznacza ze na PL sobie nie pogram ? Dla sie jakoś z anglojęzycznić stalkera PL ? Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się , tak samo jak spolszczyć. Jak dobrze pamiętam jeden pliczek odpowiada za język 100-150mb.

Ktory to plik i jak to zrobić ? :). I tak bede musiał miec wersje anglojęzyczną zeby to zrobić ? (czy ten plik z uk językiem jest jakoś ogólnie dostępny) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że dobrze. Tylko to jest kwestia gustu.

Na youtube sobie poszukaj video z gejmpleja.

edit

2920238[/snapback]

@MariuszDW

Wygląda bardzo fajnie :)

Może by tak jakiś release?

No to jest twoje oświetlenie :D

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez MariuszDW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja powoli idę na Prypeć. Bardzo chcę zobaczyć to miasto w innej aurze niż standardowo.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Nie głosowałem na żaden tytuł w temacie "gra roku" ze względu na brak zdecydowania ale stalker jest taką grą, do której powracam już któryś raz z kolei bez znużenia za to z wielką przyjemnością. Chyba najwięcej czasu poświęciłem temu tytułowi i biorąc właśnie to pod uwagę stalker zostałby u mnie na pierwszej pozycji.

MariuszDW... takie banalne pytanie... hehe... jak można zmienić kamerę na widok tpp?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że dobrze. Tylko to jest kwestia gustu.

Na youtube sobie poszukaj video z gejmpleja.

edit

Tu jakieś fajne wideo, tylko widzę, że coś modowane

No to jest twoje oświetlenie :D

Tzn ? Jakiś oddzielny mod na to oświetlenie masz czy to poprostu weather overhauled ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi