Fonzi Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Coś pięknego. Klimat leje się strumieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 (edytowane) A ja mieszkałem nie daleko gródka http://www.opuszczone.com/galerie/grodek/index.php i takie stalkerowskie klimaty mi przypominają tamte stare dobre czasy jak byłem dzieciakiem i jeździłem szukać tam poradzieckich "artefaktów" ; ] Edytowane 3 Lipca 2008 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2008 Coś pięknego. Klimat leje się strumieniami. Bedac zlosliwym to musze powiedziec ze z ich trailerow zawsze klimat lal sie strumieniami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Jeśli nie będzie dobrej fabuły, to grafiką nie da się niczego nadrobić. Howk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 Ja tam zagrywam jeszcze w jedynkę i nie zdążyłem się nią znudzić a już zaraz kolejna część nie wiem co ta gra w sobie ma ale wsysa jak Zona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2008 A ja mieszkałem nie daleko gródka http://www.opuszczone.com/galerie/grodek/index.php i takie stalkerowskie klimaty mi przypominają tamte stare dobre czasy jak byłem dzieciakiem i jeździłem szukać tam poradzieckich "artefaktów" ; ] A we Wrocku za mieszkanie w takim bloku krzyczą 7k za m kwadratowy ;). Jadę tam i zasiedlę mieścinkę :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2008 Nowe screen'y i wymagania. ;) http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=28306&r=top Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 23latek Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 ja czekam na wydanie dema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2008 to sobie poczekasz bo dema nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roksy Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Pomocy. Mam problem z wgraniem spolszczenia do S.T.A.L.K.E.R.'a D:< Gdy podmieniam ten plik 'gamedata.db9' i włączam grę, pojawia się ten 'obrazek' ze stalkerem i nazwą gry (XD) i robi się czarny ekran po czym wywala do windowsa. Pomóżcie mi proszę D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 kup oryginał :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 11 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2008 Nic się nie przyznał, to co wnikasz? Ja np. miałem angielską wersję razem z kartą graficzną i też tak kombinowałem z ciekawości bo fajny zrobili klimacik. Potem sprzedałem grafę razem z grą i kupiłem sobie polską wersję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Data premiery polskiej wersji Stalkera:Clear sky potwierdzona! S.T.A.L.K.E.R.: Czyste Niebo ukaże się 29 sierpnia w polskiej wersji językowej i w cenie 99,90 zł. http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,39604;core.html W sumie późno ale dobrze ze na równi z wersja międzynarodową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 (edytowane) W sam raz, zaraz po urodzinkach, to sobie zrobie prezent. Mam nadzieje, ze bedzie ten sam "lektor" bo bardzo pasowal :) Edytowane 14 Lipca 2008 przez Bogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=291 - Pierwsze 25 minut gry (Video) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Czy tylko mi się wydaje, czy została poprawiona celność w stosunku do podstawowej wersji jedynki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszub1 Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Kumpel parę dni temu pożyczył mi S.T.A.L.K.E.Ra, jednak trafiła mi się płyta, przy której były spore problemy z instalacją. Za którymś razem cudem ruszyło. Zrobiłem jednak błąd, bo odruchowo ściągnąłem spolszczenie, którego jakość jednak mi nie odpowiada. Chciałbym wgrać oryginalny, angielski plik gamedata.db9, jednak nie chcę reinstalować gry - To może się nie powieść, poza tym przyjaciel po południu wraca po swoją grę, zostawiając mnie na pastwę patcha no-cd ;) Tutaj pojawia się moja prośba. Czy ktoś może wrzucić na jakiś upload ( http://www.yousendit.com/ czy cokolwiek ) angielską wersję pliku gamedata.db9 lub wskazać miejsce, z którego takowy można ściągnąć? Byłbym OGROMNIE wdzięczny. No i inne osoby też z tego skorzystają ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ruszył Pre-order na gram.pl ... http://stalker.funday.pl/news.php?readmore=292 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 (edytowane) Ładna cena. Właściciele zarejestrowanej podstawki mogą zapłacić 30 zł wirtualnie :) A jeszcze poczekam, zobaczę co w EK dają. Tylko zastanawia mnie to "w całości po polsku". Mam nadzieję, że to będzie lektor w stylu jedynki, bo dubbing w MassEffect uważam za niedudany (z resztą tłumaczenie też). Edytowane 16 Lipca 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky for PC Features: * 10 hours of the main plotline gameplay. * New Zone territories. 5 completely new levels: Swamps, Red Forest, Ruined Hospital, Limansk, Military Ordnance Yard. * 8 significantly re-designed levels from the original game: Cordon, Garbage, Dark Valley, Agroprom, Agroprom Undergrounds, Yantar, Military, Station. * Weapon and armor upgrades. * Possibility to fix weapons. * Updated concepts of anomalies and artifacts – rare anomalies cannot be seen and are discovered only using detectors. * 36 weapon types. * 4 Multiplayer game modes. * 12 Multiplayer maps. Czyli jak ktoś się będzie bardzo spieszył to dwa wieczorki, albo jeden i nocka i po zabawie...eee coś mi się wierzyć nie chce, że tak szybko da się przejść główny wątek. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Może po najmniejszej linii oporu z uwzglednieniem tylko jednego zakonczenia bedzie owe 10H? W ogole czy przewidywane jest wiecej niz 1 zakonczene? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 z tego co wiem to ma być jedno zakończenie, 10h to na złamanie karku - główny wątek, od misji do misji 0 zwiedzania, zadań pobocznych itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ja już SoC przechodzę 50h! Robię poboczne misje i napajam się klimatem. Jasne mógłbym przejść główny wątek pewnie w 15h ale po co : ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ja tam zamierzam sprawdzić wszystko dokładnie, zajrzeć w każdy zakamarek i policzyć muchy na bagnach ;P A tak btw SoC to nie wiem czy to bug czy tyle tego się po drodze nawinęło...a jestem dopiero na początku Czerwonego Lasu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 Ja uwielbiam zwiedzać zakamarki czasem sie i coś znajdzie jak np Wintara na terenie Wolności a jeszcze bardziej lubię wchodzić na dachy z jakąś snajpą i nawalać po łbach. Swoją drogą jestem właśnie pierwszy raz w Czerwonym Lesie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 26 kwietnia 1986 roku w Czarnobylu na Ukrainie miała miejsce jedna z najbardziej niebezpiecznych awarii elektrowni atomowej. Reaktor radzieckiej produkcji RBMK-1000 nie wytrzymał przeciążenia. Ilość wytwarzanej energii była tak duża, że elementy konstrukcyjne zajęły się ogniem w konsekwencji prowadząc do wybuchu chemicznego. Radioaktywna chmura zaczęła przemieszczać się nad wschodnią Europę gdzie już po kilkunastu godzinach zanotowano znaczny wzrost promieniowania. Świat ogarnęła panika. 100 000 żołnierzy oraz 400 000 cywilów pracowało w zwalczaniu skutków tragedii, wielu z nich zapłaciło za to wysoką cenę. Sytuację opanowano, a nad IV blokiem elektrowni, który uległ awarii postawiono wysoką na 10 pięter betonowo - metalową konstrukcję ochrzczoną mianem „sarkofagu” mającą ograniczyć emisję szkodliwych pierwiastków do środowiska.. Bezpośrednią śmierć w wyniku tego zdarzenia poniosło 40 osób, ponad 200 zachorowało na chorobę popromienną, a 130 000 ewakuowano z okolicznych terenów. Żołnierze biorący udział w akcji gaszenia reaktora otrzymali 100 rubli premii oraz dyplomy …Pełna treść publikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Wszystko pięknie i ładnie, tylko "trochę" spóźniona ta publikacja...ufam, że autor miał ku temu powody ;) pzd Edytowane 21 Lipca 2008 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limak122 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Wiem, że to nie jest temat na tego typu dyskusję, ale nie mogę się powstrzymać. Muszę napisać, że liczba śmiertelnych ofiar tej katastrofy liczy się w setkach. Moim zdaniem pisząc, że tego dnia i kilku kolejnych zginęło 40 osób jest krzywdzące dla pamięci ofiar Czarnobyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Redakcja chyba z hibernacji się obudziła. Nie za bardzo rozumiem recenzje gry, której premiera była wiosną zeszłego roku. Przecież to śmieszne, sensu czytania nie widzę. Jednak na rynku jest wiele nowszych tytułów, którymi można by się było zająć. Taki drobiazg w podsumowaniu "+ Levele x18/x16/x19", nie dość że nie ma takiego słowa jak levele to w naszym ojczystym języku jest odpowiednik poziom Edytowane 21 Lipca 2008 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 (edytowane) Coz, recenzja powstala w marcu zeszlego roku - to ze dopiero teraz zaczolem wspolprace z PPC i jest mozliwosc publikacji na tym portalu to co innego - wiec poki co archiwa, pozniej nowosci. Podkreslam ze pisze tylko na podstawie oryginalow, z racji barku kasy i zrabanego PC bade na razie starsze tytuly, ale przynajmniej glosne. Wiec prosze, cierpliwosci i nie bawmy sie w dziecinade w postaci "a ja mam nowsze gry, a ta to juz stara i nie fajna". Chodzi o jezyk, i ogolnie wybadanie terenu czy recenzje gier jako takie sie uzytkownikom zagladajacym na portal spodobaja. Zamiast marudzic nad tym czy to juz stara czy nie stara gra, skupcie sie na txt :) Nie wszystko na raz panowie! Poza tym mamy sezon ogorkowy i na bezrybiu i rak RYBA hehe. Ale obiecuje ze za jak wszystko pojdzie dobrze, za kilka tygodni zacznal pojawiac sie nowosci. Taki drobiazg w podsumowaniu "+ Levele x18/x16/x19", nie dość że nie ma takiego słowa jak levele to w naszym ojczystym języku jest odpowiednik poziom Niechaj strace, zmienilem na Poziomy, choc w wersji ang mialem levele :> :D Edytowane 21 Lipca 2008 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...