Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Po wgraniu kilku modów wyskakuje mi błąd przy próbie wczytania zapisanej gry.

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "błąd"

* Detected CPU: GenuineIntel Pentium-III, F6/M7/S6, 4203.00 mhz, 44-clk 'rdtsc'

* CPU Features: RDTSC, MMX, SSE, SSE2

Initializing File System...

using fs-ltx fsgame.ltx

--found external arch mp_military_2.xdb0

FS: 30371 files cached, 5152Kb memory used.

Init FileSystem 1.038818 sec

'xrCore' build 3188, Oct 26 2007

Initializing Engine...

Executing config-script "user.ltx"...

[c:\users\public\documents\stalker-shoc\user.ltx] successfully loaded.

Starting INPUT device...

Loading DLL: xrRender_R2.dll

Loading DLL: xrGame.dll

* [win32]: free[4074804 K], reserved[48376 K], committed[71060 K]

* [ D3D ]: textures[0 K]

* [x-ray]: crt heap[7029 K], process heap[714 K], game lua[0 K], engine lua[0 K], render[0 K]

* [x-ray]: economy: strings[1070 K], smem[0 K]

Executing config-script "f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...

! cant convert dik_name for dik[144], prop=[Poprzednia

[f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded.

Executing config-script "user.ltx"...

Executing config-script "f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx"...

! Unknown command: r__dtex_range

! Unknown command: r__ssa_glod_end

! Unknown command: r__ssa_glod_start

! Unknown command: r__wallmark_ttl

! Unknown command: rs_detail

! Unknown command: rs_skeleton_update

! Unknown command: vid_bpp

[f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\rspec_extreme.ltx] successfully loaded.

Executing config-script "f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx"...

[f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\default_controls.ltx] successfully loaded.

[c:\users\public\documents\stalker-shoc\user.ltx] successfully loaded.

SOUND: OpenAL: enumerate devices...

SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present

devices Generic Hardware

SOUND: OpenAL: system default SndDevice name is SB X-Fi Audio [EC00]

SOUND: OpenAL: All available devices:

1. Generic Software, Spec Version 1.1

2. Generic Software, Spec Version 1.1

3. SB X-Fi Audio [EC00], Spec Version 1.1 (default)

SOUND: OpenAL: SelectBestDevice is SB X-Fi Audio [EC00] 1.1

SOUND: OpenAL: Required device: SB X-Fi Audio [EC00]. Created device: SB X-Fi Audio [EC00].

* sound: EAX 2.0 extension: present

* sound: EAX 2.0 deferred: present

* sound : cache: 65538 kb, 7609 lines, 8820 bpl

Starting RENDER device...

* GPU [vendor:10DE]-[device:611]: NVIDIA GeForce 8800 GT

* GPU driver: 7.15.11.7739

* CREATE: DeviceREF: 1

* Vertex Processor: PURE HARDWARE

* Texture memory: 2269 M

* DDI-level: 9.0

* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)

* GPU vertex cache: recognized, 24

* DVB created: 1536K

* DIB created: 512K

! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref'

! Version conflict in shader 'def_shaders\def_aref_v'

! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans'

! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v'

! Version conflict in shader 'def_shaders\def_trans_v_tuchi'

! Version conflict in shader 'def_shaders\lod_old'

! Renderer doesn't support blender 'effects\shadow_world'

! Version conflict in shader 'effects\watertest-1'

count of .thm files=4

load time=28 ms

* NULLRT supported

* ...and used

* HWDST/PCF supported and used

* NV-DBT supported and used

- r__tf_aniso 16

- r2_tf_mipbias -0.5

Starting engine...

! Invalid ogg-comment version, file: f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\thunder-0-hec.ogg

! Invalid ogg-comment version, file: f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\thunder-3-hec.ogg

! Invalid ogg-comment version, file: f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\new_thunder1_hec.ogg

! Invalid ogg-comment version, file: f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\new_thunder2_hec.ogg

! Invalid ogg-comment version, file: f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\nature\new_thunder3_hec.ogg

Loading DLL: xrGameSpy.dll

* DVB created: 1536K

* DIB created: 512K

- r__tf_aniso 16

- r2_tf_mipbias -0.5

* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)

* GPU vertex cache: recognized, 24

*** RESET [631 ms]

"f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\bin\xr_3da.exe"

* phase time: 0 ms

* phase cmem: 119843 K

Ładowanie obiektów...

Loading objects...

Loading models...

* [prefetch] time: 2679 ms

* [prefetch] memory: 84826Kb

* phase time: 2699 ms

* phase cmem: 194148 K

SERWER: Rozpoczynanie...

* phase time: 41 ms

* phase cmem: 180743 K

SERWER: Wczytywanie symulatora Alife...

* phase time: 19 ms

* phase cmem: 180743 K

Wczytywanie zapisanej gry "1.sav"...

* Loading spawn registry...

* 8641 spawn points are successfully loaded

* Loading objects...

* 17899 objects are successfully loaded

* Game 1 is successfully loaded from file 'c:\users\public\documents\stalker-shoc\savedgames\1.sav' (1.600s)

* phase time: 1586 ms

* phase cmem: 211776 K

SERVER: Łączenie...

MaxPlayers = 32

* phase time: 15 ms

* phase cmem: 211824 K

KLIENT: Łączenie z localhost...

# Player not found. New player created.

* client : connection accepted - <>

* phase time: 7 ms

* phase cmem: 211848 K

Otwieranie strumienia...

* phase time: 6 ms

* phase cmem: 211848 K

Wczytywanie CFORM...

* phase time: 2865 ms

* phase cmem: 284515 K

Wczytywanie shaderów...

* phase time: 365 ms

* phase cmem: 285601 K

Wczytywanie danych geometrycznych...

* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 65525 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 65466 verts, 2045 Kb

* [Loading VB] 17208 verts, 537 Kb

* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 65534 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 65531 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 46595 verts, 1456 Kb

* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb

* [Loading VB] 53181 verts, 1661 Kb

* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb

* [Loading IB] 1048572 indices, 2047 Kb

* [Loading IB] 228285 indices, 445 Kb

* [Loading VB] 65533 verts, 767 Kb

* [Loading VB] 65534 verts, 767 Kb

* [Loading VB] 65535 verts, 767 Kb

* [Loading VB] 14030 verts, 164 Kb

* [Loading IB] 718302 indices, 1402 Kb

* phase time: 48 ms

* phase cmem: 286025 K

Wczytywanie przestrzennej bazy danych...

* phase time: 524 ms

* phase cmem: 290542 K

Wczytywanie detali...

* [DETAILS] VertexConsts(256), Batch(61)

* [DETAILS] 40687 v(20), 26352 p

* [DETAILS] Batch(61), VB(794K), IB(154K)

* phase time: 36 ms

* phase cmem: 290553 K

Wczytywanie stref i portali...

* Loading HOM: f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\levels\l01_escape\level.hom

* phase time: 12 ms

* phase cmem: 290726 K

Wczytywanie obiektów SI...

- Loading music tracks from 'l01_escape_musics'...

* phase time: 9 ms

* phase cmem: 290765 K

KLIENT: Odradzanie...

- Game configuring : Started

- Game configuring : Finished

* phase time: 203 ms

* phase cmem: 305807 K

Wczytywanie tekstur...

* t-report - base: 1485, 776041 K

* t-report - lmap: 7, 7168 K

* phase time: 571 ms

* phase cmem: 305807 K

KLIENT: Synchronizacja...

* phase time: 9 ms

* phase cmem: 305823 K

* [win32]: free[2611908 K], reserved[84052 K], committed[1498280 K]

* [ D3D ]: textures[783209 K]

* [x-ray]: crt heap[305823 K], process heap[3645 K], game lua[22179 K], engine lua[143 K], render[0 K]

* [x-ray]: economy: strings[3740 K], smem[28221 K]

FATAL ERROR

[error]exp​ression : hFile>0

[error]Function : FileDownload

[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp

[error]Line : 106

[error]Description : f:\gry\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\

stack trace:

Dziwi mnie fakt, że gra chce coś wczytywać z tej lokalizacji E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp.

Jak grę mam zainstalowaną na innej partycji.

mody jakich używam to:

S.W.O. (S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled) v2.2 #FDL

Sky4CE SkyGraphics Mod v1.77

S.H.A.R.P.E.R-Textures_v.0.95_RECUT

endurancemod_v1.1

no_time_limit_on_quests_v0.01

trader_modv1.1

bumpedground

military_pda_skin

sound_overhaul_107rc1

realgunnames_polish_version_0.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z sejwami, mianowicie kiedys tam dawno temu gralem na 1.03 albo 1.04 w sumie to dokladnie nie pamietam. Teraz chcialem troche pograc od starych sejwow no i mam problem bo na 1.03 mam komunikat ze sejw uszkodzony albo zla wersja gry - no to pomyslalem ze moze na 1.04 gralem. Zainstalowalem 1.04 i wszystkie sejwy mi chodza oprocz tego najnowsze. Wyglada to tak ze na tej miniaturce przy wyborze sejwa do zaladowania wszystkie informacje sa ok, miniaturka tez ok - a jednak nie wiem czemu po odsejwowaniu zaczynam tak jakbym wzial nowa gra a nie odlołduj. :(

Jakies rady jak to naprawic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam Stalkerów,chłopaki powiedzcie mi gdzie najlepiej zrobić ostatniego save`a ,żebym

po skończeniu gry mógł szybko powrócić do miejsca w którym będę miał jeszcze wpływ na zakończenie gry ???

dodam ,że jestem na końcu lab 19 tam gdzie są drzwi na kod i nigdzie kodu dorwać wie ktoś może o co chodzi ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam Stalkerów,chłopaki powiedzcie mi gdzie najlepiej zrobić ostatniego save`a ,żebym

po skończeniu gry mógł szybko powrócić do miejsca w którym będę miał jeszcze wpływ na zakończenie gry ???

dodam ,że jestem na końcu lab 19 tam gdzie są drzwi na kod i nigdzie kodu dorwać wie ktoś może o co chodzi ???

Zrób sobie save`a przed wejsciem na stadion w Prypeci wtedy bedziesz miał jeszcze mozliwość dalszego grania i zobaczenia wszystkich 7 miu zakonczeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem Stalkera na 4 sposoby i musze powiedzieć ze warto to zrobic. Gra jest powalająca i zdecydowanie na przejście na minimu 2 razy.

Polecam pobawienie się i szukanie innych zakończeń.

Jedna z najlepszych gier w jakie grałem!!!

PS

Jeszcze raz sorka za tamtego posta!!! :oops: (zaintereseowani więdzą o co chodzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób sobie save`a przed wejsciem na stadion w Prypeci wtedy bedziesz miał jeszcze mozliwość dalszego grania i zobaczenia wszystkich 7 miu zakonczeń.

Wcześniej trzeba się jeszcze spotkać na jednej z pierwszych lokacji z Przewodnikiem.Inaczej nie będzie dostępu do skrytki w Prypeci i pocałujesz klamkę na drzwiach z kodem w elektrowni.A to oznacza ,że nie pograsz dodatkowych 30-40minut.

@artuditu -Twój entuzjazm co do gry w pełni rozumiem i popieram :wink: .Gra jest po prostu świetna.A co do posta to ...było minęło i wszystko gra :razz:

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się -błysnęli tym lektorem w SoC.Pasuje idealnie do tematyki kojarząc się w radzieckimi filmami "po dzienniku"(rosyjski plus polski na ekranie) :razz: .Nie wiem jak dla innych ale dla mnie bomba :wink:

Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posłuchałem pierwszej próbki i rewelka, jak SoC. Tylko rosyjski głos mógłby być odrobinkę głośniej.

Nie wiem czemu zawsze mam problem z ftp'em gram.pl. Ledwo idzie, albo nie idzie wcale

Wszyscy tak mają :P. Żałują kapuchy na porządny FTP ;].

Kurde ale teraz żałuje ze nie kupiłem EK Czystego Nieba. Nawet nie była taka droga z moimi zniżkami (129zł) a miała fajowy kontent. Oby jeszcze raz puścili EK :D.

Meczy mnie ze nie mogę w SoC zagrać (bo po co przed CN). Uwielbiam klim stalkera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak narazie była tylko w pre orderze. Imo chca przez to podgrzać atmosferę bo 500 sztuk EK Czystego Nieba zniknęło w dwa dni więc wątpię aby nie wypuścili EK jeszcze raz ;]. Widzą, że jest ogromne zainteresowanie. Szkoda ze ten medkit nie wygląda jak z ET (czyli taka metalowa, kwadratowa "puszka") tylko jak torba. Ciekaw jestem czy adrenalinę i morfinę dają w komplecie :lol2:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak narazie była tylko w pre orderze. Imo chca przez to podgrzać atmosferę bo 500 sztuk EK Czystego Nieba zniknęło w dwa dni więc wątpię aby nie wypuścili EK jeszcze raz ;]. Widzą, że jest ogromne zainteresowanie. Szkoda ze ten medkit nie wygląda jak z ET (czyli taka metalowa, kwadratowa "puszka") tylko jak torba. Ciekaw jestem czy adrenalinę i morfinę dają w komplecie :lol2:.

200 sztuk dodatkowego nakładu trafi do mm/saturn/empik

btw. W piątek będę w cd projekcie na testach gry więc zdam relację ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za granicą takiej edycji nie będzie nigdzie?

Za granicą też jest coś takiego ale wersja rosyjska i angielska różnią sie od polskiej ;)

Wygląda to świetnie jak dla mnie tylko ten FPS....nietęgi.O rany -coby nie było to się kupi.Gra wręcz epicka -dla mnie jeden z kamieni milowych branży :razz:

Oby koleś grał na 8600gt bo jak gra na czymś lepszym to słabiutko to chodzi ;p. Jeszcze może taki mały fps przez frapsa być spowodowany wiec ;). Z drugiej strony to złomowisko tak samo wygląda :|. Mogli by wrócić do tego Garbadge z wersji alpha.

Co do grafy to imo jest cacy ale boje sie ze pod Xp nie bedzie sie dało wszystkiego odpalić :<. Crap Vista ma bana u mnie na dysku ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakoś to poleci zapewne.Widać IMO ,że mu karta zamula najbardziej ,a nie CPU czy pamięć.Trudno wyczuć czy wszystko na XP się obejrzy z efektów....Ale jak nie to myślę ,że kosmetyka będzie różnić wersje pod oba systemy.Sam właśnie od jakiegoś czasu ostro gnębię i kroję Vistę 64(zamieniłem się za 32kę PL).Do tej pory jestem zadowolony -słabo na niej chodzi Warmonger(olewka) i nie ma dźwięku w Bioshock(a i gra lubi jaja zrobić -ale mam ją za sobą dawno).STALKER jedynka(nooo -jedynka fajnie brzmi ,bo daje info o dwójce :razz: ) zaiwania jak należy(zmodowany nawet sporo) więc pewną nadzieję mam.Wiadomo ,że klimat i grywalność ale oczy też bym nacieszył -po to się tyra na te graty, no i z wiekiem coraz więcej muszę widzieć ,a mniej sobie wyobrażam :sad: .Normalne -jak się grało na Atari 800 w Silent Service to kilka kresek za okręt starczało, a teraz na tekstury się wybrzydza :rolleyes: .Cierpliwy jestem z reguły ale ze STALKERem to nieco zawodzi... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YEAH :). EK Czystego Nieba bedzie bedzie jeszcze raz wypuszczona i w dodatku bedzie bogatsza o soundtrack z gry:

http://www.gram.pl/news_8gziHOu6_EK_Czyste...e_bogatsza.html

Ilość sztuk to 699 ;]. Elegancja Polska że tak powiem. Artbook pewnie bedzie na papierze kredowym ale mam nadzieje, że sie nie będzie rozlatywał tak samo jak ten z UT3 ;].

Poniżej skriny "nowej" EK + Tshirta:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Ja tego newsa inaczej rozumiem. Te 500 sztuk zostało sprzedane w pre-orderze, i do nich dojdzie też koszulka i soundtrack, dodatkowo pojawi się 199 sztuk tej edycji które trafią do najlepszych sklepów, czyli po kilka sztuk w największych miastach, czyli zero szans na kupienie. Jak dla mnie śmieszna ilość. Co, oni tracą na tej edycji czy co? Porażka.

Z innej beczki to widze znaczek PL, więc jesli nie ma opcji języka angielskiego to i tak bym nie kupił.

Edytowane przez Harry Lloyd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innej beczki to widze znaczek PL, więc jesli nie ma opcji języka angielskiego to i tak bym nie kupił.

Angielski do tej gry pasuje jak sanki do ruchomych schodów :wink: .Szczęście ,że nie zrobili badziewia totalnego i nie wtrynili popkultury językowej do gry.Zburaczyli by grę <_< W końcu akcja nie dzieje się w Nevadzie czy innym regionie znanym z używania języka angielskiego.Tak ja to widzę....Oczywiście gdyby to była dodatkowa opcja to dla mnie totalny zwis nie rzutujący na całość(mogą dać nawet narzecze plemienia Matabele :razz: ).Ale spotkałem się z propozycjami i narzekaniem, że "mówią po rusku ,a powinni po angielsku plus polskie napisy" .A to ci dopiero hehe.... :rolleyes: Edytowane przez miron72

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angielski do tej gry pasuje jak sanki do ruchomych schodów :wink: .Szczęście ,że nie zrobili badziewia totalnego i nie wtrynili popkultury językowej do gry.Zburaczyli by grę <_< W końcu akcja nie dzieje się w Nevadzie czy innym regionie znanym z używania języka angielskiego.Tak ja to widzę....Oczywiście gdyby to była dodatkowa opcja to dla mnie totalny zwis nie rzutujący na całość(mogą dać nawet narzecze plemienia Matabele :razz: ).Ale spotkałem się z propozycjami i narzekaniem, że "mówię po rusku ,a powinni po angielsku plus polskie napisy" .A to ci dopiero hehe.... :rolleyes:

+1 ;]

Co do EK rzeczywiscie nie zauważyłem ze te 699 to było 500 w preorderze plus 199 na sklepy... No to szansa ze to kupie prawie nie istnieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

+5 :0

Polski dabing z tym lektorem to w mojej opinii najlepsze co mogło spotkać stalkera.

Mam nadzieje ze wiesz ze to +1 znaczy poparcie zdania miron72'a ;).

Ja zacząłem od wersji UK i po przesiadce na PL ta lektor i w ogole wersja językowa bardzo mi sie spodobały. Ja chce wrócić do ZONY ;o.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi