Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

game.co.uk tez juz wyslalo preordery tylko ja niestety bede musial czekac do piatku T_T.

konio dobrze prawi w chwili obecnej u mnie susza straszna nie ma w co grac a jak mam po raz xxx zalaczyc quake wars czy inna giere to mnie cos biere ;D na szczescie jesien i zima to pora wydawania multum gier wiec bedzie w czym przebierac :)

Edytowane przez nuO3-Lzuruha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzeżenie dla grających-po instalacji patcha sejwy nie działają:

Dołączona grafika

dobrze, ze nie dotarłem jeszcze za daleko.

Cytat z poprawek jakie on wnosi:Game optimised and improved by approximately 5%

czyli zamiast 30fps będzie teraz 31.5 :lol:

pełna lista zmian:

http://clanbase.ggl.com/news.php?nid=296610&Source=rss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzeżenie dla grających-po instalacji patcha sejwy nie działają:

dobrze, ze nie dotarłem jeszcze za daleko.

Cytat z poprawek jakie on wnosi:Game optimised and improved by approximately 5%

czyli zamiast 30fps będzie teraz 31.5 :lol:

pełna lista zmian:

http://clanbase.ggl.com/news.php?nid=296610&Source=rss

no i jak sie prezentuje patch? poprawili wydajnosc tylko i wylacznie o te 5% czy jednak gra smiga lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jak sie prezentuje patch? poprawili wydajnosc tylko i wylacznie o te 5% czy jednak gra smiga lepiej?

Połaziłem troche po bazie i nie zauważyłem żadnej poprawy wydajności.

Żebym był dalej w grze, to już bym instalował ja na nowo i wgrywał stare sejwy, a tak chyba wstrzymam się z graniem do piątku i patcha #2 (bo może trzeba będzie zaczynać od nowa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze tutaj chodzi o o ze stare save nie działają??? a nowe tak?? czy ogólnie save jest skaszaniony po instalacji patcha??

i czy działa to na ruskiej wersji?? ktos instalował bo zapodał bym na moje forum ale nie wiem czy warto...

jezeli changelog baj de łej ma taki wpis "approximately 5 % to az by sie wstydzili pisać o tym"

hehh

czy dwa rdzenie działają teraz przynajmniej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyszło nieoficjalne zangielszczenie do gry (napisy po angielsku)

nie wiem czy regulamin tego nie zabrania bym podał sumę kontrolną ed2k?? jezeli tak to prosze mi nie dawać warna za to tylko kosza dać...

ed2k://|file|STALKER.Clear.Sky.Full.English.Text.rar|294542|8D3F9B4BC69B768E905598E5CB4C407B|/

a to log

All text in English... :elephant: Well, not all...

Works fine in 1.05.00 retail version with a cracked .dll but I can't play with 1.05.03. Impossible for me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytaj ze zrozumieniem to jest PIERWSZY patch, taki jaki dostali rosjanie w dniu premiery, bez nieco to ta gra była lekko mówiąc niegrywalna ;p

Identyczne zmiany/usprawnienia są zawarte w "angielskojęzycznej" wersji patcha:

3089699[/snapback]

rozumiem ze tutaj chodzi o o ze stare save nie działają??? a nowe tak?? czy ogólnie save jest skaszaniony po instalacji patcha??

Oznacza to, ze po instalacji patcha wszystkie sejwy jakie miałeś w grze (przed jego instalacja) nie działają.

Trzeba zaczynać ja od nowa. Później wykonane sejwy (po zainstalowanym patchu) działają poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur... byłem w Empiku pytam się gościa czy będzie jutro CS, "Nie słyszałem o żadnej dostawie, więc jutro raczej nie będzie pytać w następnym tygodniu" w MM też nie słyszeli i cholera wie czy będzie, ale raczej też nie. Nic chyba jednak jutro się przejadę jeszcze raz daleko w sumie nie mam. Nie potrafią dotrzymać premiery, a później szczekają, że piractwo wysokie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur... byłem w Empiku pytam się gościa czy będzie jutro CS, "Nie słyszałem o żadnej dostawie, więc jutro raczej nie będzie pytać w następnym tygodniu" w MM też nie słyszeli i cholera wie czy będzie, ale raczej też nie. Nic chyba jednak jutro się przejadę jeszcze raz daleko w sumie nie mam. Nie potrafią dotrzymać premiery, a później szczekają, że piractwo wysokie.

Trzeba było zamówic na Gram.pl, jakaś godzine temu kurier dostarczył mi gre, wiec termin dotrzymany!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne , bo dostałem dziś gazetke (od 05.09.08) MM i jest tam wyraźnie Stalker za 80zł, oczywiście wersja podstawowa

Edytowane przez dzik86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe - inne kontinuum czasowe :>

A ma ktoś może SLI i odpalał Czyste Niebo? Jak sie skaluje?

Sulaco odpalał parę stron temu i było bidnie. Ja dzisiaj odpalę na HD4870 X2. Tzn. jak gra przyjdzie, bo grafę już mam na biurku, ale jutro już jednak będę musiał oddać.

Sulaco odpalał i właśnie nie było bidnie ;]. FPSy były bidne ale skalowanie było cacy bo zwiekszało wydajnośc o prawie 100% ;] (tylko co z tego jak z 9 fps robiło sie 19 ;]).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne , bo dostałem dziś gazetke (od 05.09.08) MM i jest tam wyraźnie Stalker za 80zł, oczywiście wersja podstawowa

No właśnie, a fizycznie gry nie ma i koleś powiedział, że nie wie czy będzie, ale tak jak napisałem jutro pojadę jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, a fizycznie gry nie ma i koleś powiedział, że nie wie czy będzie, ale tak jak napisałem jutro pojadę jeszcze raz.

przecie gazetke wydrukowali zapewne sporo wczesniej gdy sprawa premiery była jeszcze rózowa... takze info to moze byc po prostu przekłamane...trza sprawdzać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy mnie olali :sad:

Mimo ze Prypeć jest widoczna na mapie to nie ma tam zaznaczonych żadnych obiektów, wiec pewnie nie będzie można tam dotrzeć:

Dołączona grafika

Edytowane przez ifrin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w koncu do mnie dotarla paczuszka z plytka wieczorem zdam sprawozdanie co i jak (gra zamawiana na game.co.uk)

btw w polsce wydana byla wersja angielska czy wersja polska?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w koncu do mnie dotarla paczuszka z plytka wieczorem zdam sprawozdanie co i jak (gra zamawiana na game.co.uk)

btw w polsce wydana byla wersja angielska czy wersja polska?

2 w 1 wersja angielska i polska (rosyjska z lektorem jak w przypadku SoCh) do wyboru do koloru.

przecie gazetke wydrukowali zapewne sporo wczesniej gdy sprawa premiery była jeszcze rózowa... takze info to moze byc po prostu przekłamane...trza sprawdzać...

Na głównej stronie internetowej MM widnieje (od dzisiaj), że premiera już jutro tj. 5.09, MM w galerii Dominikańskiej we Wrocku otwarte chyba od 9:30, więc pakuje się do wozu o 9:20 i jadę mam nadzieje, że będzie.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch 1.01

The patch optimizes the performance of Clear Sky approximately 5 %. In addition to that the patch improves the overall stability of the game and fixes potential load/save issues. Further the balancing of the multiplayer mode has been changed.

http://www.strategyinformer.com/pc/patches...ch.html#id26213

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D:D:D:D:D

Jak przyjechałem do domu to paczka leżała już w moim pokoju ...

O właśnie taka całkiem spora paczka :D

post-18430-1220544438_thumb.jpg

otwieramy i ... pełne pakiet

post-18430-1220544500_thumb.jpg

"ekskluzywny" jak to cdp pisało box na dvd przód

post-18430-1220544623_thumb.jpg

i tył ...

post-18430-1220544684_thumb.jpg

a teraz otwieramy pudełkeczko, a tam dvd z grą, cd z muzyką + lanie wody od prezesa jaki to jja jestem zajebisty ;p

post-18430-1220544725_thumb.jpg

a teraz to na co wielu czekało najbardziej w Ek :)

post-18430-1220544781_thumb.jpg

Więcej zdjęć samego wydania + fotki z gry + pierwsze wrażenia ok godziny 22/23

Treaz spadam na Vistę i zobaczymy jak to będzie choć boję się :D znająć życie (a raczej gsc) to za 30 min będę spowrotem pod xp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1280x1024 opcje na full + enhanced dynamic light bez aa = 18-25 jak sobie pochodzilem po bazie clear sky

1024x768 podobnie jak wczesniej tylko z 2xaa okolo 25 fps T_T no bez jaj musze wylaczyc to oswietlenie bo naprawde zabija karte

po zmienieniu oswietlania na full dynamic light + 1280x1024 4x aa w bazie okolo 30-40 fps na bagnach 70-80 :D woda strasznie wyglada jednak na tych ustawieniach T_T

edit:

kolejna proba z ustawieniami i juz troche lepiej po ustawieniu enhanced dynamic light 1280x1024 2xaa na bagnach okolo 60fps zas w bazie okolo 30 dziwna sprawa. jedyna rzecza ktora w tej chwili mnie denerwuje sa przycinki na ulamki sekundy od czasu do czasu. zreszta pozyjemy w zonie to zobaczymy jak to dalej bedzie z wydajnoscia poki co da sie grac choc jest wiele niedociagniec np. migajacy kwadrat( a dokladnie to tylko obramowanie) na scianie dokola zawieszonej lampy/lamp, oO

P.S oczywiscie patch 1.01 zaaplikowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi