Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jedyne co powstaje do tej gry to wielkie domysły i nadzieje. A z tego wszystkiego będzie jedno wielkie gów... :|

Poca takie teksty? Sporo punktów w 3dmark'u masz ale nie przekładają się one na poziom Twoich wypowiedzi już w iq nie wnikam.

Nadzieje są zaiste ale domysły? Wydaje mi się, że twórcy określili jasno co chcieli lub co już osiągnęli pod względem muzyki, grafiki i samej rozgrywki i nie trzymają wszystkiego w tajemnicy każąc się domyślać czego można oczekiwać. Mogą co najwyżej czymś zaskoczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poca takie teksty? Sporo punktów w 3dmark'u masz ale nie przekładają się one na poziom Twoich wypowiedzi już w iq nie wnikam.

Nadzieje są zaiste ale domysły? Wydaje mi się, że twórcy określili jasno co chcieli lub co już osiągnęli pod względem muzyki, grafiki i samej rozgrywki i nie trzymają wszystkiego w tajemnicy każąc się domyślać czego można oczekiwać. Mogą co najwyżej czymś zaskoczyć.

Nie tak ostro, wyluzuj ...

A wracając do Stalkera w sumie kawał czasu go robią, ciekawe czy to wyjdzie tej grze na dobre. Pożyjemy zobaczymy, choć ja sądzę, że raczej bedzie to niewyróżniający sie shooter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak ostro, wyluzuj ...

A wracając do Stalkera w sumie kawał czasu go robią, ciekawe czy to wyjdzie tej grze na dobre. Pożyjemy zobaczymy, choć ja sądzę, że raczej bedzie to niewyróżniający sie shooter.

Czyli nic nowego. Pójdzie w ślady innych gier, które po latach tworzenia, szumnych zapowiedzi w końcu okazywały się średniakami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe zobaczycie ta gra nie będzie średniakiem :D mam nadziej tylko, że w kwesti grafiki/optymalizacji bliżej jej będzie do 3DM03/05 niż 06 ;)

Nie chciałbym aby tak było, bo niby czemu miałbym chcieć. Z punktu widzenia gracza wcale to nie jest opłacalne. Jeśli koloejna gra nie jest niczym szczególnym. Niestety historia Stalkera do złudzenia przypomina wielokrotnie już przerabiany szczenariusz. Chociaż może tym razem wyjątek potwierdzi regułe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

grafika itd to niewszystko i tak będe grał w stalkere jeśli wciągnie mnie klimat i storyline.

A tak swoją drogą to mapy w demie stalkera wymiatają, pełno jakichś obiektów za którymi mozna sie schować, jak koles schowa sie w krzaki to można go niezauważyć. W każdy budynek można wejść. A i niemówiąc o tym że jeśli schowamy się za czymś cienkim typu płyta z blachy to kałach bez problemu ją przebije

Mam nadzieje że multiplayer nas niezawiedzie

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. ciekawe dlaczego, zawsze jak ktoś napisze, że HL2 mu się nie podobał. Natychmiast zjawia się co najmniej 1 osoba zarzucająca mu, ze właściwie nie ma pojęcia o czym mówi i, ze prowadzi jakąś krucjatę przeciwko tej grze. Fani HL2 mają chyna jakiś kompleks na tym punkcie, a może raczej muszą sobie sami co jakiś czas powtarzać, że HL2 to super gra, bo sami nie do końca w to wierzą :)

tez uwazam hl2 za sredniaka, no ale w porownaniu do doom3 to niebo a ziemia :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

NO wiec co do hL2 ja uważam za średniaka bo

no wiec czekałem na Hl2 kilka lat twórcy obiecali złote góry, gra sama w sobie jest bardzo dobra ale miała być 2 razy lepsza z tego co nam obiecali producenci, po prostu sie zawiodłem :sad:

FC nic o nim niesłyszałem, nieczekałem na tą gre nagle sie zjawił i gdy zagrałem w demo gra mnie powaliła

Duże otwarte przestrzenie nie to co w HL2, niesłyszałem żadnych obietnic od producentów i gadania że to będzie przełom ( za to czego to ja sie nie naczytałem o HL2 ) a tak owo wyszedł przed HL2

PS niejestem ani fanem FC ani HL2 a to jest tylko moja obiektywna opinia :razz:

Wracając do Stalkera do mam nadzieje żę będzie sie można pożądnie pobawić w snajpera B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie uwazam ze stalker ma duzy potencjał - b. dobra fabuła , anomalie pogodowe , ale te przekładanie gry nie wychodzi jej na dobre... Obawiam sie ze jezeli Stalker wyjdzie w tym samym czasie co CRYSIS ( najnowsze dziecko CRYTEC) stalker moze byc w tarapatach - w koncy CRYSIC bedzie wspierac DX10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dup. tam, jak to mozliwe skoro w crysic tylko 3% ludzi bedzie moglo sobie pograc ?

Ale pierd*lenie. W D3, HL2, FEAR tez mialo pograc 3%, a tak naprawde to grali wszyscy.

Panowie spokojnie.

"Minimální hardwarové nároky CryEngine 2 budou: grafická karta s podporou Pixel Shaderů 2.0, 2 GHz procesor a 512 MB RAM. Vedle PC verze se počítá se sub-architekturou šitou na míru Cellu v PS3."

Także nie ma się czym martwić :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 lata temu napisali,ze stalker oblivion lost (tytul mi sie bardziej podoba,ze wzgledu na ostatnie slowo :D) ma sie odpalac nawet na TNT,poza tym widzieliscie jak alfa chodzi.Ostatnio odpalilem najnowsza alfe i wymiatal mi w 1600x1200 chyba w 150 klatkach.Skoro mega niedopracowana alfa wymiata to o fulla nie musimy chyba sie martwic :) Fakt,ze tam nie ma pratycznie przeciwnikow,hdr-u i shaderow,ale nie wierze,ze te wszystkie bajery az tak spowolnia prace gry,poza tym zawsze mozna je wylaczyc wiec luz.Mimo wszyztko uwazam,ze gra bedzie srednia,obym sie mylil

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale pierd*lenie. W D3, HL2, FEAR tez mialo pograc 3%, a tak naprawde to grali wszyscy.

co ty czlowieku gadasz?

HL2 odrazu mowili ze bedzie mozna na jakis pentiumach 300MHz grac wiec nie gadaj glupot bo ja wiedzialem ze w niego pogram

a w D3 i FEAR nie gralem bo niestety na radeon7000pro nie pogralbym sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie kapuje, czy teraz wszyscy leca na dobra grafike?? czy tylko zaje... grafa w grze jest w stanie przyciagnac gracza?? mnie tak na prawde nic nie obchodzi czy w stalkerze bedzie ps2 czy ps3. tak gra i tak odniesie ogromny sukces. taki hl2 czy doom czy nawet fc beda wygladac biednie przy stalkerze. to co pokazywali na trailerach z tej gry nikt inny nie potrafil zaimplementowac w w swoich grach. ogromny teren, ogromna swoboda dzialania, swietny klimat (to czuc na odleglosc, az sie przypomina fallout i film stalker) i swiat zyjacy wlasnym zyciem. to bedzie cos pieknego(ale sie podniecilem :D ) jezeli tylko czegos nie schrzania i jezeli nie daj boze przyjdzie im do glowy dalsze przesuwanie premiery zeby dodac efekty ps3 to bedzie git. murowany hit. ta gre sie bedzie dlugo pamietac :) takie jest moje zdanie. a, wspomial ktos w tym topicu o tym ze gdyby opruc hl2 z havoc'a to nic by nie zostalo ciekawego z gry, zgadzam sie z tym w 100%

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 lata temu napisali,ze stalker oblivion lost (tytul mi sie bardziej podoba,ze wzgledu na ostatnie slowo :D) ma sie odpalac nawet na TNT,poza tym widzieliscie jak alfa chodzi.Ostatnio odpalilem najnowsza alfe i wymiatal mi w 1600x1200 chyba w 150 klatkach.Skoro mega niedopracowana alfa wymiata to o fulla nie musimy chyba sie martwic :) Fakt,ze tam nie ma pratycznie przeciwnikow,hdr-u i shaderow,ale nie wierze,ze te wszystkie bajery az tak spowolnia prace gry,poza tym zawsze mozna je wylaczyc wiec luz.Mimo wszyztko uwazam,ze gra bedzie srednia,obym sie mylil

w alfie nic nie bylo , to samo w tej becie mp , w fullu dojda skrypty na ai , na obliczanie drog npc i wiele innych rzeczy , wymagania napewno beda wieksze bo stalker to pierwsza gra na tak wielka skale , gdzie inne postacie podrozuja po swiecie itp i z tych 150 zrobi sie 50 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiście dyskusja za bardzo zeszła na sprawy techniczne, a przecież to tylko jeden z wielu elementów gry. Nie wiem jak kojarzycie np A-Life? Jest to w skrócie system sztucznej inteligencji połączony ściśle z symulacją życia i nie tylko każdego stworzenia w strefie i zależności między nimi, więcej znajdziecie tutaj- http://stalker.funday.pl/readarticle.php?article_id=30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Mnie az cignie zeby chociaz sobie pochodzic w grze po tym czarnobylu :razz:

A grafika niejest najwazniejsza ale naprawde granie w 25 FPSach na LOW niejet mile :angry:

PS Korn masz moze bete chcesz zagrac bo same nooby graja :D

jak cos to PM me z nr GG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiście dyskusja za bardzo zeszła na sprawy techniczne, a przecież to tylko jeden z wielu elementów gry.

No ale cała "miodność" , grywalność i wszystko to co może być pod te określenia podwieszone musi zostać w jakiś sposób "narysowana" i przedstawiona. I tu właśnie ich technika odgrywa największą rolę. Baz niej nie można by było zrealizować projektu o takiej skali. Ma być dużo i w najlepszej jakości. Jak może klimat tworzyć kiepska grafika(myślę o teraźniejszości)? Grafika ma stwarzać złudzenie jak największej rzeczywistości by gracz mógł poczuć tę atmosferę. Piszcie co chcecie ale w moim przekonaniu grafa się liczy i to w ogromnym stopniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie zgodze tylko czesciowo. Sa gry, ktore posiadaja super grafike i gra sie w nie przyjemnie nawet jak reszta aspektow nie jest zbyt dobra. Ale sa tez takie gry, ktore na pierwszy rzut oka sa oblesne, ale po jakims czasie wciagaja jak bagno. Wg mnie rowniez nie chodzi o jak najlepsza grafike, tylko o zabawe, a czy zabawa jest patrzenie na wode z shaderami? Chyba nie - to tylko dodatek do gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już dawno osiągnięto grafike zadowalającą oko, teraz brakuje tylko pomysłowości twórców i jako takiej grywalności

Stalker mogłby mieć grafike na poziomie HL1 albo RTCW, ale gdyby miał te wszystkie zalety o jakich tutaj dyskutujemy to i tak byłby hitem - bez Ps 3.0 i HDR ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No moze nie HL1 i RTCW ale na poziomie HL2,FC stalker moglby by miec taka grafe z bardziej dopracowana grywalnoscia.

Edytowane przez hydro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale cała "miodność" , grywalność i wszystko to co może być pod te określenia podwieszone musi zostać w jakiś sposób "narysowana" i przedstawiona. I tu właśnie ich technika odgrywa największą rolę. Baz niej nie można by było zrealizować projektu o takiej skali. Ma być dużo i w najlepszej jakości. Jak może klimat tworzyć kiepska grafika(myślę o teraźniejszości)? Grafika ma stwarzać złudzenie jak największej rzeczywistości by gracz mógł poczuć tę atmosferę. Piszcie co chcecie ale w moim przekonaniu grafa się liczy i to w ogromnym stopniu.

doskonale wiem co masz na myśli ale sporo osób patrzy na grę tylko przez pryzmat grafiki- prezentuje się najlepiej na screenach to mówią, że będzie to najlepsza giera, a jak pokażą sie nowe fotki z UE3 czy FC2 to już poniekąd gra robi się mniej ciekawa bo ma słabszą grafęi wtedy UE3 rządzi...

Grafika ma ogromne znaczenie ale musi iść w parze z resztą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi