alCatraz Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Na 1gb ramu gra wydaje się być niegrywalna, swapy non stop. Jeszcze pobawię się w opcjach ale pewnie wiele nie zdziałam. update textury na low zupełnie niwelują ścinki ale grafika wygląda jak nieszczęście ;) Edytowane 23 Września 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Wypakowujemy specjalnym programem katalog data zeby dostac sie do "gemaplay" i dokonujemy stosownych zmian: W "gamedata/configs/" powinien znajdować się plik system.ltx (notatnikiem go) oraz w kat. "gamedata/configs/creatures" powinien znajdować się plik "actor.ltx" (notatnikiem go) i wprowadzamy odpowiadające nam zmiany: w pliku "system.ltx" : max_weight = 50 zmienić na: max_weight = 100 natomiast w pliku "actor.ltx" linijki: max_item_mass = 50 ;50.0 max_walk_weight = 60 zmienić na: max_item_mass = 100 ;50.0 max_walk_weight = 120 Oczywiście mozna sobie wpisać ile się chce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Wszystko smigalo mi cacy dopoki nie potradowalem z kolesiem w bazie Freedom. OD tej pory crash na trade;owaniu, inventroy ,PDA... moze mi ktos wyslac swojego save starego na patchu 1.5.04 w bazie Freedom, jeszcze przed Duty i wszystkim innym. Moj save nie bedzie dzialac, a ja nie mam za bardzo czasu grać od nowa... PM pls, jesli jest jakowa dobra dusza. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eragonek Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 W końcu dostałem grę i co muszę powiedzieć -> Bomba ! Mimo bugów gra ma niesamowity klimat i świetnie się gra :) . Od 2 dni gram non stop :rolleyes: . Mógłby ktoś poratować savem gdzieś na początku Limańska ? Bo coś mi się Lebiediew zaciął i nie mogę kontynuować gry :blink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) W "gamedata/configs/" powinien znajdować się plik system.ltx (notatnikiem go) oraz w kat. "gamedata/configs/creatures" powinien znajdować się plik "actor.ltx" (notatnikiem go) i wprowadzamy odpowiadające nam zmiany:Ja jak się pobawiłem kilka dni temu to po edycji wysokości skoku(a rannym byłem...) ....zabiłem się o ziemię :rolleyes: .Potwierdza się stare porzekadło: "Nie ten dobrym pilotem co wystartuje ale ten co wyląduje" :D Podobnie jak zacząłem zabawę szybkością biegu -postać kwiliła po kilku krokach żałośnie...Widać stawy nie dają rady :sad: Dali coś teoretycznie wypasionego niedawno: S.H.A.R.P.E.R. - FULL version - 832 textures! uwaga Stalkerzy -230.75 MB!Chyba będzie "hurtowo byle jako" S.H.A.R.P.E.R. textures - FIX (1.0) tutaj już lajtowe 1.33 MB. (G) mod (v.1.5.0.4) też reteksturing ale "drobniejszy".Są screeny.Około 20 MB S.T.A.L.K.E.R.: Чистое небо "Аватары" no....awatary jakoby.Nie sprawdzałem. Edytowane 23 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uziel101 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Ja jak się pobawiłem kilka dni temu to po edycji wysokości skoku(a rannym byłem...) ....zabiłem się o ziemię :rolleyes: .Potwierdza się stare porzekadło: "Nie ten dobrym pilotem co wystartuje ale ten co wyląduje" :D Podobnie jak zacząłem zabawę szybkością biegu -postać kwiliła po kilku krokach żałośnie...Widać stawy nie dają rady :sad: Dali coś teoretycznie wypasionego niedawno: S.H.A.R.P.E.R. - FULL version - 832 textures! uwaga Stalkerzy -230.75 MB!Chyba będzie "hurtowo byle jako" S.H.A.R.P.E.R. textures - FIX (1.0) tutaj już lajtowe 1.33 MB. (G) mod (v.1.5.0.4) też reteksturing ale "drobniejszy".Są screeny.Około 20 MB S.T.A.L.K.E.R.: Чистое небо "Аватары" no....awatary jakoby.Nie sprawdzałem. ten drugi link to fix do tej pierwszej paczki tekstur natomiast (G) mod zapowiada się ciekawie - nowe celowniki m.in. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Ja jak się pobawiłem kilka dni temu to po edycji wysokości skoku(a rannym byłem...) ....zabiłem się o ziemię :rolleyes: .Potwierdza się stare porzekadło: "Nie ten dobrym pilotem co wystartuje ale ten co wyląduje" :D Podobnie jak zacząłem zabawę szybkością biegu -postać kwiliła po kilku krokach żałośnie...Widać stawy nie dają rady :sad: Dali coś teoretycznie wypasionego niedawno: S.H.A.R.P.E.R. - FULL version - 832 textures! uwaga Stalkerzy -230.75 MB!Chyba będzie "hurtowo byle jako" S.H.A.R.P.E.R. textures - FIX (1.0) tutaj już lajtowe 1.33 MB. (G) mod (v.1.5.0.4) też reteksturing ale "drobniejszy".Są screeny.Około 20 MB S.T.A.L.K.E.R.: Чистое небо "Аватары" no....awatary jakoby.Nie sprawdzałem. Jak g36 fajnie wygląda ;o No i bardzo mi sie inne scoopy podobają, ale nie podobają mi sie inne skiny + Improved upgrades: Weapons more damage, accuracy. Armors more defense. New Marked One Icon by Degenero. All trader buy all item. Better starter items. Gdyby imageshack działał normalnie znów bym zapodał "kolejny dzień z życia zony" a tak klops ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Czy wyszly juz jakies sensowne mody na: 1. skutecznosc broni/wytrzymalosc przeciwnikow 2. "sokole oko" przeciwnikow 3. latarke/widocznosc w nocy 4. obciazenie (choc na to widze pojawilo sie wlasne rozwiazanie) 5. spanie 6. inne warte uwagi (szczegolnie wszelkiej masci fixy)? Mowa o 1.5.04. Na razie przetestuje tego (G)moda (wg. opisu pomaga na pkt.1) i AMK Sleeping Bag (na pkt. 5), zostala reszta. Aha, i czy jest jakis inny mirror? Filefront jest szybki jak modem V.90 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Po co Wam mody na skuteczność broni/eagleeye przeciwników ? Ja gram na mistrz i nie mam problemu z zabijaniem ludu tym bardziej po upgrade'ach broni. Imo było by dużo za łatwo z tymi modami ;]. Head'a łatwo sprzedać, co najwyżej zainstalowałbym moda w którym mniej trza kulek wpakować w korpus (w szczególności bandycie w kurtce ;]). Na latarkie już miron72 podawał moda: http://stalker.filefront.com/file/Flashlig..._Extender;94094 Ofc promień swiatła za długi jest ale łatwo to można w opcja zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Kurcze, utknalem. Jestem w yantar i mam pogadac z saharovem - podchodze do bunkra i nic, bo drzwi zamkniete ;/ Co je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Kurcze, utknalem. Jestem w yantar i mam pogadac z saharovem - podchodze do bunkra i nic, bo drzwi zamkniete ;/ Co je? Może rozwal zombiaki ktore licznie zewszad nacieraja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlimak86 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Zewszad? Bylo tylko 3 truposzy, dostali po kulce i nara. Jest pusto (nie ma wrogow), a drzwi zamkniete. Moze saharov poszed na browar? Szkoda tylko, ze nie zostawil kartki na drzwiach, o ktorej wraca :) edit: Odpalilem auto-save z wejscia do yantar i rozwalilem zombiakow z terenu bazy/bunkra - teraz drzwi sie otwieraja :) Edytowane 23 Września 2008 przez sz.limak86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 co najwyżej zainstalowałbym moda w którym mniej trza kulek wpakować w korpus (w szczególności bandycie w kurtce ;]).Wlasnie o tym pisze. Poza tym jakos u mnie to tak kolorowo nie wyglada z tymi headami, szczegolnie z tego startowego pistoleciku... EDIT: zapodalem sobie moda AMK Sleeping Bag i rozwalilo mi teksty w grze - menu mam po angielsku, zamiast nazw questow sa placeholdery, zamiast polskich znakow krzaki :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) Podziwiam Was, że możecie w to grać, naprawdę :D Ta gra jest tak zabugowana, tak to wszystko psuje grę, że nawet klimat postnuklearny tego nie ratuje... Mnie już podstawka odpychała... i będę się upierał przy stwierdzeniu, że była ona beznadziejna, ale tyle bug'ów, które są w CS to przechodzi ludzkie pojęcie. Już pomijam beznadziejne animacje i modele postaci w grze, audio ma jakieś opóźnienie w dialogach, gdzie same dialogi są tak płytkie, że nie da się tego czytać :/. A najlepszy jest strzał z shotgun'a (dubeltówki) w klate, gdzie trzeba ze 3 takie starzały oddać, aby przeciwnik padł. To jest tylko namiastka bug'ów. Jedyne co zrobiło na mnie wrażenie to świetlenie w obozie na początku gry, przy maksymalnych ustawieniach. Wygląda to fenomenalnie, ale fps leci łeb na szyje i w full hd jest na poziomie 20 klatek. Taki Crysis, znienawidzony przez wielu poprostu zjada stalkera i nie chodzi tu bynajmniej o orpawę a/v, a o przyjemność z rozgrywki. Edytowane 23 Września 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 jedni wolą zabugowany póki co post nuklearny, zimny, ponury klimat, a inni wesołą, kolorową i łatwą rozwałkę na tropikalnych wyspach każdy znajdzie coś dla siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 (edytowane) jedni wolą zabugowany póki co post nuklearny, zimny, ponury klimat, a inni wesołą, kolorową i łatwą rozwałkę na tropikalnych wyspach każdy znajdzie coś dla siebie :)Ehh uwierz mi, że ja wolę post nuklearny klimat, ale nie w wydaniu Stalker'a, a że takich gier jak na lekarstwo to rozumiem zatwardziałych graczy Stalker'a. Edytowane 23 Września 2008 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Panowie, każda z tych gier ma "to coś" w sobie. Np. jeśli chodzi o grafikę to w Stalkerze są miejsca (np. gospodarstwo w Kordonie) gdzie grafika jest tak realiztyczna jak w rzeczywistości i mnie to powala za każdym razem i nie ma bata aby Crysis temu dorównał bo jest tam bardziej filmowa i cukierkowa grafika. ALE! Patrząc już przez pryzmat rozrywki, rozgrywki i akcji to Crysis na miejscu zabija Stalkera, szczególnie Warhead. Są to dwie kolosalnie różne gry najlepszej jakości :) Jaki byłby świat jakby nie było Stalkera albo Crysisa. Z obu gier wyniosłem niezapomniane wrażenia, oczywiście każde inne, ale zarówno jedna jak i druga ma swoją niepowtarzalną wartość i jest na wagę złota... ale doceniają to tylko ci co nie znają słowa "zaliczanie". Edytowane 24 Września 2008 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Mnie tam gra wessała ostro a już miałem załować wydanej kasy ;]. Dla mnie miód a crasha tylko jednego miałem podczas 30-35h gry ;]. A teraz z cyklu "dzień jak co dzień w korpusie mariens, znaczy w zonie ;o" Największe ścierwo i kradziej w zonie: Zdobycie tego plecaka zajęło mi 20 min :lol2: A jedna z prób skończyła sie tak: Wania uczy nas jak wciągać chleb przez maske: Edytowane 24 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Przełamałem się i idę w trybie "zabiję was wszystkich" ;) na 1.5.04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 ja jestem gdzieś w centrum Limańska i dla mnie miazga. Cały design tego poziomu, jego detale, rozplanowanie wgniata w fotel. Zdecydowanie przebija to Prypeć. Jedynie szkoda, że jeżeli tylko chcemy zbliżyć się do obszaru dla nas niedostępnego to od razu dostajemy po [gluteus maximus] od promieniowania. OK, niech będzie to teren zamknięty ale po co do cholery szczuć nas promieniowaniem jak stoimy pod zamkniętą furtką albo pod ścianą??? Tak przynajmniej można by było się przyjrzeć okolicy porządnie, a nie bać się podchodzić do ściany bliżej jak 2 metry... Fajny błędzik zobaczyłem: koleś miał trsa z tłumikiem, a jak strzelał to dźwięk był zdecydowanie bez tłumika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Priwjet!Kolejna mini paka modów z różnych stron(a raczej z jednej ,bo coś przycichli za Bugiem -pobór do armii czy jak?).Co do mirrorów to daję "jakie oni dali" :wink: Fair Trade (1.1) -jeszcze bardziej fair?Hmmm...lizak do paczki "pestek" czy jak? :D Reaper's Warsaw Pact Weapons Reskin (1.0) no tak!W nazwie już można wyczytać ,że Polak i się nie wstydzi(kryjąc z PL) :banana: .Opis też dał "Oto paczka tekstur dla broni: SWD, AK-74S, AKS-74U, WSS Wintoriez i AS Wał wraz z bumpmapami i ikonami. AK-74S i AKS-74U nie mają chwytów drewnianych, lecz bakelitowe z późnych lat 80. SWD natomiast jest w pełnym klasycznym drewnie z gdzieniegdzie pozdzieranym laminatem. Do tego mały recolor dla granatu F-1 oraz siatka Dragunowa dla PSO-1." Warto choćby zerknąć w ramach "wspieramy naszych" B-) Flash Drive Mod (3.0) Na ten moment tyle....posucha się nieco zrobiła.Ktoś wrzucał może te 230 MB tekstur proponowanych uprzednio?I jak -karta graficzna je "pokochała" czy zaczęła klękać?U mienia niet wriemieni... :sad: @LPKorn3324 -albo tłumik wypierdziany już albo Made in China....ot co :wink: Edytowane 24 Września 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Jaki poziom trudności polecacie? OMG właśnie zaliczyłem crash silnika, po 5 minutach od uruchomienia gry. To normalne w najnowszej wersji? Chyba lepiej odpuścić i czekać na kolejne patche. Edytowane 24 Września 2008 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Jaki poziom trudności polecacie?mistrz i tylko mistrz ;). Priwjet!Kolejna mini paka modów z różnych stron(a raczej z jednej ,bo coś przycichli za Bugiem -pobór do armii czy jak?).Co do mirrorów to daję "jakie oni dali" :wink: Fair Trade (1.1) -jeszcze bardziej fair?Hmmm...lizak do paczki "pestek" czy jak? :D Reaper's Warsaw Pact Weapons Reskin (1.0) no tak!W nazwie już można wyczytać ,że Polak i się nie wstydzi(kryjąc z PL) :banana: .Opis też dał "Oto paczka tekstur dla broni: SWD, AK-74S, AKS-74U, WSS Wintoriez i AS Wał wraz z bumpmapami i ikonami. AK-74S i AKS-74U nie mają chwytów drewnianych, lecz bakelitowe z późnych lat 80. SWD natomiast jest w pełnym klasycznym drewnie z gdzieniegdzie pozdzieranym laminatem. Do tego mały recolor dla granatu F-1 oraz siatka Dragunowa dla PSO-1." Warto choćby zerknąć w ramach "wspieramy naszych" B-) Flash Drive Mod (3.0) Na ten moment tyle....posucha się nieco zrobiła.Ktoś wrzucał może te 230 MB tekstur proponowanych uprzednio?I jak -karta graficzna je "pokochała" czy zaczęła klękać?U mienia niet wriemieni... :sad: @LPKorn3324 -albo tłumik wypierdziany już albo Made in China....ot co :wink: Jak to mówią w uk - top notch ;o Edytowane 24 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 nie ma to jak ugrzasc w czerwonym lesie :blurp: jakies rozwiazanie moze ktos ma? Lesnik wyslal mnie do bazy wojskowej, zrobilem co mialem zrobic + wyczyscilem troche plac ;), chce wracac tamtedy, ktoredy przyszedlem....pulpit za kazdym razem. Ok poszedlem na okolo przez wysypisko...dotrwalem do czolgu...pulpit :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 wpadłeś w anomalie jakąś ;p ale poważnie to autentycznie nie wiem czy z tym coś da się zrobić u mnie akurat pulpitu przy tym zadaniu nie było. Może po prostu załaduj save z tym zadaniem i zrób to od nowa co prawda będzie deja-vu ale lepsze to niż nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 mam sava z przed wyjscia z bazy wojskowej, a na nowo nie chce mi sie isc...inne savy "zastepcze" czytaj nie moje, tez nie bardzo mnie interesuja...wiec kilka screenow zamieszcze, bo to dla mnie koniec rozgrywki, raczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Oświeci mnie ktoś czy wyszła jakaś poprawka na zmianę lokalizacji? :( Chce iść na wysypisko odwrót... chce iść uratować brata zleceniodawcy tak samo nosz k$#$a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 (edytowane) Co to za mod ze kolesiowi pourywało kończyny ? ;o Edytowane 24 Września 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Jak pourywało? Przecież on się modli do ściany xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 :lol: O kurde fakt ;p. Nie zauważyłem ze to jego plecy ;p. Dziś kolejne wydanie "kolejny dzień w zonie za nami" ale później :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...