ikasza Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 siema niedawno kupilem nowego Stalkera i jakie bylo moje zdziwienie po ustawieniu maksymalnego oswietlenia(DX10). Rozgrywka waha sie na poziomie 3 fpsow(!!!), za to po przelaczeniu tej opcji, czyli oswietlenia, na slabsze, wszystko wraca do normy, czyli gra smiga. Oto moj konfig C2D 2,66/OC/3,00 4GB RAM DDR2 800 Mhz Asus Striker II Formula 8800 GTX w SLI mam viste mozecie powiedziec mi w czym problem? bo nie wierze zeby na takim komputerze jak moj nowy stalker chodzil w max tak skandalicznie. toz to crysis z aa na max chodzil duzo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Sterowniki ? Brak patcha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikasza Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 sterowniki najnowsze, patch tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Panowie też wam zniknął licznik pobliskich ludzi po patchu ? Słychać tylko pikanie pda ale już liczby pobliskich stalkerów nie wyświetla mi. Tylko ja tak mam ? A i jak ktoś byłby uprzejmy dać cfg (user.ltx) już po spaczowaniu gry na 1.5.0.5 ? :). Edytowane 3 Października 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 u mnie nalicza ;) 15h gry na 1.5.05 i 0 wycieczek na pulpit, 1 bug - grywalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 u mnie nalicza ;) 15h gry na 1.5.05 i 0 wycieczek na pulpit, 1 bug - grywalnie :) Zarzuć user.ltx jak możesz :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 (edytowane) Po małej przerwie: Terrain Pack (v1.0) są screeny.Wrzuciłem i podoba mi się,Nieco odmiany. Clear Sky Redux (v0.7) screeny CS Redux v0.7 Patch (v1.000) poprawka do powyższego... Clear Sky Ambient Audio Overhaul (v0.2b) RedFacti0n's Gun Fire Sounds są screeny....Nie no -żartuję :wink: Black Desert Eagle screeny Cierpliwość popłaca -z nowym patchem gra poszła u mnie dalej.Wysypywanie mimo moich wysiłków w jednym miejscu mnie zniechęciło.Z nowym patchem gra ruszyła z modami itp. w póki co jest ok. Edytowane 4 Października 2008 przez miron72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Zarzuci ktoś z Was user.ltx (na patchu 1.5.0.5) ? :). nie chce całej gry reinstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Mam problem w jednej misji. Otoz zszedlem do tego laboratorium x18 i mam znajsc dokumenty, po drodze sa jakies drzwi na szyfr i zupelnie nie wiem co zrobic. Przeszedlem caly obiekt i nic. Prosze o jakas pomoc, ew. podanie stronki gdzie znajduje sie solucja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 przeszukaj pda tam powinny być hasła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 wpierw musi odnaleźć ciało naukowca, nie wiem tylko czy masz PL wersję czy jakąś inna i po prostu nie usłyszałeś że hasło zostało podane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ombre Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Okej, juz mam : P dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Zainstalowalem patcha 1.5.05 i sejwy mi nie dzialaja :( Dostaje komunikat, ze wersja wczytywanego sejwa nie odpowiada wersji zainstalowanej gry... A sejwy powinny chyba chodzic, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Ale z wersji 15.0.4. na 15.0.5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Panowie poszukuję jakiegoś trainera dodającego kasę , który działa pod Vistą ... jest coś takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 (edytowane) Ale z wersji 15.0.4. na 15.0.5? Tak. PS. Mod REDUX byl, ale znikl? :blink: Edytowane 5 Października 2008 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Kto sie dołączył do Wolnosci i zdobył pierwszy chcekpoint na ścieżce ? Ja za cholere nie moge tego zrobić bo ten kamp zajęty jest przez Stalkerów a nie Powinność/Bandytów... A i czemu na wysypisku czesto Bandyci (;o) proszą mnie o obrone jakiegoś punktu a jak sie do nich zbliżam to mnie atakują też... no zdeka lol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2008 Pułapki... pierwsza moja podróż na wysypiska: "odłóż broń chcemy porozmawiać.... po chwili dobra chłopaki brać go" :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Gram od poczatku, po instalacji zalatalem 1 5 0 4 a potem 1 5 0 5 i wszystko smigalo dobrze do momentu kiedy bylem w kordonie, Sidorowicz sie odezwal, mialem sie z nim spotkac zreszta to byl glowny cel w pda. Poszedlem do niego a tu drzwi zamkniete. Myslalem ze moze nie ta godzina poniewaz zaszedlem ok 1 w nocy ale poszedlem znowu o 8 rano i zamkniete. Rzucilem granat ot tak sobie pod drzwi niego i otworzyly sie. Szczesliwy myslalem ze dalej bede gral ale po rozmowie z nim mowi mi co mam zrobic tyle ze zniknal mi glowne zadanie (nic nie mam napisane w pda). No nic poszedlem gdzie kazal oczywiscie niby grac sie da tylko ze nie wyswietla mi sie w pda co mam zrobic i na mapie tez nie mam zaznaczonego glownego celu. HELP!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Gram od poczatku, po instalacji zalatalem 1 5 0 4 a potem 1 5 0 5 i wszystko smigalo dobrze do momentu kiedy bylem w kordonie, Sidorowicz sie odezwal, mialem sie z nim spotkac zreszta to byl glowny cel w pda. Poszedlem do niego a tu drzwi zamkniete. Myslalem ze moze nie ta godzina poniewaz zaszedlem ok 1 w nocy ale poszedlem znowu o 8 rano i zamkniete. Rzucilem granat ot tak sobie pod drzwi niego i otworzyly sie. Szczesliwy myslalem ze dalej bede gral ale po rozmowie z nim mowi mi co mam zrobic tyle ze zniknal mi glowne zadanie (nic nie mam napisane w pda). No nic poszedlem gdzie kazal oczywiscie niby grac sie da tylko ze nie wyswietla mi sie w pda co mam zrobic i na mapie tez nie mam zaznaczonego glownego celu. HELP!!! Odwdzieczyl ci sie za ten granat :D A tak powaznie, ja mialem podobna sytuacje z glownym watkiem. W koncu okazalo sie, ze nie dokonczylem jakiegos starego zadania i dlatego utknalem. Sprawdz, czy wykonales wszystkie glowne zadania. Bo ciezko mi wymyslec cos sensowniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 No mam jakies poboczne z bagien ale je olalem, czyli co musze wrocic i dokonczyc wszystkie stare z bagien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 (edytowane) Nie musisz. Poboczne nic nie zmienia. Sproboj pogadac ze Stalkerami. Moze wtedy cos sie zmieni. Edytowane 6 Października 2008 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 jest moze jakis mod dajacy troche FPS ? znalazlem to i zastanawiam sie czy cos podobnego powstalo dla slabszych konfiguracji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 jest moze jakis mod dajacy troche FPS ? znalazlem to i zastanawiam sie czy cos podobnego powstalo dla slabszych konfiguracji ? To jest krap nie mod. To jest tylko user.ltx bez żadnych dodatków. Graj bez sunshaftów :) i pobaw sie cfg (niestety zabawa jest trudna bo zmiana podstawowych komend (sunshafty itp) wymagają ponownego uruchomiania gry ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 IMO - spadek jakości przy skalowaniu na monitorach LCD jest jak najbardziej zauważalny i żadne AA i AF tego nie znienią . Przy zejściu z rozdziałką / im niżej od natywnej tym gorzej / rozmazanie obrazu jest bardzo widoczne . Jeśli ktoś tego nie dostrzega - okulista konieczny jak najszybciej /Tak pociagne tego offtopa stwierdzeniem - a gowno ;) Strata jakosci jest widoczna na pulpicie i w tekscie - w samej grze, w srodowisku 3D, kompletnie tego nie widac (i mowa tu nie tylko o Stalkerze, ale tez o innych grach). Kumpel, ktory swego czasu przyszedl do mnie obejrzec BF2 w akcji, zachwycal sie fajna grafika i ostrym obrazem (akurat wtedy nowy LCD mialem) - zgadnij, jakie bylo jego zdziwienie, gdy sie dowiedzial, ze gram w nizszej rozdzialce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 A ja pociągne dalej ten wątek , wszystko zależy od gry , ale przykładowo grid , stalker i bioshock wyglądają dobrze w nienatywnej rozdziałce. Ale za to crysis wygląda obleśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Potwierdzam. Sam gram na Benqu, natywna1280x1024. Za czasów 7300GT na pokładzie wszystko uruchamiałem w 800x600 lub 1024x768. Nigdy nie odczułem niedogodności z tego powodu. A wystarczy pulpit przeskalować do 800x600 a już gałki oczne popełnią samobójstwo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Potwierdzam. Sam gram na Benqu, natywna1280x1024. Za czasów 7300GT na pokładzie wszystko uruchamiałem w 800x600 lub 1024x768. Nigdy nie odczułem niedogodności z tego powodu. A wystarczy pulpit przeskalować do 800x600 a już gałki oczne popełnią samobójstwo ;) Biegam po zonie w natywnej rozdzialce 1440x900. Nie zauwazylem zadnego spadku fps w porownaniu do crt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Teraz mnie stalker zadziwił. Tak właściwie dopiero teraz po patchu 1.5.05 się za niego wziąłem, bo już więcej pewnie nie poprawią ;] Ustawiam zaawansowane opcje grafiki i taki cyrk. Stoję w tym momencie w obozie, po prawej mając ognisko z ludzikami a po lewej w oddali barmana, miejsce dobre, bo ten okryty kamuflażem "dach" daje niezłą grę światła i cieni. No więc, mam w tym miejscu 44 fps. Zmniejszam więc opcję żeby sobie dorzucić jeszcze parę klatek, bojąc się o to co będzie w czasie dużej strzelaninki. I co?...36 fpsów, po (zaznaczam) zmniejszeniu szczegółowości, odległości, cieni, af itd. Oświetlenie cały czas pełne dynamiczne. Śmieszna sprawa, podkręciłem znowu opcje wyżej i 45fps dostałem. Ja tam nie narzekam, ale porąbane to dla mnie trochę ;) Pytanie: Dlaczego zdobywam bazy na początku, oczywiście w pojedynkę bo nikt się nie chełpi żeby pomóc to raz. Dwa-po zdobyciu nikt nie raczy przyjść i jej przejąć, zdobyłem bazę renegatów i już ją przejeli bo nikt nie doszedł tam, a w międzyczasie musiałem bronić starego kościoła. Edytowane 7 Października 2008 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Consi Pit Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) zgadnij, jakie bylo jego zdziwienie, gdy sie dowiedzial, ze gram w nizszej rozdzialce ;) Jakbym reprezentował Twój poziom to bym powiedział " a gxxxno mnie to obchodzi " ale ponieważ nie reprezentuję więc powiem że dla mnie możesz sobie skalować do 640/480 i niżej i dalej zachwycać się piękną grafiką . Utrata jakości jest faktem , ale jak tego nie widzisz to lepiej dla Ciebie - słabszy sprzęt spokojnie zaspokoi Twoje wymagania . @sideband zgadzam się , że w poszczególnych grach utrata jakości jest nierównomierna . Edytowane 7 Października 2008 przez Consi Pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...