Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się bawiłem tymi modami i coś mi się nie tak zmodowało :(

Efekt jest taki,że skrypty nie startują, np: przeciwnicy się nie respawnują, muszę się ratować szybkim zapisem i odczytem, wtedy moby pojawiają się "znikąd".

Przeszedłem w ten sposób ponad połowę gry, problem w tym,że teraz ścigam Strieloka i jego wcale nie widać :(

Ktoś miał podobny problem i sobie poradził bez reinstalki gry ?

Wywaliłem już mody z folderu "scripts" ale bez pozytywnych rezultatów :(

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno wyszła najnowsza wersja moda Stalker Complete 2009 1.41 (wg mnie jeden z trzech najlepszych mod packów)

http://artistpavel.blogspot.com/2009/04/st...plete-2009.html

i niedługo zostanie dołączone polskie tłumaczenie

http://www.moddb.com/mods/stalker-complete...al-localization (polskie tłumaczenie na stronie 3)

autor moda prosi o testowanie polskiej wersji (sam bym to zrobił ale mam problemy z dyskiem i szukam sponsora na nowy :/ )

Edytowane przez Ardianz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka,

Dawno nie zaglądałem, więc pomyslałem, ze coś wrzuce - skoro w końcu jest co ;)

Zatem - kilka zrzutow z nadchodzacej, najnowszej iteracji moda Weather Overhauled - v3.1. Do zrzucenia, najprawdopodobniej do Swiat.

Podganiamy X-Ray 1.6 :lol:

Enjoy!

Pozdrawiam

Na screenach w uzyciu rowniez:

Sky4CE Shader Pack v2.0 RC4.1

Argus Photorealistic Zone + Creatures

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Galeria"
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

PS. O modzie, mozna poczytac tutaj

Edytowane przez trojanuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to lepiej wygląda jak comple pack. Czekam z niecierpliwością bo chce sobie jeszcze raz SoC przejść przed grą w CoPa.

Od STALKER Complete odróżnia SWO jeszcze to, że tam jest tylko jeden, 24-ro godzinny cykl pogodowy (skąd inąd bardzo ładnie dopracowany) - ta sama pogoda powtarza się więc każdego dnia.

W SWO masz 7 różnych 24-ro godzinnych cykli, które swobodnie przełączają się między sobą - wiec zasadniczo 2 takich samych dni nie będzie w żadnej rozsądnej perspektywie czasowej (chyba ze ktoś speęzi w Zonie np 2 miesiące czasu gry) :)

Edytowane przez trojanuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich.wlasnie nabylem ta gierke i przy instacacji dostaje ostrzerzenie C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R.-Chadow of Chernobyl\gaedata.db0

An error occured while trying to copy a file.

The source file is corrupted. pozniej znowu to samo tylko db na koncu sie zmienia....jak caly czas daje zeby zignorowac to przy probie odpalenia wyskakuje Cannot find file

C:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r.-shadow of chernobyl\gamedata\config\system.ltx

Wgralem pozniej patche:i dostaje wtedy raport Xray engine crash: :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich.wlasnie nabylem ta gierke i przy instacacji dostaje ostrzerzenie C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R.-Chadow of Chernobyl\gaedata.db0

An error occured while trying to copy a file.

The source file is corrupted. pozniej znowu to samo tylko db na koncu sie zmienia....jak caly czas daje zeby zignorowac to przy probie odpalenia wyskakuje Cannot find file

C:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r.-shadow of chernobyl\gamedata\config\system.ltx

Wgralem pozniej patche:i dostaje wtedy raport Xray engine crash: :damage_wall:

A probowales przekopiowac z plyty na dysk, moze jest porysowana?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

To że nówka nie musi oznaczać że płyta sprawna, zwłaszcza przy polskich wydaniach.

Zrób skanowanie powierzchni jakimś programem Nero (CD & DVD Speed czy coś tego typu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że nówka nie musi oznaczać że płyta sprawna, zwłaszcza przy polskich wydaniach.

Zrób skanowanie powierzchni jakimś programem Nero (CD & DVD Speed czy coś tego typu).

skopiowalem plyte na dysk twardy i zainstalowalem z niego i pomoglo:)tzn ze cos z plyta?czy moge miec cos nie tak z dvd romem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem znowu Stalkera + Stalker Complete 2009 i mam pewien problem. Nie mam tego miniradaru w lewym górnym rogu :/ Tzn ta jakby obudowa jest i kropka ale nie ma mapy w niej. Ma ktoś też taki problem?

Teraz Stalker mi wywala przy ładowaniu save'a :( To sobie pograłem.

EDIT:

Dałem New Game i teraz jest i radar i gra się normalnie włącza. ;)

Edytowane przez Manhunt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar na nowo odwiedzić zonę z SoC. Zwracam się więc z pytaniem jaki mod jest obecnie najlepiej dopracowany? Nie chodzi mo i grafikę, lecz o usprawnienia AI/gameplay/broni/npc...

Zastanawiam się nad:

- Oblivion Lost 2.2

- Complete 2009 1.4.3.1.

- SWO jest raczej nastawiony na grafikę, więc chyba odpada.

Oraz czy są jakieś ciekawe totalne konwersje poza Priboy Story?

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też chciałem się zapytać o to samo co Szawel :)

co najlepiej wrzucić? z modami graficznymi to raczej nie poszaleję na 8800GT, A4800+ i 2gb ramu :)

więc... jakie mody wpływające na gameplay są obecnie najlepsze?

Edytowane przez Graver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Priboy Story odpada - chciałbym najpierw przejść PRAWDZIWĄ historię Stalkera ;]

Zainstalowałem Complete Pack, ma wiele usprawnień gameplay'a, ale także ma lepszą grafikę... Mój komp owej grafice nie sprostał.. Pozostaje mi szukać dalej :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiłem z Kordonu na Wysypisko i wyciąłem w pień wszystkich bandytów. Problem jest taki, że niedługo po tym bandyci odzyskują kontrolę nad swoją bazą. Czy frakcja stalkerów jest wstanie utrzymać ten rejon? Jeśli nie to szkoda mojej amunicji i czasu na bezustanne likwidowanie oprychów.

Edytowane przez mortex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiłem z Kordonu na Wysypisko i wyciąłem w pień wszystkich bandytów. Problem jest taki, że niedługo po tym bandyci odzyskują kontrolę nad swoją bazą. Czy frakcja stalkerów jest wstanie utrzymać ten rejon? Jeśli nie to szkoda mojej amunicji i czasu na bezustanne likwidowanie oprychów.

Zgadza się daj sobie spokój ja ich eliminowałem ze 20 razy zawsze wracają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciągasz się do stalkerów i rozwalasz ich bazę, efekt na wysypisku nie ma już bandytów. Ale trzeba patrzeć na mapę który obszar zając/utrzymać i czekać na przybycie wsparcia i tak pare razy.

Ja nie miałem problemu z wybiciem bandytów do zera, później stalkerzy się w siedzibie bandytów melinują i jest spokój na stałe.

To samo można ze stalkerami w kordonie zrobić ale jest dużo trudniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaciągasz się do stalkerów i rozwalasz ich bazę, efekt na wysypisku nie ma już bandytów. Ale trzeba patrzeć na mapę który obszar zając/utrzymać i czekać na przybycie wsparcia i tak pare razy.

Ja nie miałem problemu z wybiciem bandytów do zera, później stalkerzy się w siedzibie bandytów melinują i jest spokój na stałe.

To samo można ze stalkerami w kordonie zrobić ale jest dużo trudniej.

Pod warunkiem ze skrypt zadziała poprawnie, a z tym bywa różnie w tej grze. Nie raz miałem sytuacje, że mogłem oczekiwać na wsparcie kilka dni i nie tych w grze, ale w realu bo akurat skrypt nie zadziałał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi