Gość Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) Wystarczy 1.0005, jak widzisz w opisie patch ten ma również poprzednie poprawki. Edytowane 13 Października 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 ja przeszedłem CS a teraz przechodze SoC z wgranym modem stalker 2009r ;] ogólnie przyjemnie się gra :) klimat niesamowity :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 ja przeszedłem CS a teraz przechodze SoC z wgranym modem stalker 2009r ;] ogólnie przyjemnie się gra :) klimat niesamowity :DDziała na polskiej wersji ? no i ja to chodzi pod względem FPS ? ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 działa :) wygląda bardzo dobrze i działa też ok ;] fps trzyma się ok 35fps, ale wydaje mi się że da się pewnie lepszą grafikę z niego wycisnąć (z tego co wyczytałem w readme) ale to już nie na mój sprzęt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 U mnie na Win7 x32 w momencie jak miałyby lecieć filmiki producentów, wywala do pulpitu. Gra z łatką 1.005. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 bo na 7ce nie działa poprawnie, ustaw tryb zgodności z vistą// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 dziwne u mnie na win7 32bit bez problemu smiga, nic nie zmienialem i nie konfigurowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 spróbuj przeinstalować gre, u mnie na x64 hasa jak głupi ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Tak się bawiłem tymi modami i coś mi się nie tak zmodowało :( Efekt jest taki,że skrypty nie startują, np: przeciwnicy się nie respawnują, muszę się ratować szybkim zapisem i odczytem, wtedy moby pojawiają się "znikąd". Przeszedłem w ten sposób ponad połowę gry, problem w tym,że teraz ścigam Strieloka i jego wcale nie widać :( Ktoś miał podobny problem i sobie poradził bez reinstalki gry ? Wywaliłem już mody z folderu "scripts" ale bez pozytywnych rezultatów :( pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) niedawno wyszła najnowsza wersja moda Stalker Complete 2009 1.41 (wg mnie jeden z trzech najlepszych mod packów) http://artistpavel.blogspot.com/2009/04/st...plete-2009.html i niedługo zostanie dołączone polskie tłumaczenie http://www.moddb.com/mods/stalker-complete...al-localization (polskie tłumaczenie na stronie 3) autor moda prosi o testowanie polskiej wersji (sam bym to zrobił ale mam problemy z dyskiem i szukam sponsora na nowy :/ ) Edytowane 6 Listopada 2009 przez Ardianz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trojanuch Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Siemka, Dawno nie zaglądałem, więc pomyslałem, ze coś wrzuce - skoro w końcu jest co ;) Zatem - kilka zrzutow z nadchodzacej, najnowszej iteracji moda Weather Overhauled - v3.1. Do zrzucenia, najprawdopodobniej do Swiat. Podganiamy X-Ray 1.6 :lol: Enjoy! Pozdrawiam Na screenach w uzyciu rowniez: Sky4CE Shader Pack v2.0 RC4.1 Argus Photorealistic Zone + Creatures » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Galeria" PS. O modzie, mozna poczytac tutaj Edytowane 23 Listopada 2009 przez trojanuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Rewelacyjnie to wygląda :rolleyes: Czy komuś udało się uruchomić stalker complete pack 1.4 na PL wersji? 1.3 i 1.4 nie działają u mnie ,gra wywala się jeszcze przed menu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Hmm to lepiej wygląda jak comple pack. Czekam z niecierpliwością bo chce sobie jeszcze raz SoC przejść przed grą w CoPa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trojanuch Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Hmm to lepiej wygląda jak comple pack. Czekam z niecierpliwością bo chce sobie jeszcze raz SoC przejść przed grą w CoPa. Od STALKER Complete odróżnia SWO jeszcze to, że tam jest tylko jeden, 24-ro godzinny cykl pogodowy (skąd inąd bardzo ładnie dopracowany) - ta sama pogoda powtarza się więc każdego dnia. W SWO masz 7 różnych 24-ro godzinnych cykli, które swobodnie przełączają się między sobą - wiec zasadniczo 2 takich samych dni nie będzie w żadnej rozsądnej perspektywie czasowej (chyba ze ktoś speęzi w Zonie np 2 miesiące czasu gry) :) Edytowane 29 Listopada 2009 przez trojanuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Chyba przyjemniej będzie pograć w CoP z modami niż w nowe części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarema251 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 witam wszystkich.wlasnie nabylem ta gierke i przy instacacji dostaje ostrzerzenie C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R.-Chadow of Chernobyl\gaedata.db0 An error occured while trying to copy a file. The source file is corrupted. pozniej znowu to samo tylko db na koncu sie zmienia....jak caly czas daje zeby zignorowac to przy probie odpalenia wyskakuje Cannot find file C:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r.-shadow of chernobyl\gamedata\config\system.ltx Wgralem pozniej patche:i dostaje wtedy raport Xray engine crash: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 witam wszystkich.wlasnie nabylem ta gierke i przy instacacji dostaje ostrzerzenie C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R.-Chadow of Chernobyl\gaedata.db0 An error occured while trying to copy a file. The source file is corrupted. pozniej znowu to samo tylko db na koncu sie zmienia....jak caly czas daje zeby zignorowac to przy probie odpalenia wyskakuje Cannot find file C:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r.-shadow of chernobyl\gamedata\config\system.ltx Wgralem pozniej patche:i dostaje wtedy raport Xray engine crash: A probowales przekopiowac z plyty na dysk, moze jest porysowana?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarema251 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 A probowales przekopiowac z plyty na dysk, moze jest porysowana?.nie jest porysowana,nowka ze sklepu..:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 To że nówka nie musi oznaczać że płyta sprawna, zwłaszcza przy polskich wydaniach. Zrób skanowanie powierzchni jakimś programem Nero (CD & DVD Speed czy coś tego typu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarema251 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 To że nówka nie musi oznaczać że płyta sprawna, zwłaszcza przy polskich wydaniach. Zrób skanowanie powierzchni jakimś programem Nero (CD & DVD Speed czy coś tego typu). skopiowalem plyte na dysk twardy i zainstalowalem z niego i pomoglo:)tzn ze cos z plyta?czy moge miec cos nie tak z dvd romem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 (edytowane) Zainstalowałem znowu Stalkera + Stalker Complete 2009 i mam pewien problem. Nie mam tego miniradaru w lewym górnym rogu :/ Tzn ta jakby obudowa jest i kropka ale nie ma mapy w niej. Ma ktoś też taki problem? Teraz Stalker mi wywala przy ładowaniu save'a :( To sobie pograłem. EDIT: Dałem New Game i teraz jest i radar i gra się normalnie włącza. ;) Edytowane 1 Stycznia 2010 przez Manhunt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 (edytowane) Mam zamiar na nowo odwiedzić zonę z SoC. Zwracam się więc z pytaniem jaki mod jest obecnie najlepiej dopracowany? Nie chodzi mo i grafikę, lecz o usprawnienia AI/gameplay/broni/npc... Zastanawiam się nad: - Oblivion Lost 2.2 - Complete 2009 1.4.3.1. - SWO jest raczej nastawiony na grafikę, więc chyba odpada. Oraz czy są jakieś ciekawe totalne konwersje poza Priboy Story? Edytowane 5 Stycznia 2010 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graver Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) też chciałem się zapytać o to samo co Szawel :) co najlepiej wrzucić? z modami graficznymi to raczej nie poszaleję na 8800GT, A4800+ i 2gb ramu :) więc... jakie mody wpływające na gameplay są obecnie najlepsze? Edytowane 22 Stycznia 2010 przez Graver Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Priboy Story młóciłem, trochę trudno niektóre dokumenty wyniuchać ale tak ogólnie to możesz obczaić. Oblivion Lost ludziska też chwalą możesz obniuchać, reszty nie wiem bo nie maczałem palców. Bóg wie na co się nie nastawiaj jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graver Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Priboy Story odpada - chciałbym najpierw przejść PRAWDZIWĄ historię Stalkera ;] Zainstalowałem Complete Pack, ma wiele usprawnień gameplay'a, ale także ma lepszą grafikę... Mój komp owej grafice nie sprostał.. Pozostaje mi szukać dalej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 PS czemu odpada? To zupełnie inna kampania nie ma nic wspólnego z SoC nawet mapy są większe :P Choć jak jeszcze nie zaliczyłeś SoC-a to faktycznie dobrze jest łyknąć oryginał i później mody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 (edytowane) Trafiłem z Kordonu na Wysypisko i wyciąłem w pień wszystkich bandytów. Problem jest taki, że niedługo po tym bandyci odzyskują kontrolę nad swoją bazą. Czy frakcja stalkerów jest wstanie utrzymać ten rejon? Jeśli nie to szkoda mojej amunicji i czasu na bezustanne likwidowanie oprychów. Edytowane 16 Marca 2010 przez mortex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Trafiłem z Kordonu na Wysypisko i wyciąłem w pień wszystkich bandytów. Problem jest taki, że niedługo po tym bandyci odzyskują kontrolę nad swoją bazą. Czy frakcja stalkerów jest wstanie utrzymać ten rejon? Jeśli nie to szkoda mojej amunicji i czasu na bezustanne likwidowanie oprychów. Zgadza się daj sobie spokój ja ich eliminowałem ze 20 razy zawsze wracają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Zaciągasz się do stalkerów i rozwalasz ich bazę, efekt na wysypisku nie ma już bandytów. Ale trzeba patrzeć na mapę który obszar zając/utrzymać i czekać na przybycie wsparcia i tak pare razy. Ja nie miałem problemu z wybiciem bandytów do zera, później stalkerzy się w siedzibie bandytów melinują i jest spokój na stałe. To samo można ze stalkerami w kordonie zrobić ale jest dużo trudniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Zaciągasz się do stalkerów i rozwalasz ich bazę, efekt na wysypisku nie ma już bandytów. Ale trzeba patrzeć na mapę który obszar zając/utrzymać i czekać na przybycie wsparcia i tak pare razy. Ja nie miałem problemu z wybiciem bandytów do zera, później stalkerzy się w siedzibie bandytów melinują i jest spokój na stałe. To samo można ze stalkerami w kordonie zrobić ale jest dużo trudniej. Pod warunkiem ze skrypt zadziała poprawnie, a z tym bywa różnie w tej grze. Nie raz miałem sytuacje, że mogłem oczekiwać na wsparcie kilka dni i nie tych w grze, ale w realu bo akurat skrypt nie zadziałał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...