Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze, co widze te nowsze screeny to tak mi sie zbiera na wspomnienia z pierwszej alphy, ze az sciska w gardle.

Po prostu ten reaktor na trzecim screenie jest boski.

Dołączona grafika

Ja juz tam chce byc !!

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa tam, w photoshopie nabajerowali z filtrami, nie ma się imo czym podniecać ;) Screen mi się zwyczajnie nie podoba.

zaufaj mi oni nie bawili sie w photoshopie ;) a ten hdr rzeczywiście jest przesadzony btw pojawiły sie znów w lepszej jakości niektóre fotki i np ta - http://stalker.funday.pl/photogallery.php?photo=283 jest boska- ten parallax :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Dla chcącego nic trudnego :P

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=DDRAM+1GB+PC400

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=TWINMOS+1GB+400+C2.5

Masz racje źle przeczytałem w instrukcji. Chyba pozostają mi tylko ddr 3200.

Fotki boskie ale mam nadzieje, że to nie będzie kolejna boska strzelanka w klimatach strachu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to fotki ze stalkera robiły wrazenie rok , dwa temu. Teraz o grafice porównywalnej np z crysis nie ma mowy bo to własnie ta produkcja wyznaczy nowy standard w grafice, never mind - stalker musi być po prostu dobry - musi miec grywalnosc i klimat , w przeciwnym wypadku nie wróże grze nic dobrego choc czekam na nia z zapartym tchem ( oby moje czekanie zaowocowało graniem w swietny tytuł ) Na to pytanie poznamy odpowiedz mam nadzieje na początku 2007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie po tym jak wyszedl FarCry fotki ze STALKER'a nie robily juz wrazenia a to bylo ponad 2 lata temu. No, ale STALKER mial wywyzszac sie czyms innym niz grafa... ale wszystko co dobre powoli zostaje okrojone. Prognoza: do premiery tak gre jeszcze okroja i zepsuja, ze nie bedzie sensu nawet pirata zalatwiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie. dlatego juz mowilem ze nie interesuje mnie grafika w stalkerze, jest poprostu ladna, nie potrzebna mi grafa z crysisa o kosmicznych wymaganiach sprzetowych. stalker ma miec swietny klimat, ogromna swobode dzialania, i wszystko to czego brakuje ostatnio w grach. dlatego tez jak widze newsy ze tego jednak nie bedzie w stalkerze, tamto ograniczyli, nad tym sie zastanowia to poprostu mnie za gardlo sciska, na moich oczach ucinaja rece i nogi grze na ktora czekam od paru lat. gleboko w [gluteus maximus] mam hdr w stalkerze, takie widoki to moge miec po paru piwach i nie bedzie to mialo wiekszych wymagan sprzetowych, bede chcial poogladac wypasiona grafe to se wlacze farcry'a czy cos innego albo nawet prosciej, wyjrze przez okno. a stalker ma byc gra przy ktorej bedziemy sie swietnie "bawic" a nie ograniczac do podziwiania widokow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Carson dobre z tym oknem :D!

Ja czekałem na tą gre bo miała to być pierwsza nie liniowa zupełnie gra w której toczyło się życie i można było grać i grać a strefy miały być duże co zapewniało by swobode działania. Ciekawe ile w zapowidziach sprzet kilku lat będzie prawdy ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

stalker tez mial wyjsc napewno dwa lata temu.... z crysisem tez tak moze byc ze beda przeciagac dwa lata i za te dwa lata grafika crysisa nie bedzie niczym nowym :> i tak w kolko :>

To robi pozadny Crytec ktory nie przedluzyl premiery hiciorowi ani o troche a nie firma od megazbugowanego Boiling Point :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie obecnie grafika moglaby sie zatrzymac na poziomie Stalkera czy też hl2, bo ona umozliwia przyjemna rozrywke. Po co mi gra z nie wiadomo jaka grafika, jak pogram w nia 10min i umre z nudow? Od bardzo dlugiego czasu w nic nie gralem, bo zadna gra nie jest w stanie mnie zainteresowac. 95% z obecnych FPP to gry mające 3 cechy: 0 klimatu, 0 fabuły, 0 grywalności. Btw czemu jara was tak grafika w Far Cry? Imo nie jest ona ani troche realistyczna, ani fajna, jak zreszta cala gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tha.Doggfather

No jak postemp realnosci gier mial by sie zatrzymac na grafice klasy HL2 to ja przepraszam

ale nie skozystam :/

silnik i mozliwosci HL2 byly dobre ale 2-3 lata temu

dzis to owszem klasa FAR CRY potem ladniejszego Obviliona to powinny byc wyznaczniki jakosci w grach

ale nie HL2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie obecnie grafika moglaby sie zatrzymac na poziomie Stalkera czy też hl2, bo ona umozliwia przyjemna rozrywke. Po co mi gra z nie wiadomo jaka grafika, jak pogram w nia 10min i umre z nudow? Od bardzo dlugiego czasu w nic nie gralem, bo zadna gra nie jest w stanie mnie zainteresowac. 95% z obecnych FPP to gry mające 3 cechy: 0 klimatu, 0 fabuły, 0 grywalności.

:) jestem dokladnie te samego zdania co Ty. Przy tworzeniu gier (obecnie) kazdy rzuca sie na grafike, czy naprawde to jest warte wydawania kupe kasy na sprzet zeby pociagnal gre w max ustawieniach? W grach zero myslenia, zero klimatu, zero fabuly i grywalnosci. Tylko grafa wyj.... za przeproszeniem. Ostatnio jednym wyjatkiem wsrod calego tego gowna jakim czestuja nas developerzy jest Hitman Blood Money. Swietna gra, jak z reszta poprzednie jej czesci

----------

Bemx2k a powiedz mi co dzisiaj moze byc wyznacznikiem gier pod wzgledem tego co wymienilem (czyli fabula, grywalnosc itd) ?? ja juz naprawde nie potrafie zrozumiec tych co leca tylko na grafike w grach

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak postemp realnosci gier mial by sie zatrzymac na grafice klasy HL2 to ja przepraszam

ale nie skozystam :/

silnik i mozliwosci HL2 byly dobre ale 2-3 lata temu

dzis to owszem klasa FAR CRY potem ladniejszego Obviliona to powinny byc wyznaczniki jakosci w grach

ale nie HL2

postemp powiadasz?

No widzisz dla niektorych (np ciebie) wyznacznikiem jakosci w grach jest jedynie grafika, a inni, szczegolnie ci ktorzy maja komputery juz pare lat wymagaja od gier czegos wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tha.Doggfather nie wiem czy nie zauważyłeś, ale kolega nic nie wspomniał o grywalności bo chyba o to Ci chodzi?? Jedynie napisał że grafika w HL2 nie jest już dla niego wyznacznikiem jakości. Więc o co walczysz??

edit.

kilka nowych screenow

http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=2458

qqrydza

3,4,6,9 screeny są nowe :)

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej chlopaki wyluzujcie, bo zaraz sie zrobi tu burdel i znow zamkna temat.

LPKorn3324- dokladnie, podales idealny przyklad, Oblivion. Wielkie gowno porownujac go do morrowinda. Producenci skupili sie na grafie i zaserwowali nam plytka gre, glownie dla tej gry kupilem nowa grafe (9800xl) zeby moc w miare komfortowo pograc. I zawiodlem sie strasznie, kocham rpgi (fallouty, BG, tormenta, arcanuma, ID itd), kiedy wyszedl morrowind bylem wprost zachwycony, cioralem w gre mimo ze mialem 15fps przewaznie, a tu? oblivion to kpina, zmienilem grafe, gra juz zdecydowanie lepiej chodzila a mimo to nie znalazlem w grze nic ciekawego co mglo by mnie do niej przekonac (przepraszam moderacje za OT)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=2458&a=1

Tu macie screen'y, które już były ale teraz z tiscali.

:)

A teraz tak. HDR_o9 co Ty za bzdety piszesz, że to ci sami ludzie od bp? Teraz grafa :-| . Dlaczego nikt nie zagrywa się w takiego na ten przykład vivisector'a? Albo inną świeżynkę, której tytułu nawet nie pamiętam a tematy o tychże mają jedną, góra dwie strony. Przypatrzcie się obrazkom... zresztą nie będę dalej komentował(chciałem jeszcze zagrać :rolleyes: ) grfiki bo już nie raz o mych odczuciach pisałem. Takie gry to perły trafiające się raz na kilka, może kilkanaście miesięcy. To gry, które przechodzą do klasyki lub zostają okrzyknięte kultowymi. To gry o których się najwięcej pisze i dyskutuje(kłuci :lol: ) na największych światowych forach. To gry, które się kocha i nienawidzi, porzuca i do nich powraca. Dające niezapomniane przeżycia, chwile radości, goryczy, smutku i cierpienia... :blink:

Ale pojechałem...

:lol:

Btw: To tylko mnie się ona podoba i tylko ja w nią zagram z dziką rozkoszą? Jak wejdę na serwer PurePc to będę stał w osamotnieniu na polance jak ta sierota?

Pozdrawiam.

By.

:wink:

Byłem zdaje się zagadany albo cuś bo linka wcześniej dał Nierealny.

Tylko, że ściemnia, że są nowe i jeszcze ich nikt nie widział.

:D

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QQrydza,ja tam nie wiem - pare osob to pisalo w tym forum i tylko powtarzam ich slowa i wierzylem im gdyz graficznie swego czasu na screenach troszq go przypominala (Vivisectora skonczylem :P) .Co do samej gry to screeny bardzo fajne ale nie wiem,cos mnie odpycha od tej gry od samego poczatku,uwierzcie mi , naprawde chcialbym sie mile zaskoczyc po wyjsciu finalnego produktu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tha.Doggfather Dokladnie tak jak napisal Nierealny

troche histori

HL1 jak na swoje czasy mial zarabista grafe i zarabista grywalnosc ,przechodzilem go chyba z 3x :)

potem byly dodatki jak dla mnie rowniez zarabiste

HL2 wprowadzil jako taki skok technologiczny , znaczy sie GravityGuna

+ ladnie wymodelowane twarze postaci i tu koniec ,grywalnosc jak dla mnie byla na srednio dobtym poziomie

grafika dobra ale jak na rok 2004 napewno nie na dzisiejsze czasy

Pisalem wczesniej o Realnosci w grach , dla mnie to przedewszystkim fizyka ,grafika dopiero potem fabula

z Grywalnoscia jest oczywiscie na odwrot , pierw fabula potem reszta

Jesli chodzi o grywalnosc to dla mnie zarabiscie grywalny jest Battlefield2 ,grywam w niego od ponad roku

czasami po 30 godzintygodniowo ;) wczesniej mlucilem w Q3 rowniez calymi godzinami

pomijajac to wszystko mam nadzieje ze S.T.A.L.K.E.R bedzie mia l zarabista grafe i grywalnosc

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to nowe czy stare, ale na sieci znalazłem S.T.A.L.K.E.R. (BUILD 1154) Ofkors to nie full, ale jakaś beta. Zastanawiam się tylko czy jest najnowsza czy jakiś bubel sprzed 2 lat :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to nowe czy stare, ale na sieci znalazłem S.T.A.L.K.E.R. (BUILD 1154) Ofkors to nie full, ale jakaś beta. Zastanawiam się tylko czy jest najnowsza czy jakiś bubel sprzed 2 lat :]

Nie czytasz tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi