Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 a ja widze ze dla Ciebie cala gra sprowadza sie tylko do grafiki, a klimat, fabula, AI itp "ida w piach" jak to powiedziales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) @Bmx No tak ale w tej becie było 0 pixel shaderów i "troszeczkę" gorzej to wyglądało niż obecny stalker. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) mastertab Spoko spoko ale Ja odnosze dziwne wrazenie ze to zachwalasz wszystkie wychodzace gry :) a moze poprostu ty masz sklep i handlujesz grami ?, wtedy bym rozumial twoj entuzjazm darmowa reklama :) Zachwalam?? Chyba mnie z kimś pomyliłeś pojechałem Gears of War za co można przeczytać również negatywnie oceniłem R6: Vegas i Splinter Cell: DB (wszystko opisane w topicach o tych grach) ostatnio zachwalałem tylko Company of Heroes no i STALKER-a, za klimat i fabułę co do reszty powiem jak wyjdzie, ale i tak wiem że pochłonie mnie bez reszty. a ja widze ze dla Ciebie cala gra sprowadza sie tylko do grafiki, a klimat, fabula, AI itp "ida w piach" jak to powiedzialesJa również uważam, że wszyscy patrzą na STALKER-a jak na coś co ma pod względem grafiki zmieść wszystkie gry jakie wyszły do tej pory, a przecież tu najważniejsza jest fabuła, klimat i właśnie AI (innych STALKER-ów i wojaków bo od zombiaków i mutantów to ja super AI nie oczekuje), ciekawi mnie jeszcze symulacja pogody (zmiana warunków klimatycznych). Grafa jest super pod tym względem, że dopasowuje się do klimatu (rdza na metalach, odpowiednia gra świateł, roślinność (trawa, stare drzewa) dopasowane tak jak ma być, mam nadzieje, że HDR również będzie dobrze dopasowany, a nie jak w GoW gdzie się wszystko świeci jak psu jajca nawet skały, piasek, właściwie tam się wszystko świeci nie wiem tylko po co. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 No dobra moze troche za duzo wymagam , lubie ponazekac na obecne gry z pewnymi wyjatkami CarsonPoland To ja nie poto wydaje ciezkie siano na grafe zeby potem ogladac bylegowniana przecietna grafe w grze Jasne i zrozumiale ze nie tylko grafa sie liczy ,ale to za grafike sie najwiecej placi !!! wiec chyba logiczne ze sie wymaga ... nie ??? Od czasow Far CRY tylko Obvilion mnie nie zawiodl ,ponad 70 godzin gry zanim mnie troche znudzil sorry zapomnial bym o BF 2 w ktore nonstop grywam po necie wierze ze S.T.A.L.K.E.R bedzie dobra gra , obym sie nie zawiodl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) No dobra moze troche za duzo wymagam , lubie ponazekac na obecne gry z pewnymi wyjatkami CarsonPoland To ja nie poto wydaje ciezkie siano na grafe zeby potem ogladac bylegowniana przecietna grafe w grze Jasne i zrozumiale ze nie tylko grafa sie liczy ,ale to za grafike sie najwiecej placi !!! wiec chyba logiczne ze sie wymaga ... nie ??? Od czasow Far CRY tylko Obvilion mnie nie zawiodl ,ponad 70 godzin gry zanim mnie troche znudzil sorry zapomnial bym o BF 2 w ktore nonstop grywam po necie wierze ze S.T.A.L.K.E.R bedzie dobra gra , obym sie nie zawiodl :lol: no dla mnie to nie bardzo, masz pretensje do producentow gier ze robia za slaba grafe i maja robic tak aby wykorzystywala Twojego 1900xt w 100% :lol: sprzedaj go kup tansza i nie bedziesz mial problemu, jak chcesz to mozemy sie zamienic, ja nie bede narzekal ze gry za slabo mecza moja karte graf :lol: Mastertab tak to juz jest :D wszystko co sie swieci jak psu jajca jest elo-pro. pierwsze undegroundy gdzie asfalt wygladal jak lusterko i ogolnie czules sie jakbys jechal glowna ulica w LasVegas :D albo choinkowy modding obudow. no i jeszcze trzeba dodac ze takie swiecace gry wyciskaja z karty graf. wszystkie soki Laeskrad faktycznie ;) nieprzytomny ostatnio chodze Edytowane 20 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 CarsonPoland, ciekawe czy po premierze stalkera bedziesz mial ten sam avatar :) BTW - powinienes chyba uaktualnic wyniki w 3dmarkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) A gdzie ocena gry?? Gdzie recenzja?? Myślałem, że szanowny Pan wróżbita po tych dwóch krótkich filmikach napisze coś więcej o grze No nie wiem być może szanowny Pan po paru filmikach ocenia takze, fabule, klimat itp. Ja oceniam grafike. Jak juz powiedzialem po tym co widac na filmikach, mnie ona nie powala. Jaki bedzie klimat, sama rozgrywka sie zobaczy. Jednak wystarczy przeczytac ten watek by zobaczyc ze inni juz wiedza ze to bedzie super gra. Nie wciskaj mi wiec tu szanowny Panie ze ja zrobilem juz recenzje gry na podstawie fimikow i paru fotek. Wiadomo klimat, Ai, fabula, rozgrywka itp sa jednymi z najwazniejszych elementow gry. Tylko ze o stalkerze wiemy w tych sprawach tylko tyle ze akcja gry bedzie w czarnobylskiej elektrownii i okolicach. Jednak już niektórzy uznali, ze bedzie rewelacyjna fabula, klimat, rozgrywka itp.(i kto tu jest wróżbitą) Niby skad to wiecie?? z paru fotek, fimikow?? tego co pisza??, jakiejs bety?? Raczej wierzycie ze tak bedzie. Nikt tego nie broni, ale nie wmawiajcie innym ze tak musi byc. HL2 tez mial miec super fabule, klimat... Po 1 bylem przekonany ze wlasnie tak bedzie. przeszedlem nieco ponad polowe gry i dalej mi sie nie chcialo. Nie wierze wiec teraz w zapewnienia autorow Edytowane 20 Grudnia 2006 przez cosmo111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 proponuje zamknac ten wątek albo go oczyscic. 90% postów to takie samo pieprzenie farmazonów o wymaganiach gry jak w topicu o Crysisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) To nie proponuj ;] w porownaniu z crysisem tu jest porzadek, zamkneli temat crysisa to teraz tutaj beda klotnie o grafike i wymagania sprzetowe ;/ Edytowane 20 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 @Cosmo - w przypadku HL2 spelnili obietnice jesli chodzi o klimat i fabule, wiec trzymam kciuki, ze w przypadku stalkera tez dotrzymaja slowa a z tym Crysisem to oczywiscie zartowalem, chociaz w sumie kto Cie tam wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1110 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ja Crysisem się narazie nie interesuje. Nie wiem nawet co o nim pisałes. :) Widzisz mi fabula i klimat HL2 kompletnie nie przypadl do gustu. Co innego HL1. Myslisz ze ja nie chcial bym aby stalker byl fajna gra?? Malo jest ostatnio fajnych fpp. Nawet Fear mimo wszystko nie wciagnal mnie do konca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 również potwierdzam, że HL2 miał b.dobrą fabułe i miodności gry. cosmo111- hmm tak prawdę mówiąc to ja widziałem ok 800 fotek z gry i z 30 filmików/trailerów więc chyba mogę powiedzieć, że klimat będzie i to duży. A sprowadzając rozmowę do grafiki to no cóż każdemu podoba się co innego. dla mnie np wnętrza w stalkerze nie mają sobie równych, żadna gra nie miała tak szczegółowej, efektownej i zarazem realistycznej grafiki. Wiele osób może pisać, że nie widzi nic specjalnego w niej jeżeli chodzi o otwarte przestrzenie i poniekąd mają rację. Pamiętajcie, że to czarnobyl tutaj nie ma pięknych budynków gdzie można nałożyć od cholery graficznych smaczków, tutaj mamy beton, odpadający tynk, rdzę, uschnięte drzewa słowem nie ma za wiele miejsca na "efektowną" świecącą się grafikę taka natura gry dla jednych jest to ogromny plus dla innych minus ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Korn a w aplphe i bete to nie grałeś :razz: ? Mapy miały klimat Czarnobylu a anomalia popromienne też były niezłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Korn a w aplphe i bete to nie grałeś :razz: ? Mapy miały klimat Czarnobylu a anomalia popromienne też były niezłe.Bede zgadywał, grał :P To teraz ja, jako jeden z obrońców tytułu ;) Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości co do sukcesu gry, ten trailer wyjaśnia wszystko http://h.yimg.com/download2.games.yahoo.co...i_pc_112306.mpg Przeciętna grafika STALKERA? Gra bedzie zawierała efekty graficzne, których dotąd nigdzie,w rzadnej innej grze nie zastosowano, Deffered Shading, Depth of Field + pozostałe efekty dx9.0c. Gra bedzie prawdopodobnie, ostanią, jeśli nie najwiekszą produkcja graficzną pod dx9.0 z racji wejścia shader 4.0. Nad samym X-rayem pracowano 4 lata, udoskonalając go z roku na rok, zoptymalizowano pod prosecory 2 rdzeniowe. A-Life - wszsytkie stworzenia w strefie żyja swoim życiem, poluja gdy są głodne, ukrywaja sie, chowają, wycofują oceniając sytuacje, tak samo jak stalkerzy, pracowano nad nim 3 lata. Realstyczne strzały, recoil broni (jak w CS), zacinanie sie broni, zużywanie. Wymieniłem tylko niektóre elementy gry, bo to nie czas i miejsce. Moge sie założyć że w dniu premiery STALKERA bedzie o nim równie głośno jak o wielkich tytułach typu Doom,F.E.A.R,Quake. ;) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Nadal drazni przekalmany kalach rodem z cs, dziwne sie dlaczego nasi wschodni bracia, mogli dopuscic taki bubel :mur: . Przeciez nie tak trudno zrobic bardzo dobry model broni i odwzorowac go prawie realistycznie, niektore skiny z banana cs - stronka z modelami broni - to udowadniaja. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Nadal drazni przekalmany kalach rodem z cs, dziwne sie dlaczego nasi wschodni bracia, mogli dopuscic taki bubel :mur: . Przeciez nie tak trudno zrobic bardzo dobry model broni i odwzorowac go prawie realistycznie, niektore skiny z banana cs - stronka z modelami broni - to udowadniaja.Nierozumiem, a co z ak47 jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) A od kiedy luski leca w twarz strzelajacego ( wylot po lewej stronie ). Prawidlowo jest on po prawej stronie ( wiekszosc ludzi jest praworeczna i tak tez jest projektowana bron palna) i przyklad z css : uproszczony model --------------------- model poprawiony Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ja mam na kompie dokładnie 595 screenów 22 filmiki (od początku prac nad S.T.A.L.K.E.R.E.M do teraz), śledzę prace nad grą i jak narazie tylko jedno mnie martwi, że będzie dość okrojony klimat RPG. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) KaszaWspraju to nie american army albo armed assault :D Oleg Yavorski juz o tym mowil, zeby nie oczekiwac po stalkerze jakiegos symulatora strzelania z broni, wszystko jest robionie z zachowaniem zdrowego rozsadku (czyt. wywazenie sim z przyjemnoscia plynaca z gry). Rpg jest moim zdaniem zaimplementowane z dobrym rozmachem, nie wyobrazam sobie grac w stalkera i po kazdym zabitym stalkerze widziec napis "300 exp" a po czasie "level up" :lol: ps. ja mam na hdd prawie 900mb, 26 trailerow i filmikow ale tylko tych ciekawszych. mialem to wrzucic w paczce na jakis rapidshare czy cos takiego ale pozniej pomyslalem, po co to komu ;) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Rozumiem, ale jak zadli sobie tyle trudu zeby realistycznie oddac pewne lokacje, to troszke razi takie pojscie na latwizne w niektorych aspektach gry. Calosc zapewne bedzie rewelacyjna , same wspomniane lokacje daja 50% kliamtu tej grze. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laeskrad Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Co Was praktycznie interesuje w takiej grze jak bedzie bron wygladac? Rozumiem w CoD ale w takie jgrze nie patrzy sie na takie cos tylko predzej na otoczenie,miodnosc gry,klimacik,muzyke i potem rozkoszowac sie grafika.Oczywiscie wiadomo, nie po to placimy grube tysiace za nasze maszynki by sie zawiezc na grafice, ale panowie, jak sie czepiacie detali broni czy jakichs dziwnych szczegolow to mnie normalnie krew nagła zalewa.Co Was to interesuje, pytam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jak by nie patrzec jest to gra typu FPS i chyba mozna wymagac, zeby modele broni nie odstawaly od reszty. Czasmi wlasnie takie drobiazgi moga irytowac i draznic. Nie na darmo mowi sie : diabel tkwi w szczegolach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) KaszaWspraju Eeee tam ,co sie czepiamy ,wszystko jest w najlepszym porzadku wszystko gra i bedzie na czas ,zreszta obecnie wszystkie nowe gry sa OK bezblednie zoptymalizowane i wogole wszystko cacy nie ma co nazekac tylko kupic karte bez pixelshaderow i bedzie spoko :) a najlepiej zamknac tego Threada bo po co biadolic i przewidywac przyszlosc niezgodnie z wytycznymi co niektorych entuzjastow ,jest git bye bye THREAD should be CLOSED Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jak kogoś to denerwuje to proponuję przerobić sobie model kałacha na taki jaki powinien być . Myślę, że dla magików żaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Bemx2k masz jakis problem? nie wiem, moze zal do kogos ze zamkneli topic o crysisie. Nie musisz tu zagladac, zbliza sie premiera wiec podyskutowac wolno, poza tym rozpoczela sie kampania reklamowa i ciagle wychodza nowe screeny/trailery ja i LPKORN staramy sie utrzymac "ten topic" na czasie wrzucajac linki do nowych (wspomnianych wyzej) rzeczy czy tez wywiadow. Nikt tu sie nie robi zadymy o grafike poza Toba, sorry ze stalker nie bedzie w stanie wykorzystac mocy Twojego 1900xt, poczekaj na crysisa Edytowane 20 Grudnia 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Dzis ponownie obejrzalem kilka ostatnich filmow z gameplay'a loncznie z tym zapodanym ostatnio : http://h.yimg.com/download2.games.yahoo.co...i_pc_112306.mpg i stwierdzam z cala stanowczoscia ze animacja postaci trafianych seria z broni automatycznej to tragedia na poziomie z przed 4-5 :) te ludki zachowuja sie jak patyki :) przeciez to ewidentna niedorubka czyzby chlopakom braklo czasu ????? czy kasy na motioncapture ??? trzeba byc zaslepionym zeby tego nie zauwazyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 trzeba byc zaslepionym zeby tego nie zauwazyc Albo nie dbającym tylko o efekty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Albo nie dbającym tylko o efekty :wink:Raczej dbającym o przesadne efekciarstwo jak już pisałem to nie filmy ze Schwarzenegger-em ludziska nie muszą latać na 200 metrów jak wystrzeleni z procy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jak niektorzy tutaj nieco nie ustatkuja swoich wypowiedzi, to sie topic zamknie, tak jak juz to bylo kiedys zrobione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) http://www.stalker.funday.pl/film/stalker_weapons.zip Trailer prezentujący bronie w grze,[bardzo dobry!!] pewnie większość osób to oglądało, ale takie przypomnienie ;) , rok 2003 !! Wszelkie prawa stalker.funday.pl !!!! Największy portal STALKER pl. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...