Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

tak oglądam coraz nowsze screeny i dochodzę do wniosku że gra będzie miała naprawdę duże wymagania :( szczególnie cienie zabiją kartę graficzną.

Dlatego właśnie sprzedałem moją galaxy 7600GS 1.2ns i zamówiłem sobie wczoraj Palita 7900GS 1.2ns :twisted: Za niewielką dopłata mam lepsza karte i pewnie beda lepsze osiagi w grze S.T.A.L.K.E.R. Też sie juz nie moge doczekac gierki zobaczyłem juz mase filmikow i screenów to bedzie masakra tlyko zeby tego nie zepsuli bo.... :-P

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli mieliby cokolwiek zepsuc to z pewnoscia juz by to zrobili bo gra jest praktycznie skonczona. teraz juz tylko szlifuja diament i pakuja w pudelko na sprzedaz ;) cholera jeszcze dwa miesiace czekania ;/

Raczej jeszcze nie są gotowi....

Cieszę się że w marcu to chociaż kompa sobie zmodernizuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym filmie z linku powyzej ,

cos nie tak z kolorami , jakby paleta ulegla zubozeniu ,wszystko takie jakies wyblakle

czyzby cos okroili ???

w jednej scenie jak gostek sie czai w pomieszczeniu z desek ,otexturowanie wyglada tragicznie

tak jak w 16bitach :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym filmie z linku powyzej ,

cos nie tak z kolorami , jakby paleta ulegla zubozeniu ,wszystko takie jakies wyblakle

czyzby cos okroili ???

w jednej scenie jak gostek sie czai w pomieszczeniu z desek ,otexturowanie wyglada tragicznie

tak jak w 16bitach :/

tak, z powodu szybszej premiery zrezygnowano z 32 bitowej palety kolorów. hahaha :) / u mnie kolory są ok a ta jedna scena fakt słabo wygląda zresztą nie ona jedna w tym trailerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce trailera chce już pełną wersję!

A wy zamiast szukać klimatu, fabuły i artefaktów chyba będziecie chodzić po grze i szukać słabych tekstur w strefie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludwiczek

Klimat jest albo go niema ? ;) klimatu nie bede szukaj ,bo bedzie wyczowalny po paru minutach gry

To jest forum glownie o tematyce pc technicznej ,

wiec chyba normalnym jest ze jak sie ocenia gre

to grafika tez jest brana pod uwage , jako jedn z wazniejszych atutow

CarsonPoland

Wiem ze nie dla kazdego grafa jest Wazna :)

niektorzy odprawiaja modly zeby im wogole gra poszla w jako takich detalach

Ci gracze nigdy sie nie przyznaja do prawdy ,ktora czasami jest gorzka i smutna

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się niektórzy nakręcili na tę grę. A jej przyszłość jest identyczna jak reszty gier: wyjdzie (o ile wyjdzie), trochę pobędzie na rynku i zniknie jak pył po bombie atomowej.

Gra która była tworzona XXX lat raczej nie może być perfekcyjna. Podejrzewam że gra będzie na poziomie Doom3 lub Quake4 no ale może się mylę. Czas pokaże ale wbrew pozorom jestem dobrej myśli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale chyba blizsza perfekcji niz np produkty ze stajni (ekhm nie wiem jak mi to przeszlo przez palce) EAszrot ktore powstaja w pare miesiecy ;]

ps. Bemx2k ja juz nie musze sie o nic modlic (moze jeszcze "pare stron temu" tak), zrobilem maly upgrade i raczej sie nie martwie o wydajnosc mojego sprzetu w stalkerze. pisze to bo wydaje mi sie ze do mnie kierowales te slowa

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[RONIN] - oby tak nie było jak piszesz ;) Zresztą tak zupełnie poza tematem- jaka gra jest ponadczasowa, zawsze jest na ustach wszystkich? odp: nie ma takiej. zawsze większość będzie podniecała sie super grą, która wyjdzie za x czasu bo ma super grafe jest rewolucyjna itp. Prawdziwą ponadczasowość gry doceniają tylko gracze, którzy nie idą głównym nurtem. I stąd mi absolutnie nie będzie przeszkadzało to, że pył po (nawet jak będzie stalker grą doskonałą) premierze i zachwytach opadnie po pół roku może troche wiecej.

A swoją drogą jaka gra ma być perfekcyjna? taka co jest robiona jak fifa czyli co w 10 miesięcy? a może taka jak DNf ;)? Liczy się to co jest tu i teraz i to co naprawdę ci przypada do gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie, że są fani danej fabuły czy rodzaju gier którzy i tak będą ją wychwalać a inni co po prostu nawet wczują się w klimat ale gra nie będzie sprawiała im przyjemności to wtedy będą ją krytykować. Czy grafika będzie super piękna i fizyka genialna oczywiście też się liczy ale nie tak by ludzie patrzyli na to że gra jest piękna a grywalność zerowa wręcz denna i mówili gra jest super bo ma super tekstury. Dla mnie jako gracza liczy się to bym gra przykuła mnie do stołka i bym nie mógł się od niej oderwać. Pozdrawiam ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zresztą tak zupełnie poza tematem- jaka gra jest ponadczasowa, zawsze jest na ustach wszystkich?

Tak zupelnie poza tematem: Counter-strike? Final Fantasy 7? Warcraft (tylko ciezko byloby mi sie zdecydowac na numerek)? IMHO bylo pare takich gier, ktore mozna uznac za ponadczasowe i nie starzejace sie. Oczywiscie lista tych gier zalezy tez od samych graczy - dla jednych "wieczna gra" beda Fallouty czy Baldury, dla drugiego bedzie to Half-Life, a trzeci na piedestale postawi Starcrafta. Rynek gier jest na tyle zroznicowany, ze nie da sie IMHO wybrac tej jednej, najwazniejszej, co do ktorej wszyscy beda sie zgadzac.

To tyle mojego tytulem offtopica :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z costim zdecydowanie ... a co do Sarkazz sorry ale ja bym wybrał Half Life 1 ;] Durniejszej gry niż DooM 3 nie widziałem ...

End of OT...

Co do Stalkera to co widze po screenach jest dla mnie bardzo ładne a sam klimat czarnobyla genialny .. Więc nie rozumiem tych kłótni czy gra będzie elo super elo rap kebab czy coś. Gra napewno znajdzie wielu fanów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buahaha znowu przesunęli premierę , carson jesteś ostatnim człwoiekiem na świecie który wierzy w istnienie tej gry. Mój kuzyn który mieszka na ukrainie wyczytał na jednym z tamtejszych for od człowieka który podobno ma coś wspólnego z twórcami, że całej prawdy o "grze" dowiecie się ...1 kwietnia :lol: :lol: :lol: stalker to zart nic więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zupelnie poza tematem: Counter-strike? Final Fantasy 7? Warcraft

Monkey Island i nie ma mocnych ;)

do tego Super Mario Bros

te gry sie naprawde w ogole nie zestarzaly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buahaha znowu przesunęli premierę , carson jesteś ostatnim człwoiekiem na świecie który wierzy w istnienie tej gry. Mój kuzyn który mieszka na ukrainie wyczytał na jednym z tamtejszych for od człowieka który podobno ma coś wspólnego z twórcami, że całej prawdy o "grze" dowiecie się ...1 kwietnia :lol: :lol: :lol: stalker to zart nic więcej

wooow też bym chciał mieć tam takich znajomych :lol: póki co niestety ale mam tylko kumpla, który mieszka w Niemczech i tam niby zna kogos z crytecha i oni mówią, że crysis nie istnieje :blink: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi