Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, miejmy nadzieję, że chłopaki się nie rozmyślą i nie zaczną przepisywać kodu specjalnie pod dx10 :lol: zeby jeszcze bardziej unowocześnić silnik co by się przekładało na przesunięcie premiery na rok 2008 :lol: (to że pudełka już pokazali to tam pikuś ;), na (+[PSP]:: ) juz od 3 lat są pokazywane screeny z gran turismo 4 UMDkiem :lol: - wciąż czekamy ) :D

Edytowane przez apo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, miejmy nadzieję, że chłopaki się nie rozmyślą i nie zaczną przepisywać kodu specjalnie pod dx10 :lol: zeby jeszcze bardziej unowocześnić silnik co by się przekładało na przesunięcie premiery na rok 2008 :lol: (to że pudełka już pokazali to tam pikuś ;), na (+[PSP]:: ) juz od 3 lat są pokazywane screeny z gran turismo 4 UMDkiem :lol: - wciąż czekamy ) :D

Nie zrobią tego.

http://www.evilgamerz.com/index.php?action...s=1&id=8947

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czy przed premiera wypuszcza demko ??

jesli nie to znakiem tego cos maja na sumieniu ;)

jesli gra jest naprawde wysokich lotow ,

powinni wypuscic demko na co najmniej 2 tygodnie przed premiera .

inaczej

trza bedzie pierw pirata sprawdzic czy gra warta wydania stowki z groszami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie gra ma miec wymagania ?? Bo jak mi nie bedzie pykac to zamiast inwestowac w nowego kompa to wybiore sie do czarnobyla osobisie pogladac i tu nie zartuje za 2 lata mam zamiar tam pojechac z ekipa mam nadzieje ze kase uzbieram kolo 1000 kosztuje taki wyjazd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżizas ludzie było milion razy pisane :damage_wall:

1. Dema w ogóle ma nie będzie ze względu na to, że musiałoby zajmować 2 GB według twórców (chyba, że coś się zmieniło i ja nic o tym nie wiem).

2. Premiera 22 MARCA 2007 ROKU

3. Wymagania były już podawane i z tego co pamiętam gra na E6300, 7900GT, 2GB RAM śmiga powyżej 60 fps, a jak będzie chodzić na prawdę dowiecie się po 22 marca.

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie gra ma miec wymagania ?? Bo jak mi nie bedzie pykac to zamiast inwestowac w nowego kompa to wybiore sie do czarnobyla osobisie pogladac i tu nie zartuje za 2 lata mam zamiar tam pojechac z ekipa mam nadzieje ze kase uzbieram kolo 1000 kosztuje taki wyjazd.

"Jest do bardzo drażliwe zagadnienie. Wymagania systemu zostały zmieniane już kilka razy. W końcu , poparcie kart graficznych pokolenia GeForce2 zostało odwołane. Teraz, minimalne wymagania są następujące: GeForce3 / Radeon8500 i P3-1GHz. By komfortowo zagrać potrzeba Pentium 4 z 256 MB RAM i karty graficznej z chipsetem GeForceFX albo Radeona 9xxx."

Źródło: www.stalker.mocny.com

Co do wycieczki, to juz rok temu sie dowiadywałem, rzeczywiscie taka impreza kosztuje ok. 1000zł co moim zdaniem za taka wycieczke jest to strasznie mało. Sam mam zamiar mniej wiecej w przyszłym roku wybrac się do Strefy. Zawsze o tym marzyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEMA NIE BEDZIE.

PREMIERA 22 MARCA 2007.

Bemx2k na kompie z Twojego siga bedzie działać na fulla, jak łatwo wyliczyć każdy komputer robiący 10k w 3dm05 poradzi sobie z nią.

E6300, 7900GT, 2GB RAM - dużo powyżej 60fps, ja bym powiedział 80 i wyżej, ale to ja ;)

pisarz -nie patrz na stalker.mocny , ta strona nie ma już chyba nawet admina.

Ludwiczek -zobacz tutaj http://stalker.funday.pl/readarticle.php?article_id=32

Btw. http://stalker.funday.pl -najlepsza polska strona o STALKERZE, skarbnica wiedzy i wcale jej nie reklamuje, poprostu ją lubie ;)

Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżizas ludzie było milion razy pisane :damage_wall:

1. Dema w ogóle ma nie będzie ze względu na to, że musiałoby zajmować 2 GB według twórców (chyba, że coś się zmieniło i ja nic o tym nie wiem).

2. Premiera 22 MARCA 2007 ROKU

3. Wymagania były już podawane i z tego co pamiętam gra na E6300, 7900GT, 2GB RAM śmiga powyżej 60 fps, a jak będzie chodzić na prawdę dowiecie się po 22 marca.

Straszne, w erze kilkumegabitowych neostrad nawet w Polsce mozna te 2gb sciagnac prze kilka godzin, ale mi powod do nie wypuszczania dema. :damage_wall:

Jak mam sprawdzic gre przed zakupem ? Sciagnac pirata ? Lole...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze nie bedzie Dema to kpina ,wiadac sie czegos sie wstydza

kazda dobrze zrobiona gra powinna posiadac wersje demo

sciagam , oceniam ..kupuje

do dzis pamietam jak wyszlo demo FAR CRY ,

po pierwszych 10 minutach gry postanowilem ze kupie orginal

Tlumacznie ze niby demo musialo by zajmowac 2 GB to lipa lipa jeszcze raz lipa

no chyab ze naprawde maja tam takich fachowcow ze nie dali by rady okrojonego dema zrobic

cos mi tu zalatuje delikatnym niewypalem ,zreszta jak ogladam wszystkie filmy i screeny

na przestrzeni 12 miesiecy , to cos ostatnio wszystko wyblaklo :/

Edytowane przez Bemx2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestancie chrzanic o demie, i tak pewnie wiekszosc z was majac do dyspozycji sciagniecie dema czy fulla pewnie wybralaby by fulla, ewentualnie pozniej zaopatrzyla sie w oryginal. dema nie bedzie wiec jak wiadomo zostaje druga opcja albo zakup w ciemno. Bemx2k myslisz ze zrobienie dema to kwestia "wejscia" do folderu z plikami gry i wycieciu parunastu plikow? :lol: Pewnie by mogli zrobic demo ale to mogloby oznaczac kolejna obsuwe, no chyba ze zrobia jakos po premierze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można sobie zapuścić wersje alpha lub beta :)

Brak dema to oznaka tylko lenistwa. Wiadomo że demo pisze się od zera ale na taki okres czasu jaki przyszedł czekać na grę to raczej mogli by z łaski swojej coś wypuścić na netu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie boicie sie ze zostaniecie napromieniowani czy cos? oO

Jak sie pojdzie z podrecznym tamagoczi :P ktore pika jak jest za duze promieniowanie to nic ci sie nie stanie ,po lasach to tam lepiej nie chodzic a le po drogach spokojnie mozna rosliny i ziema duzo zabrala do siebie czastek promieniotworczych a ulice drogi itp naj mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie wiem czy panowie znacie wszelkie niuanse towarzyszące demie.

Wpierw należy rozważyć JAKIM typem gry jest stalker- ile elementów w sobie zawiera i jak są one skomplikowane. To nie jest domm czy prey gdzie żywcem wytniecie 1-2 poziomy i jest si. Tutaj trzeba wyciąć całe A.I., A-life do tego dostosować je do odp poziomu i zrobić wiele innych pracochłonnych czynności.

Ponadto jak ktoś z GSC powiedział demko zajmowało by jakieś 2GB. Mówicie, że dla was to nie problem, że sciągnęlibyście je bez problemu, ok ale ja np na 10 osób z netem znam zaledwie 2 , które dysponują w miarę łączem tak by nie ściągać tego miesiąc. To, że wy macie szybkie łącze nie oznacza, że ma je reszta. Kolejna sprawa to czasopisma. Demko zawsze robi się też z myślą o czasopismach, które zamieszczą je na dvd i powstaje pytanie- kto poświeci 2 GB na dvd żeby wrzucić jedno demko? Niewiele ? Nikt? No właśnie.

A paradoksalnie jak by demo się pojawiło to 80% tekstów było by na zasadzie "o k**** 2GB!!! WTF?? ale nygusy teraz to nawet nie chce im sie obcinać kodu na nasze słabe łącza..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEMA NIE BEDZIE.

PREMIERA 22 MARCA 2007.

jak łatwo wyliczyć każdy komputer robiący 10k w 3dm05 poradzi sobie z nią.

Troche przeadziłeś z tymi wymaganiami , jak zrobisz 5-6tyś w owym marku będzisz mógł grać komfortowo.

A paradoksalnie jak by demo się pojawiło to 80% tekstów było by na zasadzie "o k**** 2GB!!! WTF?? ale nygusy teraz to nawet nie chce im sie obcinać kodu na nasze słabe łącza..."

Tak żle i tak nie dobrze :) Było dużo dobrych gier w historii , których dema nie wychodziły lub wychodziły znacznie póżniej jak premia samej gry. Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie co wy piszecie , A.I w dzisiejszych grach zajmuje max kilkaset KB !!!!

Skady wy macie takie informacje , lipa i tyle

Kto pisze demo od podstaw :) ???

to moze dema sa robione na specjalnych "demowych" silnikach :) jaja istne

ja piernicze ale zescie mnie rozbawili

pogadajcie z kolesiami z Techlandu to wam zrobia wyklad czym jest demo gry i jak sie je tworzy

zycze powodzenia w waszym matrixie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doom III ? :-P

Do tego dorzuce z nowszych Q4 , Flatout2. Jakby poszukać znalazło by się kilka tytułów

@Bemx2k dema pisze się od podstaw , co do rozmiaru dema to jak najbardziej się zgadzam przykładowy fear demo zajmuje 650mb(zainstalowane 1gb) , a jest na 5min gry. To co mają zrobić demo , zabijesz dwu kolesi , zobaczysz kawałek terenu i kilka budynków - to lepiej nie robić wogóle takie kiepskiego dema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi