Carson Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 sprobujcie szczescia: http://pc.ign.com/articles/765/765224p1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) TO najlepsze screeny jaki udało mi się wycisnąć: Ten 1,2 i 3 najbardziej mi się podobają - nie mogłem się zdecydować :) Edytowane 16 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Które komendy odpowiadają za cienie trawy i tę opcję słońca, która jest wyłączona w opcjach graficznych? I jeszcze jedno chętnie bym sprawdził czyli moc shaderów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 hehe, gram sobie gram, ladnie plynnie, a tu nagle blyskawica i spadek fps w tym momencie -10 :D w weekend przysiade to sobie pobiegam troche, bo narazie tak tylko ogolnie sie zapoznalem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Ja tak na szybko zagrałem (bo nie mam teraz zbytnio czasu) i powiem tak, pingi z pewnością roxują ;o Jeśli chodzi o framerate u mnie to wolę się nie wypowiadać (da się zagrać ale...) Gra z pewnością będzie miała nieziemski klimat i ciekawą grafę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) hehe, gram sobie gram, ladnie plynnie, a tu nagle blyskawica i spadek fps w tym momencie -10 :D w weekend przysiade to sobie pobiegam troche, bo narazie tak tylko ogolnie sie zapoznalem B) A to dlatego, że w tym momencie pojawiają się cienie których nie było przed błyskiem ;). Zawsze możesz grać w słońcu i wówczas jest spoko. Osobiscie gram w 1280x1024 all max bez aa. AA strasznie zabija w tej grze framerate ;/. Az się boję co by było gdyby była fizyka . Edytowane 16 Lutego 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No jeśli czegoś w full nie zrobią z wymaganiami i framerate, to czeka mnie na bank zmiana grafy żeby to w ogóle odpalić, a co dopiero pograć :D. Aż żal się rozstawać z zabytkiem który spokojnie daje rade z q4, gta sa, fear, bf2 itp i wydawać kasę dla 1 gry, ale jeśli okaże się dobra, to będę musiał wydać sianko... chociaż na te 7600 GS 256 ddr3 od Galaxy. ;] Bo jakoś nie wydaje mi się, żeby w 3 tygodnie jakoś specjalnie zoptymalizowali silnik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 LCC da sie włączyć jeszcze dynamiczne oświetlenie, realistyczny HDR, poprawilismy gamme i kontrast, a ja włączyłem Temporal Supersampling, spróbuj 2r_aa 1 , bo pewniesz masz same on. Widze żu u Ciebie textury wyglądają słabiej, wiec masz pewnie to wyłączone. I myśle że jeszcze to nie wszystko :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 FanEk, wrzuć gdzieś ten plik konfiguracyjny(ten ostateczny, o którym przed chwilą pisałeś) bo doprosić się nie mogę o opisanie komend. Masz wszystko obtrzaskane więc nie wiem co powoduje waszą opieszałość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) chociaż na te 7600 GS 256 ddr3 od Galaxy. ;]Na palita raczej - ja już podjąłem te kroki czekam na mobo + proc i wkładam sonic'a - może popykam w stalkera 800*600 + 2*aa. A co do 9500pro to wszystko prawda - teraz sobie siedze na 73gt 500/1400 i różnica w multiplayerowych sieciówkach jest zadziwiająco niska - może nawet nie przekracza 20% (TCE- mod et) - tak jakby nawet nie chodziło o bezwzględną szybkość rdzenia 370vs500. W Fear Combat można podnieść rozdzialke do 1024 (wcześniej 800*600+2*AA) ale nie powiem żeby zabawa byla lepsza przez to ;] A co do stalkera fajnie sie zapowiada. Ci co narzekają na framerate - muszą przyznać, że to norma w ostatnim czasie. Na dx8 będzie pewnie śmigać nawet na staruszku 9500pro, a w dx9 pobawimy się ustawieniami i też jakoś poleci. -ide w piecu zapalic ;] Edytowane 16 Lutego 2007 przez 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) @qqrydza możemy Ci dać ale ta grafa nie ma odwzorowania w rzeczywistości... przy 1280 to ja przy tych ustawieniach (przy ogniu) mam na maxa 6 FPSów. Jak na fullu mam ustawić takie opcje i tak grać to ja podziękuję... Twój 7900 też wymięknie ;) @Fanek, problem w tym, że Wy chyba macie CRT albo macie super-jasne monitorki bp ta wasza gamma i kontrast to tak daje, że mam na ekranie black hole :) Dajcie lepiej z kumplami z stalker.pl te opcje z obrazem na default. QQrydza masz: http://raff.pop.e-wro.pl/user.ltx Edytowane 16 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Na dx8 będzie śmigać nawet na staruszku 9500pro pewnieNo i pewnie na razie mi przyjdzie grac na DX8 bo nie mam kasy na nową grafikę ;/ Ale i tak w końcu będę zmuszony zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 QQrydza masz: http://raff.pop.e-wro.pl/user.ltx Dzięki, już sprawdzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Jak masz problem z gamma, kontrastem to ustaw sobie w opcja graficznych w grze wszystko na środek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Ej no kozacki ten wasz konfig !!!! Fps piękny nawet podczas błyskawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Brawo panowie, konfig dobrze zbalansowany i co najważniejsze klimacior podniesiony o stopień. Natrzaskałem screen'ów co niemiara ale wybrałem te "kilka" :D najfajniejszych moim zdaniem i z miejsc gdzie framerate był najmniejszy. Oczywiście starałem uchwycić moment rozbłysku podczas burzy ze względu na ukazanie pełnej krasy graficznej. Sprzęt na default'owych ustawieniach i jakoś daje radę choć podczas jakiejś potyczki w singlu byłoby cienko. ufff... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 nie rozumiem jak wam sie moze podobac taki bloom. wszystko rozmazane, nic nie widac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Teraz te screeny "jakos" wygladaja, bo te pierwsze z bety to byla lipa. Te ostatnie prezentuja sie juz ok, w fullu pewnie jeszcze cos dodadza i bedzie bardzo dobrze, przynajmniej od strony graficznej. ;) Swoja droga framerate nie jest taki zly na 7900gt, chociaz komfortowe granie to to nie jest, ale mysle ze w pelnej wersji bedzie lepiej. Ludzie z jakimis kreconymi gs czy 1950pro powinni w miare dobrze posmigac :) Edytowane 16 Lutego 2007 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 CarsonPoland - myślę podobnie; w nocy te efekty wyglądają pro elo szczególnie jak mamy błyskawice po prostu grafika niszczy ale w dzień... tragedia. Wszystko rozmazane od blooma (a nie HDRu jak ludzie piszą) dla mnie to uniemożliwia grę. Jak oglądam sobie te ostre filmiki z gameplaya to tam jest grafika fajna a tutaj zajebiście przesłodzona :) Bardziej to przypomina baśniowe klimaty Obka niż Czarnobyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) nie rozumiem jak wam sie moze podobac taki bloom. wszystko rozmazane, nic nie widac tu wygląda to tragicznie xD jakby stalker w łeb właśnie dostał :wink: - ważne, że da sie to cholerstwo wyłączyć ;] _._._._._._._._._._._._ Edytowane 16 Lutego 2007 przez 7600gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 No właśnie tak myślałem, jak ktoś nie lubi to zawsze można wyłączyć. Mnie jakoś nie przeszkadza tym bardziej, że to tylko modyfikacje oryginału. Na pclab'ie jeden z użytkowników również krytykował rozmazany obraz pomimo, że opcja ta była wyłączona czyli ustawienia domyślne bety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) Tu te cienie i ten wytworzony klimat mnie powalają (oprócz bloomu) tylko żeby zamiast błyskawic takie cienie i oświetlenie robiło słońcei to przez kilka minut... to byłoby coś fantastycznego jak bajka :) http://img148.imageshack.us/img148/2021/xr...13310595yp0.jpg Gra cieni to jest coś pięknego: Edytowane 16 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Natezenie blooma mozna modyfikowac z poziomu pliku, takze intensywnosc swiatla, bo to na screenach jest az za oczojebne. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) zamiast tego kapowatego blooma wlaczcie sobie AA (a raczej jego imitacje) r2_aa (1/0) -wlacza aa r2_aa_kernel (od 3.0 do 7.0) - reguluje stopien rozmazywania obrazu, bardzo dobrze widoczne na koronach drzew, polecam ustawienie najnizszej wartosci (3.0) wtedy "AA" wyglada na prawde fajnie Edytowane 16 Lutego 2007 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 (edytowane) bo wgraniu tego waszego cfg, gra wyglada znacznie lepiej fps waha sie od 10-35 fps (sprzet nie krecony) Edytowane 16 Lutego 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrko Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 W czasie wczytywania wywla mi fatal error. Sterowniki najnowsze, o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 pewnie chciales zagrac w singla (wtedy wywala jakis tam blad) wez "network" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Natezenie blooma mozna modyfikowac z poziomu pliku, takze intensywnosc swiatla, bo to na screenach jest az za oczojebne. :]Dokładnie, i nie przesadzajcie z tym bloomem bo to wygląda nadzwyczaj nierealistycznie. Wyjrzyjcie za okno i powiedzcie czy jest gdzieś bloom :P Jeszcze chwila i zacnie to wyglądać tak, jak przesadzicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Dokładnie, i nie przesadzajcie z tym bloomem bo to wygląda nadzwyczaj nierealistycznie. Wyjrzyjcie za okno i powiedzcie czy jest gdzieś bloom :P Jeszcze chwila i zacnie to wyglądać tak, jak przesadzicie ;) Aż mnie oczy zabolały od samego patrzenia na ten skrin :lol:. Ja juz sie nie moge doczekać full bo o dziwo nawet multi moze byc ciekawe a tego sie nie spodziewałem :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Jeszcze chwila i zacnie to wyglądać tak, jak przesadzicie ;) Na Twoim screen'ie wygląda jakby właśnie w okolicy atomówa pierdyknęła i zaraz przejdzie fala uderzeniowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...