radeksz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Dla DX8: Intel Pentium 4 2.8Ghz lub AMD Athlon XP 2500+, GeForce FX5900 or ATI Radeon 9800, 1Gb RAM Dla DX9: AMD Athlon 64x2 4800+ lub Intel Core 2 Duo, karta grafiki w 100%zgodna z DirectX 9.0c 256MB (na przykład, GeForce 7800), 1,5 Gb RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Na pierwszej stronie jest FAQ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) Dla DX8: Intel Pentium 4 2.8Ghz lub AMD Athlon XP 2500+, GeForce FX5900 or ATI Radeon 9800, 1Gb RAM Dla DX9: AMD Athlon 64x2 4800+ lub Intel Core 2 Duo, karta grafiki w 100%zgodna z DirectX 9.0c 256MB (na przykład, GeForce 7800), 1,5 Gb RAM Kurde :blink: To mam nadzieje nie sa wymagania minimalne :wink: Na tym co w sygnaturce to chyba jako-tako pogram co? P.S Chyba bede musial zagladnac do dzialu "co kupic" :wink: Edytowane 10 Marca 2007 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Spokojnie sobie pograsz, nie na max, ale spokojnie. Na wszystkich betach w DX8 moja padaka graficzna dawała radę, więc mam nadzieję, że i finalną w DX8 pociągnie. Ty z 6800 raczej nie masz się o co martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Spokojnie sobie pograsz, nie na max, ale spokojnie. Na wszystkich betach w DX8 moja padaka graficzna dawała radę, więc mam nadzieję, że i finalną w DX8 pociągnie. Ty z 6800 raczej nie masz się o co martwić. no zobacztmy ;) jako taką ciekawostkę podam, że na jednej stronie fanowskiej koleś dostał wersję tą, którą rozsyłali przeszło miesiące temu do redakcji- po dłuższym graniu (mówię tutaj o przejściu większości map itp) gra wywala fps'a 10-100 w DX9 wszystko masz z aa/af. Gorzej, że koleś gra na 8800GTX z 768RAM , 2GB RAM i C2D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 (edytowane) no zobacztmy ;) jako taką ciekawostkę podam, że na jednej stronie fanowskiej koleś dostał wersję tą, którą rozsyłali przeszło miesiące temu do redakcji- po dłuższym graniu (mówię tutaj o przejściu większości map itp) gra wywala fps'a 10-100 w DX9 wszystko masz z aa/af. Gorzej, że koleś gra na 8800GTX z 768RAM , 2GB RAM i C2D ;) S.t.a.l.k.e.r. - Shadow Of Chernobyl gra roku 2007 po której grupa użytkowników 8800GTX popadła w masową depresje, ta gra przejdzie do historii ! :lol: Edytowane 10 Marca 2007 przez FanEk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Ostatnio doczytałem, że tłumaczenie ma być kinowe, więc nie powinno być jakiejś masakry w PL, a jak będzie bleee to to sie wyłączy napisy i wsio :D Dziwne tylko dlaczego premiera PL nie będzie razem ze światową skoro tłumaczenie jest gotowe co najmniej od tygodnia (opierając sie na jednym z wywiadów z ekipą lokalizującą), a do premiery gry jeszcze ponad tydzień. Edytowane 11 Marca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 ja bym sie nie matrwil o PL bo tym bedzie zajmowac sie cd projekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) cd projekt, czy nie cd projekt to nazwa "pijawka" i tłumaczenie nazw własnych mnie np. zniechęca skutecznie do wersji PL. ;/ Edytowane 11 Marca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Czekam niecierpliwie ale także boli mnie to jak ta gra będzie chodziła na moim sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yooguruto Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 EmzeJ mysle ze nie masz co czekac na ta gre .. poczekaj na wymiane sprzeta, no chyab ze lubisz pokaz slajdow w low detalach n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmzeJ Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Zoboczymy za porę dni jazek to bedzie waść panie alcen :D . Nie wiadomo jak będzie chodziła ta gra skoro parę postów wyżej jeden kolega pisał że były spadki fpsów na grafie 8800 i na C2D. Mam tylko nadzieję że to będzie coś dobrego a nie daj Bóg żeby to był taki Gothic 3. Edytowane 11 Marca 2007 przez EmzeJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Zamieszczam jeden z najbardziej niezwyklych screenów ze Stalkera :)To chyba anomalia jest, ale wygląda niesamowicie :D http://tnij.com/nowe troche nowych screenów, chyba dx9.0 z detalami low/medium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 (edytowane) Lol, znowu jakaś panika przedpremierowa. Dajcie spokój, nie sadze ze przez dwa tygodnie wymagania gry aż tak się zmieniły. Pamiętacie francuzów grających płynnie na 7900gs? ......... właśnie :P Ktoś puścił bąka, że gra ledwo chodzi na 8800 i teraz wszyscy srają po gaciach. Dżizys co z tą Polską ;) Edytowane 11 Marca 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Lol, znowu jakaś panika przedpremierowa. Dajcie spokój, nie sadze ze przez dwa tygodnie wymagania gry aż tak się zmieniły. Pamiętacie francuzów grających płynnie na 7900gs? ......... właśnie :P Ktoś puścił bąka, że gra ledwo chodzi na 8800 i teraz wszyscy srają po gaciach. Dżizys co z tą Polską ;) Dokładnie ;]. Po co sie dygać jak sie samemu nie zagra. Btw skrin ktory dal Corso wyglada zaje%@@ :o. Juz sie nie moge doczekać premiery w pl. A tak blisko mamy do Ukrainy a u nas premiera tak późno :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) oO..dobry fake z tym 8800gtx A tak wogóle to chyba kazdy uzytkownik beta wersji doskonale wie ze gra zasuwala 1280x1024 z maksymalnymi ustawieniami na static light i jeszcze sobie mozna było AA włączyc, więc zaprawdę powiadam Wam że ta gra zasuwa na 7600gt i pentium4 2,4 (takie takty wtedy miałem) w maksymalnych ustawieniach dx8. Mysle ze koncowa wersja niewiele się bedzie rózniła płynnoscia w dx8 od bety (tyle ze fizyka dojdzie no i NPC), jako że graficznie prezentuje się wtedy na poziomie (albo gorzej) niz half life 2 (oprócz efektów pogodowych i błyskawic których hl2 nie ma). Tak więc spoko loko. Edytowane 12 Marca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 lol dobry fake ... o tym właśnie działaniu na 8800 napisał jeden z adminów strony, która istnieje od 2001/02 poświęconej tej grze jaj z ludzi sobie nie robi pomijam sam fakt, że jest to jedyna strona fanowska jaka w ogóle dostała kopie do sprawdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) Super...a jakis link do tej strony fanowskiej? (a nie ma tam przypadkiem fanclubu ATi? :lol: ) A tak wogóle to pamiętam jak mi Jonathan mówił ze na 8800gts mu cod2 spada momentami do 4 fpsów...byc moze problem lezy albo faktycznie w samym stalkerze i jego optymalizacji pod rozne karty, albo po prostu sterowniki nvidii. (albo sie adminowi norton w tle włączył i tego nie przyczaił, no i poszła fama, że stalker sie na 8800gtx tnie :lol: ). Wyjdą nowe stery, wyjdą łatne patchuszki do stalkera i będzie cacy. Nie martw ta się :) Edytowane 12 Marca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Ej jeśli to ja pierwszy coś napisałem o 8800GTX i małym fpsie, to robiłem sobie dżołki tylko, panowie :P Przeicesz to nieracjonalne by gra chodzila płynnie dopiero na kartach 8800/ lub wogle nie chodziła płynnie, co byłoby sprzeczne z założeniami sprzedania gry także dla ludzi ze słabszymi maszynami. Tak jak cała ta szopka z Crysisem. Btw. 10 dni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 nie wiem skad ta panika, wiekszosc grala w bete mp, mi np beta chodzila 40-50fps na tym co w podpisie, wszystko na maxa 1024x768 AFx16 AA off, wiec o singla sie raczej nie obawiam, powinno byc ponad te teoretycznie plynne 25fps :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Treaz dodaj do tego fizyke, al, muze i juz masz problem. :] U mnie all max bylo niegrywalne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 nie wiem skad ta panika, wiekszosc grala w bete mp, mi np beta chodzila 40-50fps na tym co w podpisie, wszystko na maxa 1024x768 AFx16 AA off, wiec o singla sie raczej nie obawiam, powinno byc ponad te teoretycznie plynne 25fps :)To chyba bez dynamic shadows i lightning, bo nie możliwe żebys miał 40-50fps, gdyż ja na sprzęcie z podpisu miałem mniej :P 10dni :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 oblivion-lost.de to jest ta owa strona. Tak czy inaczej nie ma co wpadać w żadnym wypadku w panikę podkreślam, że to jest wersja dla zapowiedzi nie żaden final do tego zaznacza się, że nie jest ona jakoś specjalnie zoptymalizowana. Swoją drogą z tego co koleś pisał to w tej chwili trwają już prace nad patchem. To by było na tyle kolejne ewentualne nowinki na temat gry z mojej strony dopiero w sob/niedz jak dobrze pójdzie (upgrade cfg :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 (edytowane) To chyba bez dynamic shadows i lightning, bo nie możliwe żebys miał 40-50fps, gdyż ja na sprzęcie z podpisu miałem mniej :P 10dni :banana: wszystko max, tylko grass shadows off aha 50 fps to bylo raczej max :) gra smigala raczej w okolicach 40 fps, moze piszac 40-50 przesadzilem ;] ale nigdy ponizej 30 nie spadl mi fps, grajac z 6 kolesiami na serwerze, fakt ze nie mialem akcji zeby spotkac ich wszystkich naraz, ale mysle ze i tak eni bylo zle Edytowane 12 Marca 2007 przez Powerslave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 U mnie na sprzęcie z podpisu gra śmiga w 1920X1200 w full detalach, tylko grass shadow off( nie testowałem na on) płynnie. Żadnych przycięć.Sprzęt nie kręcony , wszystko na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Małe co nieco na podsycenie niecierpliwego oczekiwania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Nie no wcale mnie tym nie rozdrażniłeś. Poczekam sobie te 7 dni, 5 godzin, 24 minuty, 32 sekundy, 2 milisekundy, 8 nanosekund, i 4 mikrosekundy do premiery :D Mi tam się nie spieszy :D Edytowane 13 Marca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Małe co nieco na podsycenie niecierpliwego oczekiwania :lol:No fajną ma koleś drukarkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 No fajną ma koleś drukarkę :)Nie, tak chyba naprawde bedzie wygladała oryginalna gra, no przynajmniej w Rosjii, a ten koleś ktorego reke widać to właśnie prawdopodobnie on jako pierwszy przeszedł STALKERA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 hmmmm... ale oryginalnej płytce raczej nie powinno się zdarzyć przesunięcie druku nie? xD cover jest minimalnie przesunięty w prawo xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...