Skocz do zawartości
LCC

S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl / Clear Sky / Call of Pripyat / Heart of Chornobyl - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

na radeonie 9550 ciezko pograc w ta gre, w wymaganiach podaja 9600 minimum, wiec masz szczescie ze sie uruchamia wogle.

Czy ktoś ma jakiś patent na sprzedaż broni? oprócz tego sklepikarza na poczatku.

Dużo macie questów filed ? ja już chyba 4.

Fizyka jest w szkole.

Ja widziałem tylko turlajace sie beczki gdy do nich strzelałem, rotacje postaci przy spadku z dużych wysokości, przesuwanie skrzynek, rozrzucanie przedmiotów, efekt spustoszenia powstały na skutek granatu.

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba przyznać, że gierka jest dosyć (bardzo?) trudna, nawet na poziomie "Stalker" ... głownie dzieje się to dlatego, że sily wrogów są zwykle o wiele, wiele większe, a także dlatego, ze bronie są dosyć mało celne i nie za wiele do nich jest naboi ;]

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno to bylo na początku , dodam że po zebraniu kilku artefaktów

moje siły życiowe wzrosły o 100% ! ! czyżby błąd siakiś albo cuś

spróbujcie zebrać artefakty jak na tym screenie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Trzeba przyznać że trupy kładą się przyzwoicie

Dodć należy że np. w podziemiach to przeciwnicy wprost ze ścian wychodzą :)

ot takie niedorobienie

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja doszedłem na 2 gi obszar to złomowisko, tam to jest masakra z każdej strony wala do nas a ja seria 300 naboi i może 2ch zabiłem a oni z 500metrow 3 strzały i ide do piachu a gram teraz na najłatwiejszym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, ustawiłem all max 1024/768 i lipa panowie, lipa ;). Trzeba pokombinować. Grafa swoją drogą wcale taka el0 nie jest. Fajne są dialogi, z tym rosyjskim akcentem :D. BTW suwak aa i nic nie daje. Co jest, aa nie ma, czy jak? :|

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rav85

Oj było było tam trudno , Ja poczekałem pare minut schowany w busie aż

zaprzyjaźnieni Stalkerzy wytlukli ile dali rady wytluc , potem zaczołem podchodzić

do wroga na mały dystans i z dwuruki ich ciachałem , nonstop quicksace F6

tak było trudno , teraz z artefaktami podnoszącymi życie idzie znacznie łatwiej .

Dołączona grafika

Cieszy po raz pierwszy wykożystany w takiej postaci ParalaxMapping ,

Edytowane przez Mario2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario2k jakie masz ustawienia na pace bo podobną grafę mamy? Myślę że u mnie też na medium będzie śmigać. Czekam na kuriera =). Wymuszałeś AA na sterach czy normalnie ci działa ?

Edytowane przez EmzeJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zlomowisku jest PELNO artow.. udalo mi sie znalezc +400% i +200% do HP :)

Swoja droga Controller to fajny przeciwnik :) czego o Bloodsucker'ze powiedziec nie moge ;P

Ta cyfra to ilosc 'obcych' PDA z ktorymi Twoj PDA byl w stanie nawiazac polaczenie (tylko zywych ludzi). Gadal o tym handlarz na poczatku gry.

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... a ja mam blachy problem - nie widze celownika w broni pomimo ze jest zaznaczony w opcjach :/ Dopiero zaczalem grac, bron zebralem od jakiegos trupa ....

update: juz wsio okej ;]

Edytowane przez Luc4s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, czy ktoś grał, kto ma panoramę? Czy jest grywalne, wszystko na full w rozdzielczości 1680 na 1050? Jestem ciekaw czy mocno zawiodę się płynnością. Co prawda czekam na X1950 pro i 2gb ramu, lecz z tego co słysze to nieciekawie jest. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może ktoś będzie bardziej rozgarnięty i bedzie wiedzial , gdzie sie odblokowują dodatkowe materiały??

po zastosowaniu tej instrukcji

Release Notes:

1. Got to your main install directory

2. Run file called setup-bp.exe

3. Choose your install language

4. Enter these BONUS UNLOCKER CODES:

pseudodog = Unlock code #1

snork = Unlock code #2

5. Press NEXT button and you got the BONUS content unlocked

w menu gry nic nie doszlo :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś już o to pytał, tyle, że te kody się wpisywało podczas instalacji.

Nigdzie nie mogę ich znaleźć jak na razie.

snork = Unlock code #2

ciekawe, czy to gracz dostaje te stworki jako pomoc, czy jak. Niezły motyw mieć pieska do usług ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rozpakować pliki gamedata.dbX jak jest w dostępnych betach ...

Może to troszkę przyśpieszy słabsze kompy ...

Pozdrawiam,

A jak to zrobić ??

Zobaczcie ten film, aż chce się grać... http://youtube.com/watch?v=GMUO0kZEHP4 i o dziwo są tam momenty ze kierujemy pojazdami :)

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem, nieraz jak gram, po załadowaniu savea, czy po zmianie ustaiwen graficznych, zaczynaja łamać sie textury, po kolejnym lodingu znikają, nie ma zasady.

2544825[/snapback]

snork = Unlock code #2

Skąd to wiesz ?

Uspałem kontrolera 3 granatami :P

Kilka screenów:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6h za mną i nadal rewelacja, kilka informacji:

Jezeli wkurzacie się, iż musicie latać do handlarza z kazdym artefaktem by go sprzedać to marnujecie czas ;). Na każdym poziomie spotkacie stalkeró z frakcji (?) looner, z którymi na luzie handlujecie.

2 bugi:

-czasami ragdoll śmiesznie wychodzi :D

- raz byłem w bazie wojskowej na dachu- 6 zołnierzy wymierzyło w kierunku dachu i w takiej pozie zostali dopóki ich nei zabiłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra jest ewidentnie niedokończona ,niedopracowana ,tylko pozostaje czekać na pacze poprawiające bugi

RALF11

Nazbieraj różnego rodzaju staffu to po przebiegnięciu 10m będziesz zmęczony :/

tak po 50kg w plecaku gość opada z sił ,ale to chyba normalne .

Dobijają te postaci wychodzące / pojawiające się znikąd :/

wybiłem wszystkich w obozie , nawet jeszcze z niego nie wyszedłem

tylko przeszedłem pare kroków i sie odwóciłem

i już jest pełny wrogów , ciekaw jestem ile razy tak będą się pojawiać ??? może ktoś sprawdził

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żal żal żal ... :-|

tym systemem uszkodzeń tak s[ciach!]** tą grę, że głowa mała, zastanawiam się czy osoba za niego odpowiedzialna ma wszystko równo pod sufitem

od 30 minut męczę się z jakimiś 10 pajacami tylko dlatego, że nie ma sposobu aby skutecznie ich eliminować, co chwila load save load save

skakam po dachach, kombinuje, strzelam seriami, pojedynczymi strzałami, celuje w łeb z 1m - nic, zero

jak słyszę, że w grze są headshoty to mnie ciary przechodzą, headshoty to może są, ale tylko wtedy gdy nie celuje w głowę

odechciewa mi się po prostu grać, tak tragicznego systemu obrażeń w życiu nie widziałem, ta gra powinna się uczyć od Soldier of Fortune który wyszedł z 10 lat temu :mur: i jeszcze na dodatek te "efektownie" upadające ofiary LOL :lol:

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi