Root87 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 1. Jak w tytule. Niedługo będę miał nowy blok który na 95% poważnie zdeklasuje blok Mate`a :)))) . Projekty ulepszyłem i dodałem kilka nowych bloków. Dwa najważniejsze: 40x40_N o powierzchni odprowadzania ciepła !!!!! 7743mm^2 !!!!!!! 55x60_N o powierzchni odprowadzania ciepła !!!!! 23926mm^2 !!!!!!! Z czego przepływ przez nie będzie jak przez otwór 12mm!!!!!. Oba bloki posiadają liczne turbulizatory. A te dysze Verturiego to możecie se w dupę wsadzić bo i tak ona xxx robi. Jest to możliwe dzięki nowej technologii której użyczył mi jeden dyskutant (nie podam jego xywy bo może chcieć pozostać anonimowy, ale spytam się go). Bloki będą w cenie ok. 70zł za duży i ok. 60zł zł za mały. Bloki będą dostępne gdy uzbieram na materiał bo chwilowo mam dołek :((( 2. Jaką grubą podstawę ma mieć blok???? Aktualnie (prototypowe) bloki z serii _N mają 3mm od wody. A może ma być trochę tak, trochę tak. pytanie jak???? ps. Strona mi się coś pi..... Root87 Bloki wodne by Root87 www.WB.prv.pl Celeron 800@1110 :( , MSI BX Master :( , 256Ram noname (Seitec) CL3@Cl2, GeForce DDR 120/300 @ 145/340 :( & TNT2 M64 125/120 @ 164/181 :) , Double power supplies 200&235W (pararel) Powered by sprawdzanie pisowni MS Word XP :( Zostałem nawrócony: mam Linuxa :)))) „Życie jest za krótkie żeby czegoś nie podkręcić” Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Wszystko ql, tylko zdjęcia, zdjęcia i jeszcz raz zdjęcia!!! Masz zamiar zrobić jakiś test, porównania z blokami Mate'a..? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Zaraz, zaraz... rysunku też nie ma :?: :lol: :evil: Eeee... kaszana, jak dasz rysunek to dopiero będzie można coś powiedzieć na temat tego Twojego wynalazku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Root87 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Wszystko ql, tylko zdjęcia, zdjęcia i jeszcz raz zdjęcia!!! Masz zamiar zrobić jakiś test, porównania z blokami Mate'a..? zdjęć na razie nie przewiduje. Testy lisek za jakiś tydzień zrobi i mate... hehe. A do bloków z serii _N projektow nie umieszcze (na razie) :> Root87 Bloki wodne by Root87 www.WB.prv.pl Celeron 800@1110 :( , MSI BX Master :( , 256Ram noname (Seitec) CL3@Cl2, GeForce DDR 120/300 @ 145/340 :( & TNT2 M64 125/120 @ 164/181 :) , Double power supplies 200&235W (pararel) Powered by sprawdzanie pisowni MS Word XP :( Zostałem nawrócony: mam Linuxa „Życie jest za krótkie żeby czegoś nie podkręcić” Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Czemu..???!!! Boisz się, że Ci ktoś pomysła ukradnie :lol: Wszystko ql, tylko zdjęcia, zdjęcia i jeszcz raz zdjęcia!!! Masz zamiar zrobić jakiś test, porównania z blokami Mate'a..? [...]A do bloków z serii _N projektow nie umieszcze (na razie) :> Root87 Bloki wodne by Root87 www.WB.prv.pl Celeron 800@1110 :( , MSI BX Master :( , 256Ram noname (Seitec) CL3@Cl2, GeForce DDR 120/300 @ 145/340 :( & TNT2 M64 125/120 @ 164/181 :) , Double power supplies 200&235W (pararel) Powered by sprawdzanie pisowni MS Word XP :( Zostałem nawrócony: mam Linuxa „Życie jest za krótkie żeby czegoś nie podkręcić” Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Root87 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 z kąd wiedziałeś !!!!! ;) chociaż sądzoc po awantuże jaką mi zrobili po wypadku ze zdjęciem Aquarium systems to nikt by nie proobowal ale..... może umieszcze. Root87 Bloki wodne by Root87 www.WB.prv.pl Celeron 800@1110 :( , MSI BX Master :( , 256Ram noname (Seitec) CL3@Cl2, GeForce DDR 120/300 @ 145/340 :( & TNT2 M64 125/120 @ 164/181 :) , Double power supplies 200&235W (pararel) Powered by sprawdzanie pisowni MS Word XP :( Zostałem nawrócony: mam Linuxa „Życie jest za krótkie żeby czegoś nie podkręcić” Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ja mam genialnego pomysla na blok wodny, ale w polsce raczej nie do wykonania bo potrzebna frezarka numeryczna. Wydajnoscia prawdopodobnie przebilby wiekszosc dostepnych na rynku polskim jak i zagranicznym. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ja mam genialnego pomysla na blok wodny, ale w polsce raczej nie do wykonania bo potrzebna frezarka numeryczna. Wydajnoscia prawdopodobnie przebilby wiekszosc dostepnych na rynku polskim jak i zagranicznym. Pozdro Dexter Powiedz, skąd wiesz, że nie do wykonania..? Bez przesady- Polska nie jest (jeszcze) tak zacofana :lol: Więc skoro sam nie wykażystujesz tego pomysłu- powiedz komuś kto umiałby go wykożystać :wink: W tym wypadku mnie :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Zarabianie na czyjejs idei jest niemoralne :P Mam w pracy dostep do jakiejs wiertarki stolowej i do jakis frezow moze kiedys z nudow sobie zrobie takie cudo. Tylko jak zwykle problem ze zdobyciem kawalka miedzianego bloku :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 jak potrzeboojesh kostki miedzianej, to moge ci dac adres sklepu, gdzie mozesh qpic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 To daj! Jak nie Dex'owi to mi się przyda! Miałem gdzieś namiary na takie sklep, ale oczywiście zgubiłem :lol: Podasz... PlizzZZ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 ja także się dołączam do prośby o adres :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Podaj Bruce moze cos ciekawego wynajde :P Dzis widzialem na Wolumenie fajne bloki aluminiowe, ale szkoda kasy i wlozonej pracy zeby kupowac aluminium. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Podaj Bruce moze cos ciekawego wynajde :P Dzis widzialem na Wolumenie fajne bloki aluminiowe, ale szkoda kasy i wlozonej pracy zeby kupowac aluminium. Miedziane tez byly :) (wczoraj) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Cholera no to do okulisty musze isc :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...