Skocz do zawartości
Sej

problem z nagrywaniem cd-rw w nero?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam czysta płytke cd-rw 700mb 1x - 4x compatible i nagrywarke Sony(nowa) CD-R/RW CRX225A 52x/24x/52x.

Kiedy biore w Nero aby nagrac płyte i dodaje pliki to on zapisuje mi jakis plik na dysku twardym obraz czy cos takiego?Wogole nie moge wybrac predkosci ani nic takiego a płytka jest nadal czyste dlaczego tak jest?

Co mam robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zobacze te opcje szczerze mowiac to jeszcze nie nagrywalem zwyklych cd-r bo nie mam mialem tylko cd-rw w szafce byla ;)

pozdrawiam

wiec tak jest tak jak mowisz widzi mi to co piszesz tutaj zdjecie www.przybylski.hardcore.pl/nero.JPG co mam zrobic aby dziala nagrywarka normalnie ja podpiolem mam xp profesional znalazl ja nie chcial zadnych sterownikow ale zainstalowal ja i stery od windowsa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie będzie się dało wybrać innej nagrywarki niż Image Recorder to prawdopodobnie wersja Nero, którą posiadasz nie obsługuje Twojej nagrywarki (o ile w ogóle to o to chodzi), ale jeżeli tak to będziesz musiał poszukać innej wersji Nero lub w ogóle innego oprogramowania spróbować.

Update:

No więc sprawa się wyjaśniła - wersja Nero, którą posiadasz nie osbługuje poprawnie Twojej nagrywarki - spróbuj innej wersji Nero lub całkiem innego oprogramowania.

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak instalowalem juz nero z cdrinfo najnowsze ale nie moglem uruchomic pytal o jakis seryjny nr i nie mialem go wiec sie program wyłaczyl :(

Więc juz mam program do nagrywania i jest juz okey...:)

Ale mam jeszcze jedno pytanie ile razy mozna nagrywac cd-rw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak jest z najnowszą wersją Nero ponieważ tak owej nie posiadam - ja miałem dołączoną na płycie jeszcze w wersji 4.x.x.x gdy kupowałem nagrywarke - a było to wieki temu ;) Nero nie jest darmowe więc może nie działać - chociaż zdarzają się wersje trial lub demo działające przez 30 dni zazwyczaj na jakimś Chipie lub PCWorldComputer.........

Update:

Heh - nie wiem ile razy można nagrać CD-RW - nie używam bo moja nagrywarka nie obsługuje :P ale duuużo...... bede strzelał może coś koło 1000? oczywiście moge się mylić :lol: :P ale poczytaj na serwisie CDRinfo może tam znajdziesz.

POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi