whitez Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 witam zabralem sie za podkrecanie mojego athlona thunderbirda 1ghz , w biosie moge przestawiac napiecie i czestotliwosci ,dzieki temu udaje mi sie dojsc do stabilnego 1110 mhz (148x7,5-1,82v) , wyzsze wartosci nie zawieszaja wprawdzie systemu ale odmawia wspolpracy myszka i klawiatura ,na plycie mam przelacznik do mnoznika ,i tam moglbym zastosowac np. 133x9,0 co daje 1200mhz , niestety po zalozeniu zworki (JP1) ktora pozwala na przestawianie mnoznika system nie podnosi sie ,objawy klasyczne wiatrak sie kreci monitor nie odpowiada itd. ,zamalowalem mostki L1 ,nie pomoglo. nawet jesli ustawienie mnoznika jest defaultowe (133x7,5) to z zalozona zworka nie podnosi sie prosze o porady.pozdrawiam dane tech.: athlon thunderbird A1000AMT3C ARGA0123XPAW Y6464730161 temp. proc. 47-49 plyta gl. Lucky Star KTAPRO VIA VT83663A pamiec SDRAM 256/133 Infineon zasilacz Enlight 250W graf. GF 2 MX 400 64MB dwa dyski twarde Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ja duraka 800 sobie odblokowałem za 1 razem tylko że mobo było abit kt7a - full wypas. mnożniki spokojnie się zmieniało. do zmiany mnożika powinno być kilka zworek, nie jedna, może w złym miejscu zakładasz ?? przy FSB 148 masz jużwysokie PCI i pamięć także może kaszanić, moja pamięć szła na 150MHz przy najostrzejszych timingach :D spróbuj zmniejszyć magistralę i odpal wyższy mnożnik, np 10*100 daj i wtedy kręć, może 1200 juz proc niewyrabia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitez Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ja sie z toba zgadzam ,sa cztery przelaczniki i nimi ustawia sie mnoznik ,tyle ze aby to zaczelo dzialac trzeba zalozyc zworke JP1, bez zworki plyta podaje standart 133x7,5 ,tu jest pies pogrzebany , zworka zalozona system nie wstaje co FSB to sie domyslilem ze jest za wysokie i dlatego komp glupieje dlatego tez chcialem podkrecic mocniej samego proca pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 spróbuj malując/tnąc mostki ustawić odpowiedni mnożnik ale wtedy nie możesz mieć odblokowanego. na oc-inside.de był gdzieśukład co ciąć/łączyć zeby wyszedł dany mnożik, tak też możesz podnieść napięcie. good luck Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...