HanG Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 na fali paru watkow o roznych pompkach, mam jedno pytanie: jaki jest wplyw przerobki pompki zatapialnej na niezatapialna tak w podsumowaniu, uwgledniajac wszystkie cechy przed i po dwoch konfiguracji, no i oczywiscie latwosci wykonania i niazawodnosci takiej przerobki. moze wypisze wiec w pkt. o co chodzi konretnie: - co trzeba wykonac to chyba specyficzne dla kazdego modelu pompki, ale moze ktos mi podpowie, jesli juz przerabial swoja, co nalezy zrobic w eheimie compact 1000, - jak to wplywa na zywotnosc pompki, - jak ze szczelnoscia (wiadomo jak kto zrobi tak ma :D ) ale tak generalnie, czy jest to niezawodna przerobka? - czy ma to wplywa na glosnosc, ew. jak wyciszac taka przerobiona pompalke, i last pytanie dotyczace bardziej nieprzerobionej - zatopionej - pompki, czy bardzo grzeje wode? pewnie wydaje ilosci ciepla w okolicach swojej mocy, ale jaki ma to wplyw ogolnie na wydajnosc zestawu, bo moze oszczedzic pracy i stresa ze moje sliczne uszczelnienie zaraz zaleje mi kompa i po prostu zatopic pompalke w niewielkim pojemniku i pozamiatane... sam nie wiem wiec pytam i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Niewatpliwie pompa bardziej bedzie sie grzala - nie bedzie oddawala juz ciepla do wody a do powietrza... Szczelnosc- twoja robota, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz, nie wiem jak ta pompa wyglada ale jesli to eheim to chyba tasma teflonowa i koncowki powinny wystarczyc Glosnosc - w moim ph402 przerobienie jej na inline sprawilo ze duzo cichsza byla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 berkut: ja mam ph802... i nie rozni sie ona duzo pomiedzy twoja pompka. Masz jakies zdjecia jak to wyglada? Jakis link... cokolwiek. Moj PH802 tak dziwnie turkocze ... co prawda jak ludziska z wentylkami 6000obr przychodza do mnie to i tak tego nie slysza... ale ja nawet chcialbym to stukanie wyeliminowac.. Za jakis czas wlasnie przymierzam sie do zmiany wb i pojemnikow... Jezeliby sie oplacalo skusilbym sie wlasnie na przerobienie pompki na jak ty to mowisz "inline" ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Masz Sheep , lukanie nie boli ;] http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25522 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Masz Sheep , lukanie nie boli ;] http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25522Tak, tylko kilka razy ja tem lookalem ... i nic interesujacego nie znalazlem... A chcialem zobaczyc jak to berkut wykonal... Ale ... rzeczywiscie... przestudiowanie tego tematu nie bedzie bolalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 moze wypisze wiec w pkt. o co chodzi konretnie: - co trzeba wykonac to chyba specyficzne dla kazdego modelu pompki, ale moze ktos mi podpowie, jesli juz przerabial swoja, co nalezy zrobic w eheimie compact 1000, na oko to proste - odcinasz kawal plastiku przy regulatorze a ten wywalasz, ,masz teraz czyste dojscie do wlotu do ktoreg proponuje doklejenie na klej epoksydowy króćca 3/8, pozostaje uszczelnic "dupę" jakims prostym korkiem i juz... lozyska sa ceramiczne wiec lux - ale odpowierzac sie bedzie ciezko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...