Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Witam wszystkich ;) Więc tak: 1. Spalił mi się zasilacz (dość stary, 300W) - nieistotne. 2. Kupiłem nowy (działa pięknie) - nieistotne I pozostaje pytanie- co można zrobić z tego co pozostało po starym zasilaczu? Pytanie wprost banalne, ale chodzi mi tu konkretnie o wiatrak, który chłodził starą zasiłkę. Czy nadaje się do "wysysania" powietrza z obudowy? Do jakiego napięcia podłączyć, aby działał i w jaki sposób. Mam nadzieje, że mój temat pomoże nie tylko mi, a odpowiedzi będą na temat i pisane z sensem :F Pozdrawiam wszystkich - hepi niu jer :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 facet nie wyglupiaj sie przeciez to jest najzwyklejszy w swiecei wiatrak, wykrecasz go przycinasz kabel i masz czerwony + i czarny - i to wlasciwie tyle.facet nie wyglupiaj sie przeciez to jest najzwyklejszy w swiecei wiatrak, wykrecasz go przycinasz kabel i masz czerwony + i czarny - i to wlasciwie tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ja straciłem 2 codeshaysy (codegeny) :) i uzyskałem z nich dwa wentyle, jeden z nich wrzuciłem w obudowe (12V) i chodzi jak złoto .. tylko troszke halasuje ale to mnie akurat nie rusza. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 A ja sobie pochwalę haniebną śmierć jakiegoś zasilacza 250W :twisted: Podłączony był na 220V, bez przełącznika i przypadkiem pewne kable ze sobą zetknęły I co bylo dalej? Mega iskra średnicy 10 cm i korki wystrzyeliły :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Hyh :D No chyba widzę, że mam czarny i czerwony kabelek ;p (głupi nie jestem, a może? :wink:) Ale moje pytanie wygląda następująco: jak i do czego podłączyć aby ruszyło i pracowało stabilnie :]. Została 1 żyła zasilająca (nie wiam jak to nazwać :) z nowego zasilacza. Może wsadzić do tego ? Pozdro. Po za tym nie jestem biegłm elektronikiem i nie chce niczego spieprzyć :) Więc zadałem takie oto pytanie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 1. czarny z wiatraka do czarnego w molexie, czerwony z watraka do żółtego w molexsie =wiatrak pracuje na 12V 2. czarny z wiatraka do czarnego w molexie, czerwony z wiatraka do czerwonego w molexsie =wiatrak pracuje na 5V 3. czarny z wiatraka do czerwonego w molexie, czerwony z wiatraka do żółtego w molexsie =wiatrak pracuje na 7V Jest sylwester, wypiłem kilka piw. Jakbym się gdzieś pomylił, to niech ktoś mnie poprawi ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 1. Jest sylwester, wypiłem kilka piw. Jakbym się gdzieś pomylił, to niech ktoś mnie poprawi ;]]] szybko startujesz ;0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Ok. miśqi ;] Problem rozwiązany :) Wybrałem 1 sposób pana Dijkstra No i pięknie działa i pięknie chłodzi kartę graficzną :wink: Dzięki 3majcie się ciepło ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...