tomasir Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Prawdopodobnie sprawe reklamacji bede mial zalatwiona :P moze znajomy z hurtowni pomoze. Wnioski na przyszlosc: najprawdopodobniej skonczy sie krecenie przez FSB, za kilka dni rozblokuje mnoznik i zobacze ile wycisne bez zmiany FSB. Nadzieje: ze te dzialania zapobiegna waleniu sie dyskow :P Dzieki wszystkim za pomoc :P Jak dysk nie przejdzie reklamacji to możesz spróbowac zrobic z nigo okrojony, gdy bady są tylko jakoś zgrupowane. POrób partycje tak by całe były pozbawione badów.Dysk skurczy ci się wtedy (może nawet o kilka gb), ale jak na mój gust powinno to rozwiązać problem (choć nikt nie jest nieomylny :( ). A co do płyty to pisz do prducenta i oni powinni ci udzielić szybko właściwej odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Oto "Moded Bios" dla KT3 ftp://ftp.heppen.be/MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Tam jest katalog tylko dla aru :? to znaczy, ze do mojej nie zatrybi :( Dzieki za dobre checi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Tam jest katalog tylko dla aru :? to znaczy, ze do mojej nie zatrybi :( Dzieki za dobre checi :) Ten cytat dostales juz jako PW ale zapewne jeszcze ktos bedzie zainteresowany: "First I´ve to say, that this bios is only for the MSI-KT3 Ultra, whatever with or without raidsupport." Acha jeszcze jedno...jak ktos ma wersje plyty z RAID'em to najlepiej niech przeczyta dokladnie .txt zeby nie bylo niespodzianek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Moim zdaniem dzielnik 1/5 włącza sie przy magistrali 166 a nie 160 i przy 160 masz mocno podkręcone PCI. Druga sprawa do gwarancja; na stronie Seagate wpisując nr seryjny dysku możesz zobaczyć do kiedy jest na niego gwarancja (podobno Seagate daja na dyski 5 lat!!!). Jeżeli jest na gwarancji to możesz go wysłać na adres jaki oni ci podają (podobno dla nas jest Holandia) i tam ci go wymienią trwa to chyba 1 do 1,5 miecha ale chyba warto. No i jest trochę problemów z cłem jak ci go odeślą (ale nic cie to nie kosztuje oprócz trochę nerwów i kilku telefonów). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Zanim zmienilem proca na xp mialem tb 900 MHz i tamten 3 miechy chodzil na fsb 166 MHz innego fsb mu nie zapodawalem. To za kadencji tego tb sypaly sie dyski :? :( Co do gwary to super moze mi sie uda :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Tam jest katalog tylko dla aru :? to znaczy, ze do mojej nie zatrybi :( Dzieki za dobre checi :) Ten cytat dostales juz jako PW ale zapewne jeszcze ktos bedzie zainteresowany: "First I´ve to say, that this bios is only for the MSI-KT3 Ultra, whatever with or without raidsupport." Acha jeszcze jedno...jak ktos ma wersje plyty z RAID'em to najlepiej niech przeczyta dokladnie .txt zeby nie bylo niespodzianek. Po zainstalowaniu okazalo sie, ze nie moge przeskoczyc fsb 150, komp nie wstaje, kombinowalem na all sposoby i nic. Oznaczenia napiec puszczanych na cpu sa powalone, widzi tylko 1,85 i auto a reszta to jakies krzaki. Wydajnosc przy standardowym taktowaniu chyba nie zmienila sie, mowie chyba bo lukalem w sandrze i 3dmark. To samo z ramem wydajnosc ramu jest tez prawie identyczna. Bios po wgraniu zaczal przedstawiac moja plytke jako kt3 ultra aru co na moj skromny rozum oznacza, ze jest to bios pod aru :) Nie zmienia to faktu, ze bardzo dziekuje za chec pomocy i bede wdzieczny za podeslanie mi jakis innych biosow z wiarygodnych zrodel :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Den: napisz do autora tego BIOS'u moze cos poradzi oraz do konca rozwieje watpliwosci w sprawie 1/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Hmmm tez dobry pomysl, dzieki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...