mily Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Co sądzicie o tej mobo? Czy ktoś z was ją ma/miał? Słyszałem, że zawyża temperaturki i slyszalem ze na tej mobo sie bardziej grzeja. Jak to wlasciwie jest? Pobralem manuala do tego w PDFie i tam pisze ze apiecie dla CPU podwyzszyc mozna np. o 5% lub 7.5%, a nie mozna podwyższyć np. o 0.25V? Po za tym mobo wydaje sie byc spoko i w przystepnej cenie :) Prosze o pomoc i info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Co do podnoszenia napięcia na tej płycie to już cały Gigabyte musi wrzucić swoje 5 groszy poprostu zakładka do OC posiada tylko funkcje Vcore w % , CPU Ratio , FSB , Vmem . Ale wystarczy wcisnąć na głównym ekranie biosu bodajże Ctrl+F1 i i pojawiają się opcje identyczne jak na każdej płycie na nForce2 . Ogólnie myśle że Gigabyte robie dobre i stabilne płyty problemem są tylko jego czasem głupie pomysły np: W płytach na KT400 Ga-7VAX nie dało się wymuśić 166mhz fsb bo była tylko opcja 100 lub auto więc zanim zdecydujesz się na to mobo najlepiej pogrzeb na necie za jakimiś testami żeby nie wtopić na in4.pl chyba coś o niej było . Pozdro!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Wielkie thx. Mam juz ta mobo i.... schodki :(: 1) Dlugo wykrywa HDD 2) Verifying DMI Pool Data, potem proboje ladowaz z floppa i CD, a potem stoi kilka sekund i dopiero laduje z HDD. Ogolnie jest jakis opozniony. Co robic? 3) http://free.of.pl/m/macrosoft/cpu1.JPG Dlaczego BIOS widzi mi proc jako 2700+, skoro 2200MHz, to jakies 3000+? Wogole wszystko jakies takie nieco pokopane jest na tej mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_rr Opublikowano 26 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2004 Ja mam mobo Gigabyte GA-7VAX i plyta jest calkiem wporzo, Ale... Nie mam pojecia jak przestawic mnoznik procka na wiecej niz 12.5 Ogolnie mnoznik na tej plycie przestawia sie przy pomocy przelacznika na plycie(mechanicznie) Sa tam opcje od 5x do 12x, auto i jest tez opcja >=12,5. Z tego by wynikalo ze da sie ustawic wiekszy mnoznik, ale czy ktos wie JAK ??? W iosie nie ma opcji dla mnoznika. HELP, bo chce podkrecic procka i potrzebuje wiekszego mnoznika !!!!!! POMOCY !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...