Skocz do zawartości
Gutfis

Gdzie umieścić wiatrak w obudowie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Konkretnie chciałem umieścić wiatrak na bocznej ściance obudowy aby zasysał na wysokości karty graficznej a drugi na górnej pokrywie obudowy aby wyciągał ciepłe powietrze z obudowy. Jak myślicie czy to dobry pomysł ?? Jak macie inne proszę o pomoc zależy mi na schłodzeniu powietrza w obudowie o jakieś 5 a 8 stopni. Jaki wiatraki do obudowy byście mi doradzali byle jakiś ciche i o jakiej szybkości i wielkości ??

Z góry dzięki :)

Mój sprzęt to Athlon 1700Xp podkręcony na 1900, 256 DDR RAM 266,

dysk WD80GB 8MBcashe, ECS 7S6A, Radeon 9100 Saphire 64MB, zasilacz 300W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: dobry pomysl na rozmieszczenie wiatrakow. polecam wiatraki firmy Papst i Noiseblocker. bardzo cichutkie i w miare wydajne wiatraki. wiekosci: 80x80mm, 92x92mm i 120x120mm. wybierzesz jakie beda Ci pasowac.

w najblizszym czasie musze zakupic 2-4 wiatraki. zainteresowaly mnie wiatraki Thermaltake Thunderblade LED (http://www.4max.pl/news.asp?idn=45). z ich opisu wynika, ze sa ciche i w miare wydajne. moze zaryzykuje i skusze sie na dwie sztuki 120x120mm niebieskich (chociaz w oswietlenie kompa nigdy sie nie bawilem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi