Tomik Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Szukam jakiegos programu abym mogl spr temp CPU, Speed Fan nie dziala (nie chce pokazywac temp, jest tylko HDD) W biose pokazuje mi 67-70'C :? na AthlonieXP 2000+ BOX (wentyl z boxa) jest nowy i zalozony na nowej plycie ASUS A7N8X. Jesli bym taki topic to sry ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Szukam jakiegos programu abym mogl spr temp CPU, Speed Fan nie dziala (nie chce pokazywac temp, jest tylko HDD) W biose pokazuje mi 67-70'C :? na AthlonieXP 2000+ BOX (wentyl z boxa) jest nowy i zalozony na nowej plycie ASUS A7N8X. Jesli bym taki topic to sry ;) Był był taki topic n razy. Speed fan musi ci poakzywać pobaw sie configuracją Configure-options - speedfan acces sensors Ale on i tak pokaze ci to co jest w biosie. Dotknij dłonią do radiatora wtedy bedziesz wiedizał an 100% jaka jest temp. na oko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 CZujka pewnie źle pokazuje temp.Wyłacz kompa na godzine.Włacz ponownie i szybko wejdz do biosu i sprawdz temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 mainboard monitor(dobrze napisalem ?? wiecie wrocilem dopiero z sylwka) polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 mainboard monitor(dobrze napisalem ?? wiecie wrocilem dopiero z sylwka) polecam Jeżeli masz na mysli MBM to żle napiseś. Powinno być Motherboard Monitor. Chyba, że chodzi ci o inny program. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 A czy moze to byc spowodowane np. mala iloscia pasty na procu ? EDIT: Mam MBM 5 i w zakladce Hight/Low sa niby jakies temp., niby bo wszystko wypada na 0'C :? (Sensor 1 Sensor 2 i Sensor 3) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 CZujka pewnie źle pokazuje temp.Wyłacz kompa na godzine.Włacz ponownie i szybko wejdz do biosu i sprawdz temp.Na poczatku jak uruchomie kompa mam 59'C i ta temp rosnie w oczach i dochodzi do 70'C W speedfanie nie pokazuje mi Temp ani w MBM6 nie mam zadnych informacji na temat Temp :? Powtarzam o pytanie wyzej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Żeby działał MBM trzeba samemu najpierw go skonfigurować. http://mbm.livewiredev.com/comp/asus.html Dotknij reką radiatora. Jeżeli będzie zimny to znaczy, że procek może mieć za mało pasty. Jesli bedzie gorący to znaczy że masz kiepski wentyl+radiator. A tak wogóle to ASUS chyba daje własny program do sprawdzania temperatur itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Ok mozna temat zamknac, BIOS zle pokazuje Temp. Mam prog dolaczony razem z CD do MB ASUS Prob i tam mam 44'C, ale i tak zmienie coolera :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 MBM5 kicha :/ on daje temp z biosa i caly czas mi wyskakiwal komunikat ze temp przekroczyla 70'C i pytalo czy ignorowac czy wylaczyc kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 AIDA32 fajnie pokazuje wszystkie temperatury i napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 AIDA32 Bardzo dobry prog, tez pokazuje prawdziwa temp, nie kieruje sie BIOSem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...