KIULIK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Postanowiłem wymienić wentylator w zasilaczu :!: Szukam jakiejś cichej sztuki :D Czy ten będzie dobry http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19581854 :?: Myślałem nad podpięciem wentylatorka do zasilania wentylatora nb ( u mnie jest wolne ponieważ mam płyte MSI K7N2 Delta-L <-- radiator na NB ). Czy da się ten wentylator puścić na 7v ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 :arrow: ten Arctic moze byc dobry, ale lepszy bedzie Papst 8412NGL. zalezy ile mozesz wydac na wiatrak. jesli chcesz dowiedziec sie czegos o wiatraku Papst poszukaj na forum, bo bylo juz sporo o nim pisane. polecam Papst'a. mialem kilkanascie sztuk i naprawde byly cichutkie (byly, bo wiatraki juz sprzedalem ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 jesli chcesz miec naprawde cichya zasilacz to bierz papsta , jego jedyna wada to cena :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 jesli chcesz miec naprawde cichya zasilacz to bierz papsta , jego jedyna wada to cena :?:arrow: jesli dobrze poszukasz, mozesz go miec niewiele drozej niz tego Arctic'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 http://www.dzikie.net/?mode=1&cel=arctic_fan_pro <---- znalazłem jakąś recenzje tego wentylatora :) i widze, że jest bardzo cichy jak nie uda mi się skombinować Papsta to się skusze na niego i napisze jakąś krótką recenzje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 jesli chcesz miec naprawde cichya zasilacz to bierz papsta , jego jedyna wada to cena :?:arrow: jesli dobrze poszukasz, mozesz go miec niewiele drozej niz tego Arctic'a.masz jakies namiary?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 masz jakies namiary?? :wink::arrow: info. zaraz posle na priv'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 masz jakies namiary?? :wink::arrow: info. zaraz posle na priv'a ;)Mi też wyślij info :) Z góry dziękuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 masz jakies namiary?? :wink::arrow: info. zaraz posle na priv'a ;)no to trzeba znowu kaske szykowac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 masz jakies namiary?? :wink::arrow: info. zaraz posle na priv'a ;)no to trzeba znowu kaske szykowac :wink:Nawet mnie nie strasz :( Nie wiem jak mój budżet to wytrzyma :( Jeszcze dysk musze kupic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Postanowiłem wymienić wentylator w zasilaczu :!: Szukam jakiejś cichej sztuki :D ... 1. jaki masz zasilacz :?: 2. Arctic to cichy wentyl ale ... wlasnie cichy jak sie wolno obraca czytaj przy malym przeplywie powietrza (moze byc za maly zeby schlodzic zasilacz) a jak przyspieszysz to juz cichy nie jest tylko "typowy" - wiec ten sam efekt (cichsza praca i maniejszy AirFlow) mozna uzyskac przez spowolnienie fabrycznego wentylatora 3. jak masz jakis "dziadowski" zasilacz (np Codegen, Megabajt, Tracer, Impet ...) to IMO nie ma sensu sie pakowac w PAPSTa (za duzo $) tylko lepiej kupic od razu cichy i dobry zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zasilacz mam ( niestety ) Feel 300W ATX ( http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4151&sid=1 ). Ale już niedługo zamierzam kupić coś nowego. A ten wrzucić do starego koma ( Cel 566 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 nwet papst nie da extra ciszy bo szumu powoetrza sie nie przeskoczy mozna jedynie zrobic calkowicie pasywnie chlodzony zasilacz ( a to wymaga wyjecia go z budy i wielu zbviegow zeby sie nam nie spalil )albo dac WC albo tak pokierowac powietrzem zeby najmniej halasu robilo - nawet w testach supercichych zasilaczy gdy sie komp lekko rozgrzal przy pracy zasilacze dawaly glos takze seasonic silent itd.. nowate ten niby 14dB SilenX po jakims czasie mial >30dB z moich obserwacji wynika ze wentyl (nawet najcichszy slizg HBS ) do ok 1300-1400 rpm jest cichy a <1000rpm nieslyszalny wogole przy odleglosci ok 10cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Dziękuje panowie za porady :) Kupie lepszy zasialacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Do słabego zasilacza nie kupuj wolnych wentylatorów, bo go po prostu spalisz... Miałem jeszcze do niedawna Codegena który chałasował bo wiatrak w nim to wichura :D , a po mimo tego powietrze wylatujące z zasilacza było baaardzo ciepłe. Więc jeśli próbowałbym zmienić wentylator (też nad tym myślałem) to zasilacz poszedł by z dymem. Teraz mam Chiefteca i święty spokój oraz ciszę. I jeszcze jedno. Chieftec jest cichy, a tym samym powoduje mniejszy przepływ powietrza przez obudowę. Temperatura moich Barracud wzrosła po wymianie zasilacza o 5 stopni do 45 stopni. Kupiłem więc dodatkowy wentylator do obudowy CoolerMaster 80x80 podwójnie łożyskowany z czujnikiem temperatury (ok 30zł). Zaczyna startować z 1000 obrotów, po godzinie pracy stabilizuje się na 1500 obrotów więc jest cicho i chłodno. I o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 jesli chcesz miec naprawde cichya zasilacz to bierz papsta , jego jedyna wada to cena :?:arrow: jesli dobrze poszukasz, mozesz go miec niewiele drozej niz tego Arctic'a. A gdzie dokładnie szukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 A gdzie dokładnie szukać?:arrow: dacpol.com.pl (mam nadzieje, ze nie bede posadzony o reklame). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 A gdzie dokładnie szukać?:arrow: dacpol.com.pl (mam nadzieje, ze nie bede posadzony o reklame)."Witamy na stronie serwera DACPOL" Klikam i mi się pojawia takie coś: "SquirrelMail version 1.4.2 By the SquirrelMail Development Team DACPOL MAIL SERVER Login Name: Password: Login" :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Napisz "www." przed adresem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Napisz "www." przed adresem.Dziękuje bardzo :) Nie wpadłem na to :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...