Skocz do zawartości
un_ix

Thermaltake Thunderblade LED - czy napewno takie 'kolorowe'?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do cen to niechce się tutaj wypowiadac, ale patrząc na to w ten sposób że mają kupiś papsta 80-tke za 69 zeta to mozemy sobie sprawić Thunderblada za nizsza cene a gratis mamy oswietlenie :)

BTW ktoś na forum dokładniej "niemiec" ma zarzuty do mojej recenzji. Jestem ciekaw czy ze strony producenta dowiesz się że diody są rozmieszczone asymetrycznie, chociaż w niczym to nie przeszkadza, ale tak jest. Przykladów mgłbym wymieniać od groma, ale nie widze w tym sensu. Co do faktycznej głośnosci witraków, to nie posiadam decybelomierza, a nie chciałem publikowac w artykule organoleptycznych wyników. Traktuje powaznie to co robie i chciałem być wiarygodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wentyl przewidziany na 30000h a wiec to jest teoretycznie 1250 dni pracy nonstop,to jakies 3lata, a do tego chyba wasze kompy nie chodza 24h na dobe?? fajnie ,ze lunatic napisales cos nieco, szkoda ,ze narazie tylko 4max ma te wentyle...staralem sie namowic sirius.pl zeby je zalatwili ale cos slabo sie z nimi negocjuje :cry: bede musial w 4max.pl przeplacac... :cry:

Nie wiesz o tym że wyłączanie i włączanie wentyla wpływa nie kożystnie na jego długość pracy czyli tak jak mówiłem po dwuch latach szlak go trafi i 90zł w plecy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ludzie... spokojnie. powiedzialem, ze w piatek/sobote cos wiecej napisze, to tak zrobie.

jeden z dwoch zakupionych wiatrakow Thermaltake Thunderblade podlaczylem do kontrolera Zalman ZM-MFC1. podlaczylem go do kanalu 12V/5V/off. na 12V wiatrak wije ladniutko, jest przy tym troszke halasu (jak dla mnie nie jest to 21dB), diody swieca dosyc mocno. na 5V wiatrak wieje juz troszke slabiej (to chyba jasne), halas zmniejsza sie, wiatrak praktycznie nie slyszalny, diody lekko przygasaja, ale swieca. to tyle - cos jeszcze chcecie wiedziec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jedno czy wystarczy taki 1 Tt na mniejszych rpm aby schłodznił zasilacz ? :)

:arrow: Thermaltake Thunderblade 120x120mm puszczony na 5V w zupelnosci wystarczy na schlodzenie zasilacza. 80x80mm nie mam w posiadaniu, wiec sie nie wypowiadam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak tak chodzi mi o 120 x 120 więc kupuje tylko gdzie czy tylko są dostępnego w 4maxie ? :( nie lubie tego sklepu  :?

:arrow: niestety chyba tak. rowniez nie darze sympatia tego sklepu, jednak paczka z zamowionymi wiatrakami o dziwo dotarla do mnie w przeciagu 2-3 dni. w tym tygodniu przejade sie do nich, by zareklamowac zakupionego u nich Papst'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myslicie, czy jeden Tt 80x80 z przodu obudowy i jeden taki sam z tylu wystarcza do stworzenia dobrego (i cichego) przewiewu w obudowie. Chodzi mi najbardziej o halas. Nawet po puszczeniu ich na 5V czy wystarczy do cyrkulacji w kompie? Czy moze troche wieksze zakupic? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swistak.pl

słuchaj chłopie tych 80 to nie ma po co puszczać na 5V bo przy 12 sa nie słyszalne a jak opisywalem w recenzji on do demonow wydajnosci nie nalezy (procesora nie schłodzisz, a do obudowy jak znalazł) :( coś za coś, ale wydaje mi się gdybyś zakupił sobie takie cztery:

dwa wyciągające, dwa wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace i bylo by super, a przy tym fajnie byś miał jasno w obudowie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paczka01 - to jest tak, zę naprawde te wentyle to ich nie słychać żadnego tylko slychać w 120 przepływ tego powietrza generowanego przez łopatki. Przy 5V jest on wydajniejszy niż 80, a co do głośności to z 1 metra niesłyszalny, a jeżei juz to naprawde delikatny szum powietrza

swistak.pro - jeszcze jak sobie kupisz np czerwony z niebieskim to będzie dopiero bajer :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi