lunatic Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Co do cen to niechce się tutaj wypowiadac, ale patrząc na to w ten sposób że mają kupiś papsta 80-tke za 69 zeta to mozemy sobie sprawić Thunderblada za nizsza cene a gratis mamy oswietlenie :) BTW ktoś na forum dokładniej "niemiec" ma zarzuty do mojej recenzji. Jestem ciekaw czy ze strony producenta dowiesz się że diody są rozmieszczone asymetrycznie, chociaż w niczym to nie przeszkadza, ale tak jest. Przykladów mgłbym wymieniać od groma, ale nie widze w tym sensu. Co do faktycznej głośnosci witraków, to nie posiadam decybelomierza, a nie chciałem publikowac w artykule organoleptycznych wyników. Traktuje powaznie to co robie i chciałem być wiarygodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 wentyl przewidziany na 30000h a wiec to jest teoretycznie 1250 dni pracy nonstop,to jakies 3lata, a do tego chyba wasze kompy nie chodza 24h na dobe?? fajnie ,ze lunatic napisales cos nieco, szkoda ,ze narazie tylko 4max ma te wentyle...staralem sie namowic sirius.pl zeby je zalatwili ale cos slabo sie z nimi negocjuje :cry: bede musial w 4max.pl przeplacac... :cry:Nie wiesz o tym że wyłączanie i włączanie wentyla wpływa nie kożystnie na jego długość pracy czyli tak jak mówiłem po dwuch latach szlak go trafi i 90zł w plecy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart^MW Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 rozkladajac 90 zl na ok 730 dni.. nieduzo wyjdzie.. przez ten czas mozesz odkladac na nowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 chyba un_ix zapomnial ze mial dac sprawozdanko ze spowalniania wentyli... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunatic Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 wystarczy ze ja dałem, diody dalej świeca swoim światłem :) Update: Btw ale fajnie by było gdyby jeszcze jeden użytkownik to sprawdził żeby potwierdzić... 8) un_ix liczymy na Ciebie :D Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 :arrow: ludzie... spokojnie. powiedzialem, ze w piatek/sobote cos wiecej napisze, to tak zrobie. jeden z dwoch zakupionych wiatrakow Thermaltake Thunderblade podlaczylem do kontrolera Zalman ZM-MFC1. podlaczylem go do kanalu 12V/5V/off. na 12V wiatrak wije ladniutko, jest przy tym troszke halasu (jak dla mnie nie jest to 21dB), diody swieca dosyc mocno. na 5V wiatrak wieje juz troszke slabiej (to chyba jasne), halas zmniejsza sie, wiatrak praktycznie nie slyszalny, diody lekko przygasaja, ale swieca. to tyle - cos jeszcze chcecie wiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 tylko jedno czy wystarczy taki 1 Tt na mniejszych rpm aby schłodznił zasilacz ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 tylko jedno czy wystarczy taki 1 Tt na mniejszych rpm aby schłodznił zasilacz ? :):arrow: Thermaltake Thunderblade 120x120mm puszczony na 5V w zupelnosci wystarczy na schlodzenie zasilacza. 80x80mm nie mam w posiadaniu, wiec sie nie wypowiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 tak tak chodzi mi o 120 x 120 więc kupuje tylko gdzie czy tylko są dostępnego w 4maxie ? :( nie lubie tego sklepu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 tak tak chodzi mi o 120 x 120 więc kupuje tylko gdzie czy tylko są dostępnego w 4maxie ? :( nie lubie tego sklepu :?:arrow: niestety chyba tak. rowniez nie darze sympatia tego sklepu, jednak paczka z zamowionymi wiatrakami o dziwo dotarla do mnie w przeciagu 2-3 dni. w tym tygodniu przejade sie do nich, by zareklamowac zakupionego u nich Papst'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 przy tych 5V wentyle jest słychac? jak ich z wydajnoscia przy takim malym V?? lepiej bedzie załozyc jakąs 80x80 czy jednak spowolnic tego 120x120?co bedzie cichsze a co wydajniejsze? THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 przy tych 5V wentyle jest słychac? jak ich z wydajnoscia przy takim malym V?? lepiej bedzie załozyc jakąs 80x80 czy jednak spowolnic tego 120x120?co bedzie cichsze a co wydajniejsze? THX Na pewno 120x120 będzie wydajniejsze i cichsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunatic Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Wydajniejsze napewno, ale czy cichsze? :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak.pro Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Jak myslicie, czy jeden Tt 80x80 z przodu obudowy i jeden taki sam z tylu wystarcza do stworzenia dobrego (i cichego) przewiewu w obudowie. Chodzi mi najbardziej o halas. Nawet po puszczeniu ich na 5V czy wystarczy do cyrkulacji w kompie? Czy moze troche wieksze zakupic? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Będzie to raczej kiepski przepływ powietrza w budzie ale na biedę wystarczy :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ja planuje te dwie stowdudziestki zaprzegnac do budy,oprcz tego jeszcze jeden w sciance mam i powinnobyc dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Myślę że jak tak zrobisz to przepływ będziesz miał na 4- :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak.pro Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 a masz moze inny pomysl na rozmieszczenie ktorych kolwiek z tych siecacych Tt, tak aby bylo jak najlepiej i w miare najciszej? Liczba i rozmiar oraz mniej wiecej rozmieszczenie... jesli mozna 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Witka1 Podobaja mi sie te wentylki a cena nie taka straszna [80 mm kosztuje tylko co AKASA, a 120 mm jest chyba NAJTANSZY jaki widzialem :P] Musze sobie sprawic - poza tym - ta ciiiiszaaaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunatic Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 swistak.pl słuchaj chłopie tych 80 to nie ma po co puszczać na 5V bo przy 12 sa nie słyszalne a jak opisywalem w recenzji on do demonow wydajnosci nie nalezy (procesora nie schłodzisz, a do obudowy jak znalazł) :( coś za coś, ale wydaje mi się gdybyś zakupił sobie takie cztery: dwa wyciągające, dwa wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ace i bylo by super, a przy tym fajnie byś miał jasno w obudowie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 lunatic przy ilu Voltach wentyle 120x120 sa nieslyszalne??(są wogole kiedys??) i czy spowolniona do nieslyszlanosci 120x120 bedzie wydajniejsza od 80x80 na normalnych obrotach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 lunatic przy ilu Voltach wentyle 120x120 sa nieslyszalne??(są wogole kiedys??) i czy spowolniona do nieslyszlanosci 120x120 bedzie wydajniejsza od 80x80 na normalnych obrotach?120x120 na pewno będzie wydajniejsze od 80x80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak.pro Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 wlk dzieki lunatic! o to mi chodzilo, ze nawet z kiloma na 12V i tak mi halasu nie narobia... a ze swieceniem jak najbardziej, bo mam zamiar okienko sobie niedlugo zrobic. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunatic Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 paczka01 - to jest tak, zę naprawde te wentyle to ich nie słychać żadnego tylko slychać w 120 przepływ tego powietrza generowanego przez łopatki. Przy 5V jest on wydajniejszy niż 80, a co do głośności to z 1 metra niesłyszalny, a jeżei juz to naprawde delikatny szum powietrza swistak.pro - jeszcze jak sobie kupisz np czerwony z niebieskim to będzie dopiero bajer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 wielki dzieki lunatic zaczynam zbierac kase... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 pojawila sie konkurencj dla TT Thunderblade , mianowicie AKASA zaproponowała wentyle 120x120 tez z ledami,ale ze specyfikacji wynika ze maja mniejszy przeplyw i sa głosniejsze 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lunatic Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Z tymi specyfikacjami jest róznie. Moze ktoś juz go ma to się wypowie, albo jakis dobry wiarygodny test przeprowadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 jakis link do ceny i specyfikacji moglbys zapodac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 http://sirius.pl/news.php?id=2984 tylko na sirius ale w komentarzach sa specyfikacje obu i cena:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Jakoś nie jestem przekonany do tej Akasy... ceny są identyczne, więc bez zastanowienia wybieram Tt Thunderblade ;) Sama specyfikacja mówi za siebie i wypowiedzi osób, które ją posiadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...