StoogeR Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Szukalem infa wszedzie na temat krecenia bartkow, w wiekszosci wypadkow nie bylo najmniejszego problemu wiec mysle sobie: no co nie bede gorszy :P Sprzet: barton 2500+, epox 8rdae, 256 ddr400. Tak wiec zabralem sie za mnoznik, wrzucam 12,5 i... [gluteus maximus] procek dalej rozpoznawany jest jako 2500+ (1833mHz) No dobra mnoznik zablokowany to dawaj fsb wykrecimy na 200, vCore zostawieam standardowy 1.65 Komp sie wlacza, patrze "athlon 3200+" i mysle zajebiscie.. zaczal ladowac sie system (xp sp1) i... reset i tak w kolko. Wrzucam vCore na 1.675. Teraz dopiero niespodziaka, proc "athlon 1100 mHz". OK no nie wiem, wrzuce wyrzej to napiecie, wale od razu 1.75 i nic, proc 3200+ ale przy starcie systemu dalej zaliczam reset, 1.80 znowu to samo... i na tym stanelo... aha temp proca nie przekroczyla 50 stopni. Ma ktos moze jakis pomysl? Szukalem infa kilka godzin ale nic nie znalazlem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Gdańsk Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 jaki masz zasilacz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoogeR Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Wlasnie... o ja glupi nie zwrocilem na to uwagi ale na moim zasilaczu szukam szukam i nie widze nic poza napisem "+5v & +3.3v combined load 200W. Total output is 350W max." wiec jak sadze jest to 350. Nie wierze ze 350 tego nie pociagnie... (nazwa modelu MGB-350ATXP4) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 mialem podobnie poprostu ram na max timingi mi sie ustawial i nie dawal rade to albo zmniejszalem timingi albo dalem jak teraz mam wieksze napiecie o 0.1v. Sprawdz moze masz podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demboch Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 MGB to MEGABAJT :) uwierz ze to ryzykowna gra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoogeR Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Probowalem wlasnie z napieciem ramu i timingami i nic. Zmienilem timingi ramu na takie jakie mialem rpzed ustawieniem 200fsb i znowu restart kompa przy starceie systemu. Olalem wiec timingi i zajalem sie napieciami, standardowo mialem 2.70, zmienilem kolejno tak jak pozwalala plyta na 2.77 a potem na 2.85 i 2.90 (na mojej plycie nie da sie z dokladnoscia do 0.1). Rezultat byl prawie taki sam bo przy napieciu 2.90 zamiast komp sie resetnac przy starcie systemu to sie powiesil :cry: Probowalem odpowiednio tez kombnowac z vcore co tez nic nie dalo, nie wyjechalem co prawda poza 1.75 ale to chyba by juz bylo za duzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodi Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zmien zasilacz bo nie wierze zeby ten procek przynajmniej sie nie uruchomil jako 3200+ przy takim napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Mam taki sam problem na zasilaczu Feel ( shit ) 300 Watt :( Pożyczyłem od kumpla Enermax 353W PFC FMA ATX :) i wszystko pięknie chodziło aż do momentu kiedy musiałem oddać zasilacz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoogeR Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Niech wiec tak sie stanie :] zaraz lookne do topica o zasilkach i moze cos sie kupi w najblizszym czasie... ale powiedzcie mi co ma jeszcze znaczenie w zasilaczu, mam 350w i powiezmy kupie 350 ale jakis lepszy, co to da? co w markowym zasilku jest ze pociagnie? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 ja.na.1700xp.at.2600xp...i.podreconej.grafie.spalilem.2.miechy.temu.zasilke.MEGA BAJTA.350W..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoogeR Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 huh :] To moze cos polecicie? widzialem zasilki za 400 zeta ale az tak to sie nie szarpne bo rownie dobrze moglbym proca sprzedac, dolozyc 400 zeta i kupic lepszego. Modecomy sa po znosnych cenach ale czy sa dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 deer 400 za okolo 110-130zl lykaj to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...