qliman Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Witam walczam dzis kompa i patrze niema Cdkow ani angrywarki ani Cdromu. System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39) Niewiem co jest probowalem juz pomocy z windowsa odinstalowale i zainstalowqalem i nadal lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Napisz: Jak podłączone napędy (jedna taśma, drugi kanał IDE, czy inaczej) Czy wykrywa je BIOS? Jaki windows? Kiedy i jak to się stało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 jak ja takie cos mialem to przyczyną okazała się taśma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qliman Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Przeinstalowalm wina XP i mam spowrotem napewno to nie wina tasmy ostanio istalowalem CAKWALK SX do robienia muzy moze od tego niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ostatnio taki temat byl poruszany... ale nikt sensownie nie odpowiedzial na to pytanie. Tez kiedys cos takiego mialem, ale uwazam, ze to wina oprogramowania (Moi podejrzani: Nero, CloneCD lub Alcohol i jego VirtualDrive). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomirek Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ostatnio taki temat byl poruszany... ale nikt sensownie nie odpowiedzial na to pytanie. Tez kiedys cos takiego mialem, ale uwazam, ze to wina oprogramowania (Moi podejrzani: Nero, CloneCD lub Alcohol i jego VirtualDrive). Tez wydaje mi sie to prawdopodobne choc dorzucilbym do listy VirtualCD a wykasowal z niej NERO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Hmm... Nie zdziwiłbym się, gdyby winne miały być programy do nagrywania/emulatory CD, ale w przypadku win98, bo on korzysta z ASPI, co najczęściej jest przyczyną tego typu problemów, a windowsy NT nie używają ASPI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 kolega ma podobny problem(abit nf7 2.0), z tym ze dotyczy on tylko alcohol`a 120%, poza wirtualnymi napedami, nie widac tam nagrywarki ani dvd ktore ma w kompie... w clonecd i nero wszystko jest ok... instalowal aspi, wywalal te stery sw ide on nv i ciagle to samo... tylko w a 120%, ma ktos jakis pomysl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 kolega ma podobny problem(abit nf7 2.0), z tym ze dotyczy on tylko alcohol`a 120%, poza wirtualnymi napedami, nie widac tam nagrywarki ani dvd ktore ma w kompie... w clonecd i nero wszystko jest ok... instalowal aspi, wywalal te stery sw ide on nv i ciagle to samo... tylko w a 120%, ma ktos jakis pomysl??Zła wersja Aspi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zła wersja Aspi. a ktora bedzie dobra? u mnie zawsze wszystko chodzilo tak jak trZeba (kt333) a kolega na tej plycie z nf ma z tym problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 mialem juz raz taka sytuacje ze zniknal mi cdrom, nieinstalowalem niczego, zadnego programu, poniewaz byl to komputer z firmy, nie zdarzylo sie mi to pierwszemu, niektorym osobom sieciowke ucielo, ZA KAZDYM RAZEM, jedynym rozwiazaniem ktore pomagalo, bylo ponowne wgranie sterownikow plyty glownej! raz sie udalo tylko odlaczyc cdroma a potem ponownie podlaczyc i winda wykryla. powodzenia!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas_ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ja mialem tez cos takiego po zainstalowaniu czegos do wypalania - bodajze Blindwrite ze swoim cudownym Pattin-Cuffin cos tam ASPI cos. Po przywroceniu w msconfig/autostart elbycheck.exe wszystko wrocilo do normy po komunikacie - elby check naprawil blad urzadzenia Teac-540E. Do dzis tak naprawde nie wiem jak to sie stalo ale dziala i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...