Carat Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Witam Mam pytanie mianowicie jakie sa minimalne wymagania aby divx na sprzecie chodzil plynnie. Chodzi tu w szczegolnosci o laptopa: - p3 650 - 196 sdram - 6 mb karta grafiki :( wystarczy ?? Z gory thx za info Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 opisany sprzet w zupelnosci wystarczy do ogladania filmow divx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 27 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2002 Wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge. Hehe a to niezle :) Jemu zapewne chodzi o a)płynne ogladanie ww. oraz B) ogladanie ww. bez dodatkowej karty (ktorej notabene pewnie nie daloby sie zainstalowac w laptopie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge. Hehe ciekawe w takim razie czemu u mnie nie chodzą 8O :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge.no chyba z deczka przegioles na wyzej wymienionym sprzecie to se moazna co najwyzej mpegi poogladac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge.Nie moge sie niezgodzic ;) Podana konfiguracja zapewnia calkiem plynne ogladanie filmow w rozdzielczosci 160x120 ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 hehe dooooobre :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Coz na slabszych kompach mozna probowac regulowac jakosc lub skorzystac z mniej wymagajacego linuxa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge. P200MMX nawet sobie z tym radzi ale chyba troche za malo ramu, moze sie ciac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 wystarczy ot co na goorze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 wystarczy ot co na goorze :?: :?: :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Wystarczy P200, 16ram, s3virge. P200MMX nawet sobie z tym radzi ale chyba troche za malo ramu, moze sie ciac. Coś marnie to widzę, akurat na sprzęcie klasy pentium i jemu podobne troche się znam gdyż ciągle w takim grzebię. Na Pentium 233@266 MMX i 128 Mb ramu przy 4 Mb S3Virge filmy mi się cieły na tyle, że nie było sensu oglądać, albo miałem coś takiego że klatki szły poprostu w zwolnionym tempie a głos normalnie. Nie mam pojecia jak chciałbys cokolwiek na p200 oglądać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molo Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Problemy sa na k6-2. Znajomy ma taka 500 na asusie P5A, 128 ram, gf2 mx400, seagate U(iles tam) 30GB. I naprawde plynnosc pozostawia wiele do zyczenia - gubi klatki, dzwiek jakos nie synchronizuje sie z obrazem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Jakby nie patrzeć u mnie się nie tną :-) Na PII300MHz@375, 64MB RAM, DiamondV770 chodzą znośnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Problemy sa na k6-2. Znajomy ma taka 500 na asusie P5A, 128 ram, gf2 mx400, seagate U(iles tam) 30GB. I naprawde plynnosc pozostawia wiele do zyczenia - gubi klatki, dzwiek jakos nie synchronizuje sie z obrazem. Nawet mi tak nie mów, ja się morduję żeby na swoim móc oglądać filmy a takie teksty nie dodają mi wcale otuchy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molo Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Poszukaj plikow div*.ax i je skasuj (albo lepiej przenies do jakiegos innego katalogu). Nie bedziesz mial wtedy dostepu do suwaka "szybkosc --- jakosc" ale powinny chodzic troszke szybciej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Poszukaj plikow div*.ax i je skasuj (albo lepiej przenies do jakiegos innego katalogu). Nie bedziesz mial wtedy dostepu do suwaka "szybkosc --- jakosc" ale powinny chodzic troszke szybciej Dzięki za radę :-) Na razie jednak nie będę kombinował, przedewszystkim kupuję sobie kartę na AGP taką jak ma Rafał w konfigu, po drugie w tym tygodniu będę miał wreszcie wentyle w budzie i wtedy podciągnę troche mojego proca :-) I myślę, że wtedy już będą mi filmy porządnie chodziły bez kombinacji zwłaszcza, że zrobiłem sobie "Multimedia Benchmark" w SiSoftware Sandra 2002 Pro no i mam takie coś: "Integer MMX 1215 it/sec", "coś tam o 3D Now! 1430 it/sec" podczas gdy PentiumII 400 Mhz ma odpowiednio 1450 i 583 czyli w pierwszym 200 wiecej, ale w drugim ponad 600 mniej, mój proc troche jeszcze pójdzie w górę więc będzie miał więcej, a Rafał pisał, że na PII kręconym na 375 mhz czyli słabszym niż ten w benchmarku, z 64 mb ramu czyli połową mojego i taką samą kartą może oglądać filmy bez problemu. Więc tak na chłopski rozum u mnie tymbardziej powinno się dać :-) (tak przy okazji, co to za testy i co one dokładnie obrazują?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Coz na slabszych kompach mozna probowac regulowac jakosc lub skorzystac z mniej wymagajacego linuxa.Akurat tutaj paradoksalnie win jest lepszym rozwiazaniem ;( Problemow jest kilka: - XFree i czeste problemy z akceleracja (proponuje karte nvidii i standardowe sterowniki zamiast binarnych nvidii - tragedia) do tego jego niestety kobylowatosc - problemy z codec'ami - te oficjalne nie sa opensource i czasem sie zastanawiam jak i czym oni je kompilowali. OpenDivx jest praktycznie nieuzywalny, a stare 3.11 z latkami koszmarnie powolne A jeszcze jedno: ponoc jakies misie przebrzdakiwaly cos o mPlayerze bez uzycia X'ow (svgalib?) moglby to ktos potwierdzic/zaprzeczyc/kazac mi walnac glowa w mur? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ludzie - na tych słabych kompach szybkosć Divx'ów zależy w 60% od płyty głównej !!! A najbardziej od jej chipsetu - Intel vs. Via !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Akurat tutaj paradoksalnie win jest lepszym rozwiazaniem ;( Problemow jest kilka: - XFree i czeste problemy z akceleracja (proponuje karte nvidii i standardowe sterowniki zamiast binarnych nvidii - tragedia) do tego jego niestety kobylowatosc - problemy z codec'ami - te oficjalne nie sa opensource i czasem sie zastanawiam jak i czym oni je kompilowali. OpenDivx jest praktycznie nieuzywalny, a stare 3.11 z latkami koszmarnie powolne A jeszcze jedno: ponoc jakies misie przebrzdakiwaly cos o mPlayerze bez uzycia X'ow (svgalib?) moglby to ktos potwierdzic/zaprzeczyc/kazac mi walnac glowa w mur? Coz ja widzialem na jakims baaardzo slabym kompie z linuxem film w divxie ale predkosc dzialania mogla wynikac z takiego a nie innego kodowania. Tak MPlayer, potwierdzam. http://www.mplayerhq.hu/homepage/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Czy moge coś zrobić żeby filmy DivX chodziły u mnie płynnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Aaa jeśli chodzi o filmy divx to mam pytanko. Mam drugiego kompa w pokoju siostry i narzeka mi caly czas, że nie może oglądać filmów. Sprawdziłem, rzeczywiście filmy troche skaczą, tzn jest gdzieś tak 20 fps na oko :roll: Jej sprzęt to Celeron 433 MHz, 32 MB RAM, S3 Virge 4MB, Maxtor 1GB, LG 40x. Dodam, że filmy są puszczane z CD (innej możliwości nie ma). Co waszym zdaniem jest temu winne? Czy pomoglaby zmiana dysku, a moze ma za malo ramu lub też grafika za słaba. Mi wcześniej na tym celeronie, 96 ramu, dysku samsung 13GB i rivie tnt2 pro filmy chodzily plynnie. No coz, ale nie moglem wszystkiego do drugiego kompa przelozyc :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Czy moge coś zrobić żeby filmy DivX chodziły u mnie płynnie??? Odpal Decoder Configuration i zmniejsz jakosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Czy moge coś zrobić żeby filmy DivX chodziły u mnie płynnie???Jest jakiś program do Voodoo dzięki któremu to on przejmuje całą robotę. Muszę popytać kumpla, on ma właśnie V2 na K6-2 300MHz z 32 ram'u i chodzą dość dobrze. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Czy moge coś zrobić żeby filmy DivX chodziły u mnie płynnie???Jest jakiś program do Voodoo dzięki któremu to on przejmuje całą robotę. Muszę popytać kumpla, on ma właśnie V2 na K6-2 300MHz z 32 ram'u i chodzą dość dobrze. Pozdr. Hmmm voodoo i divx to chyba 2 rozne bajki. NIe slyszalem o zadnym takim programie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Czy moge coś zrobić żeby filmy DivX chodziły u mnie płynnie???Jest jakiś program do Voodoo dzięki któremu to on przejmuje całą robotę. Muszę popytać kumpla, on ma właśnie V2 na K6-2 300MHz z 32 ram'u i chodzą dość dobrze. Pozdr. Hmmm voodoo i divx to chyba 2 rozne bajki. NIe slyszalem o zadnym takim programie 8) Cicho :D , to moja ostatnia nadzieja...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Faktycznie jest taki program i nazywa sie VoodooMovie, sam go uzywalem jeszcze jak mialem poprzedniego kompa z V2, ale nie testowalem na DivX'ach, tylko na nieskompresowanych avikach i mpegach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Faktycznie jest taki program i nazywa sie VoodooMovie, sam go uzywalem jeszcze jak mialem poprzedniego kompa z V2, ale nie testowalem na DivX'ach, tylko na nieskompresowanych avikach i mpegach.Chyba właśnie chodzi o ten program, nie mogę namierzyć na razie kumpla we wtorek będę się z nim widział. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...