Skocz do zawartości
Carat

Minimalne wymaganie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jest jakiś program do Voodoo dzięki któremu to on przejmuje całą robotę. Muszę popytać kumpla, on ma właśnie V2 na K6-2 300MHz z 32 ram'u i chodzą dość dobrze.

Pozdr.

Jesli mowimy o tym samym programie czyli wspomnianym wczesniej Voodoo Movie to on nic nie przejmuje tylko rozmywa obraz (moze pomoc przy filmie o duzej kompresji i pixelkach) oraz umozliwia zoomowanie. Chyba ze cos sie zmienilo od wersji ktora uzywalem troche juz czasu temu na V1. Program bardzo fajny szczegolnie ze w tamtych czasach filmy mialy gorsza jakosc i czesto wystepowaly w formacie ASF (malo kto potrafil kodowac do tego dobrze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak sadze nadal, ze na P200MMX, 16ram, s3virge 4mb mozna spokojnie ogladac filmy plynnie.

Jasne :wink: u mnie nie bardzo......

Masz pecha. Nie kazde porshe od 0-100 ma ponizej 5 sek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moge coś zrobić żeby filmy DivX chodziły u mnie płynnie???

Po pierwsze procek. K6(-2 ) dopiero od okolo 400 MHz jest wstanie sobie poradzic z wiekszoscia filmow

Secundo: ten twoj Virge pewnie na PCI ;( Empirycznie sprawdzalem na Duronie 700@933, 256 RAM - normalnie oczywiscie plynnie, jak akurat padla grafika i tymczasowo wlozylem Virge'a DX 8 MB (PCI) DivXy byly nieogladalne (skakaly i rozwalone kolory)

Podobnie problemy sa np z Ati MobilityRage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sposób żeby oglądać DivX płynnie na moim sprzęcie. Otóż najpierw dekoduje je sobie do mpg i już :D co prawda dekodowanie zajmuje ok 10h i film ma (teoretycznie) 2GB :D i tu mam pytanie czy mpg ma ograniczenia pojemności jak avi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sposób żeby oglądać DivX płynnie na moim sprzęcie. Otóż najpierw dekoduje je sobie do mpg i już :D  co prawda dekodowanie zajmuje ok 10h i film ma (teoretycznie) 2GB :D i tu mam pytanie czy mpg ma ograniczenia pojemności jak avi?

A tego to nie wiem, do mnie kolega z pentium 166 przychodzi czasem, żeby mu do mpg przerobić :) . U mnie to kilka godzin najwyżej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sposób żeby oglądać DivX płynnie na moim sprzęcie. Otóż najpierw dekoduje je sobie do mpg i już :D  co prawda dekodowanie zajmuje ok 10h i film ma (teoretycznie) 2GB :D i tu mam pytanie czy mpg ma ograniczenia pojemności jak avi?

Mpeg nie ma limitu, avi zreszta tez nie musi miec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mpeg nie ma limitu, avi zreszta tez nie musi miec.

to spoko :) jest tylko taka rzecz że dekodowanie zajmuje 18h a nie 10 :D :D :D :D teraz mam już 73% 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa jeśli chodzi o filmy divx to mam pytanko. Mam drugiego kompa w pokoju siostry i narzeka mi caly czas, że nie może oglądać filmów. Sprawdziłem, rzeczywiście filmy troche skaczą, tzn jest gdzieś tak 20 fps na oko  :roll: Jej sprzęt to Celeron 433 MHz, 32 MB RAM, S3 Virge 4MB, Maxtor 1GB, LG 40x. Dodam, że filmy są puszczane z CD (innej możliwości nie ma). Co waszym zdaniem jest temu winne? Czy pomoglaby zmiana dysku, a moze ma za malo ramu lub też grafika za słaba. Mi wcześniej na tym celeronie, 96 ramu, dysku samsung 13GB i rivie tnt2 pro filmy chodzily plynnie. No coz, ale nie moglem wszystkiego do drugiego kompa przelozyc :D  :D  :D

przedewszytskim za malo RAM'u pasuje tak minimum 64 Mb no i grafika najlepiej wlasnie jakas Riva ..... reszta moze byc .. cd-rom ma wystarczajaca predkosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...