_darek Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 mam takie male pytanie i mam nadzieje, ze komus zechce sie na nie odpowiedziec.niedawno w moim bartonie zmienilem fsb z 166 na 200 no i wszystko w sumie chodzi, system laduje sie normalnie, ale nic nie zmienialem oprocz fsb-czy wedlug was powinienym cos jeszcze zmienic w biosie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Jak chodzi stabilnie to nie. Na drugi raz zakladajac temat. Poszukaj troche i poczytaj. Bo o podkrecaniu bylo naprawde duuuuuuzooooooo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 no w 3dmarku raz mi wyskoczyl niebieski ekran i zrzucal mi pamiec fizyczna, ale za drugim razem juz spoko, tylko ze wynik byl strasznie slaby...temp procka podksoczyla o 4-5^C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 no w 3dmarku raz mi wyskoczyl niebieski ekran i zrzucal mi pamiec fizyczna, ale za drugim razem juz spoko, tylko ze wynik byl strasznie slaby...temp procka podksoczyla o 4-5^C Podnies na procka minimalnie napiecie i potestuj go SUPER PI, Prime95, 3dmarkami ... jak nie bedzie nic wywalac to mozna powiedziec, ze jest stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 a mozesz mi podac M3Sj4sH serie twojego bartka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 a mozesz mi podac M3Sj4sH serie twojego bartka ? Niestety nie. Przed zalozeniem coolera zapomnialem sobie spisac ;/ A teraz jakos mnie nie drze sciagac cooler. Ale napewno jest sprzed 39 tygodnia ;] Cos kolo 34 i nie jest to slawna AQZEA, tylko AQYEA - tyle pamietam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 M3Sj4sH zrobilem tak jak mowiles podnioslem vcore, teraz ma 1.7 no i sprawdzilem go w 3dmarku 2001 se, i nic sie niby nie stalo, ale 4000 punktow to chyba troche za malo jak na taki sprzet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 mam jeszcze jeden problem, moj mnoznki jest na plycie i jak chce ustawic na np. 10 to i tak w windowsie pokazuje mi, ze jest 11, czy gdzies powininym jeszcze cos ustawic zeby moc zmienic mnoznik?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 M3Sj4sH zrobilem tak jak mowiles podnioslem vcore, teraz ma 1.7 no i sprawdzilem go w 3dmarku 2001 se, i nic sie niby nie stalo, ale 4000 punktow to chyba troche za malo jak na taki sprzet Dziwne. Ja przy mojej tymczasowej gf 2 mx400 wyciagam 2886 pkt. Ale czego sie spodziewac rowniez z radeona 9200, lepiej bylo kupic 8500 albo 9000 pro. To jest wersja z 128 bit czy 64 ? Jak 64 to nic dziwnego, jak 128 no to powinienes chyba wiecej wyciagac. Jakie masz stery poinstalowane ? Grafa, plyta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 grafa ma 128 bit, a sterowniki mam najnowse poinstalowane.a mozliwe ze pamieci nie wytrzymuja?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 grafa ma 128 bit, a sterowniki mam najnowse poinstalowane.a mozliwe ze pamieci nie wytrzymuja?? Nawet jakby nie wytrzymywala, to nie ma znaczenia na wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 aha, no to ja nie mam pojecia co to moze byc...a jak nie chce mi zmienic mnoznika to znaczy ze mam go zablokowany??i musialbym cos tam zamalowac, nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 nie w bartonach nic nie zrobisz albo masz odblokowany albo nie jesli a to przeciez latwo zczaic dajesz na standardzie czyli FSB166 i na 2500+ i zmiensz mnoznik chocby o 0,5 i jak bedzie wszystko psoko dzialac to masz odblokowany a jesli nie to pozostaje ci jedynie FSB o ile masz wydajne chlodzenie o mocna plyte :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 no plyta podobno niezla...a chlodzenie dopiero w planach(tt volcano 7+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 no tak sredniawa :) gigabyty nie sa najlepsze do krecenia wiec nie wiem jak twoja plyta zniesie takie dosc ekstremalne krecenie jesli trafisz na zablokowany a co do chlodzenia to volcano powienien wystarczyc , jeszcze zalezy na jakiego trafisz tego procka bo wychodzi z tego co ty pisali kolesie ze sa jakies dziwne egzemplarze ze grzeja sie bardzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 no moj jest zablokowany:(...a co do grzania to troche sie grzeje-50^C :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 na standardowych ustawnieniach ? ma taka temp ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_darek Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 nooo na fsb 166, a najlepsze jest to, ze jak zmienie na 200 to w sumie temp. moze o 4 stopnie idzie w gore... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-MAN Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Witam w gigabytach mozesz pmieszac bardziej wciskajac crtl+f1 otworza ci sie advanced chipset ... a tak wogule to radzilbym trzymac napiecie rzedu1,7~1,75v a z mnoznikiem to masz troche za stara serie chociaz czytalem ze 34 tydzien tez sie odblokowuje ale twuj jest gdziej z 38-39 tygodnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...