Skocz do zawartości
zavader

Najszybsze Athlony -> The Best Of Amd

Rekomendowane odpowiedzi

amd 1700+

axda1700dlt3c jiuhb 0310 wpmw

11*200 1.5v - przechodzi pcmarka02 bez problemu:P = 6763pkt

12*200 1.75(nizej jeszcze nie schodzilem) - jak wyzej:) = 7294pkt

12.5*200 1.85 - pcmark sie wyklada:(

niedlugo poprobuje wiecej na nowej plycie, chociaz zysk ponad 900mhz to i tak dobry wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj z mnoznikiem 13* w moim przypadku miedzy 8 a 8.5 pozwolilo mi pojsc z fsb wyzej. Moze procek nie lubil.

W pon. dochodzi do mnie 2500+ , 2560mhz przy 1.7, potem tylko musze znalezc SP-97 i vantka tornado B) Licze na 3ghz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam AMD Athlona mobile jak w opisie. Chcę zauważyć ze procesor jest w 100% stabilny testowany PiPrime95. Jeśli miałbym sie chwalić to Windows startuje na 10.5x248Mhz v.1.92V, moge nawet zrobić screena ale 3Dmark nie przejdzie :( .Więc mam nadzieje że osobo prezentujące swoje wyniki przedstawiaja stabilne taktowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Athlon 1700+ JIUHB DLT3C 0323SPMW 1466 Mhz@ 2844 Mhz, czyli 94 % przyrostu :twisted2: . Vcore 1.95 V.

Juz o nim pisalem w tym topicu i na WC byl max screen na 2610 Mhz/1.875 V.

Cos mi sie wydaje ze w procentach OC w tym momencie jestem najlepszy na AMD :mrgreen:

Wynik na chlodzeniu freonem wlasnej produkcji (temperatura parownika -7*C) .

pozdro for all

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzieki chlopcy :-) . Jako ze dbam o Was to mam teraz cos do gonienia dla wlascicieli Bartonow :razz: .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Barton 2500+ unlocked 1.5 V (dokladnieszych danych nie podaje, bo byc moze wlasciciel sobie tego nie zyczy) - procek NIE mojej wlsnosci (wlasnosc sobih'a) , ale testowany na mojej plycie, na moim FC, i ja krecilem akurat wtedy :mrgreen: .

Byl naprawde finalny max screen na 3192 Mhz, ale nie wiem dlaczego CPU-Z zle odczytalo :cry:- wcpuid jest OK, dla niedowiarkow drugi w 100% dobry screen na 3169 Mhz. Chyba tez nie zle ...

Barton 2500+ 1833 Mhz@ 3192 Mhz, czyli 74 % O/C i z tego co wiem najlepszy obecnie wynik z AMD Socket A :banan: (a moze i w ogole na AMD :twisted2:) w Polsce :gitarzysta2: .

Byc moze to jeszcze nie koniec, bo mamy z wlascicielem procka kolejne dzikie plany na O/C :gitarzysta: .

Jak ktos widzial w PL lub na swiecie lepszego screena z AMD Socket A to prosze o PW :razz: .

pozdrawiam

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo lasnie poszedl ci ten procek!

gratuluje wyniku jak rowniez budowy chlodziwa :)

jezeli chodzi o lepsze wyniki, to np. SAE z Xtremesystems.org ma:

3DMark2001 na 261x12.5=3263MHz - http://service.futuremark.com/compare?2k1=8098253

Pifast 10M na 263x12.5=3281MHz

SuperPI 1M na 265x12.5=3309MHz

Wyniki znajduja sie w jego podpisie na XS...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaopatrzyłem się w WC i przyszła pora na mnie:)

Athlon Xp 1700+ (taki jak w podpisie) 1466@2500Mhz @ 2,025v czyli O/C o 1034Mhz

Przy czym wartość tak jest całkowicie stabilna. Na codzień pracuje na 2400Mhz @ 1,925v i chodzi ekstra:) napięcia z progamu epoxa są straszne ale mierzone miernikiem idealne i stabilne bez względu na obciążenie, więc szef 420W jeszcze wyrabia :D

Przepraszam za nieostre screeny ale mam LCD i włączone wygładzanie czcionek

Dołączona grafika

EDIT:

Po kilku zmianach ustawień w biosie i kolejnym podniesienu napięcia (2,2v) mój nowy rekord:

Athlon Xp 1700+ (taki jak w podpisie) 1466@2599Mhz @ 2,2v czyli O/C o 1133Mhz :D :D :D

więcej niestety już nie pójdzie, przynajmniej nie na tym epoxie

Dołączona grafika

Edytowane przez MaStEr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wymyśliłem komp na dwór u nas teraz -3 ale komp ok 5 min podziałał, potem odcięty. poleciał na VCore ~2.0V nie wiem na ile te dane są prawdziwe bo na tym asrocku to wiecie jak się napięcie zmienia: niestety u mnie nie w biosie. Przyrost 50% w MHz, a ile w mocy nie wiem. Ogólnie lipa jakaś inna płyta i potwór. Ma jeszcze zapas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

A oto mój mały sukces: Athlon z podpisu 1533mhz @ 2408mhz

Wynik napewno nie jest powalający ale mogę się pochwalić że zrobiłem go na stockowym chłodzeniu i Codegenie 300w :) linia 12v = 13,04v :wink:

Wszystko robione na mobo z podpisu, ramki niestety umierają przy 200mhz więc odpoczywają asynchro na 166mhz :wink:

UPDATE:

Dołączona grafika

1533mhz @ 2436mhz = 903mhz za FREE

zauwazylem że mój skarb przy niższych FSB może się wkręcić na nieco wyższe zegary

dostał dodatkowo zastrzyk 0,025v. Linia 12v Codegena = 13,28v i ciągle rośnie... :-P

Szkoda że proc dalej może a ziomalski Codegen odmawia współpracy :wink:

P.S. powinno być 3200+ a nie 2800+ ja wskazuje CPU-Z :)

Edytowane przez halibut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon xp thorton 1800Mhz ( 2200+) @ 2403 Mhz( 13,5x 178Mhz 1,7v)

Na 180 i może i więcej by też poszedł , ale płyta już nie wstała i powędrowała do serwisu , w sumie dla mnie dziwne dlaczego ?

Wynik dla mnie dobry a tu niezbyt, daltego nie zamieszczam screena, jak go pogonie na 3k to podrzuce screen :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tak sobie myśle (a taka propozycja już chyba padała), żeby zrobić zamiast tego topica oficjalny ranking O/C athlonów użytkowników forum tweak'a. Nie trzeba by było przebijać się przez cały topic, możliwe byłoby zrobienie kategorii np. Tbread, Barton, 64, duron, sempron, palomino:) itd.

Teraz pytanie czy jest to technicznie możliwe do zrobienia? Co Wy na to?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaStEr napisał(a):

Hmm tak sobie myśle (a taka propozycja już chyba padała), żeby zrobić zamiast tego topica oficjalny ranking O/C athlonów użytkowników forum tweak'a. Nie trzeba by było przebijać się przez cały topic, możliwe byłoby zrobienie kategorii np. Tbread, Barton, 64, duron, sempron, palomino:) itd.

Teraz pytanie czy jest to technicznie możliwe do zrobienia? Co Wy na to?

Pozdrawiam

1326191[/snapback]

Fajny pomysł.... :) Jak się nikt jeszcze za to nie zabrał to ja mogę zrobić taki ranking :) na max Mhz :D Kategoria Intel i Amd :)

I podkategorie :) takie jak ty podałeś np.

Edytowane przez łuk-a-sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz to ranking to stabilnych mysle...

Moim starym T-bredem B juicb robilem max stable 227x9.5 przy ~2v lol ...

Teraz na co dzien jade 200x11 i 1.4v bo czekam na chlodzenie.

230x11 1.7v ale juz wyzej sie troche boje bo ostatnio nie mam okazji zeby schlodzic pokoj do 15*C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łuk-a-sz napisał(a):

Fajny pomysł.... :) Jak się nikt jeszcze za to nie zabrał to ja mogę zrobić taki ranking :)  na max Mhz  :D  Kategoria Intel i Amd :)

I podkategorie :) takie jak ty podałeś np.

1326216[/snapback]

Miło, że się zainteresowałeś, ale zrobienie edytowalnego rankingu, w wersji html/php, do tego działającego pod tweak'iem to już chyba nie nasza brocha? Poza tym trzeba by ujednolicić system weryfikacji wyników - co do programu odczytującego np. WINCPUID i programu testującego stabilność.

Aurora001 oczywiście można zrobić dwa typy rankingów max. stabilne i max Mhz, tyle że nie wiem do kogo się zwrócić z taką propozycją...

Myśle, że na tweaku jest sporo osób zarówno w kategorii amd jak i intel, które osiągnęły wyniki na poziomie światowym, warto o takim rankingu pomyśleć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...