Skocz do zawartości
zavader

Najszybsze Athlony -> The Best Of Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Mój procek więcej już nie wyrabia :( hlip...  http://members.lycos.co.uk/swidrzany/super...11%20single.JPG

SuperPi na single, bo wyżej i dual to pluje się procek i mobo... :evil: przydałyby się czarne sloty ;)

nie no Ty masz problem ;) zeby mój sie tak kręcił :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konfiguracja ktora podalem wczesniej sluzy mi 24h na dobe - powiedzmy ze uwazam ja za w miare zdrowa dla mojego athlonika :)

A maksymalnie wyciagalem z niego co nastepuje:

1) 10x190mHz = 1.9gHz 1.87V

Zysk: 500mHz ~36%

Link: http://www.vvarevvolf.republika.pl/vvarevv...lf_10_x_190.jpg

2) 9.5x199mHz = 1.89gHz 185V

Zysk: 490mHz ~35%

Link: http://www.vvarevvolf.republika.pl/vvarevv...lf_95_x_199.jpg

Bycmoze ram stoi na drodze do dalszego OC - mam 256mb ddr pc2100[133mHz]ktore podkrecam rownolegle z prockiem czyli te 199mHz :/

vvarevvolf --> ladnie go wykreciles, gratulacje, to troche trudniejsze niz zabawa t-bredem albo mobilkiem :lol: . Dalej na podnoszenie napiecia juz nie reaguje?

Dzieki. Najtrudniejsze bylo odblokowanie mnoznika (szczegolnie znalezienie farbki przewodzacej prad :) )

Zmiana napiecia jak widzisz wyzej daje niewielki zysk (choc jak na Palomino to i tak duzo).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej Sorry czy jak zmienię zasilacz u kolegi on ma codegena 400w na cheifteca 420W to podkręci się jeszcze cały system ? Jak narazie 218*11 płyta epox 8Rda3i, chłodzenie wodne, w stresie 38C, pamięci kingston 400mhz 512mb, chciałbym wjechać na magistralę 236, pomóżcie co zrobić, czy ten zasilacz to zmieni ? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie :D

jak narazie mój JIUHB 1700+ @ 2800+ czyli

2,25 Ghz na 1,65volta :twisted:

nie tak źle prawda :wink:

wynik podkręcenia to 784mhz :twisted:

prime95 stabilnie, temp stress 55stopni (buda zamknięta)

1,7 DLT3C 0306 @ 2,8(13,5*166) gforce 4mx 275/300 @ 365/460 :twisted: segate 40gb 256mb TwinMoss 400(2-3-3-6)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wykręciłem max Thortona 2000+ (AQZFA 0346 batch 044 ) 204x12,5=2560 Mhz przy core 1,8V, ale w prime wywala czasami error a czasami warning : hardware failure czy coś tam takiego.... chociaż win stabilny... Obecnie jadę na 195x12,5= 2437,5Mhz , bo tu dopiero nie wywala mi się prime... Chociaż nie wiem, może to prime tylko przekamuje, bo system jest stabilny... A może mój thortonek kciał by więcej prądu... Ale prąd drogi, więcej nie dostanie, nie będę go katował... I tak dostaje już po du... tyłku :lol: A może to tylko wina M/B, w końcu k7s8x oficjalnie FSB 333. Temp. (buda zamknięta) stress 58C wg Aidy, idle (s2k 32 halt) 28C wg Aidy - wiatrak wciągowy z przodu, jeden w ściance bocznej ( sam musiałem wydziergać dziurę ) w takim miejscu żeby wiał prosto na CPU ( nie na środku ściany...:twisted:) , dwa z tyłu wyciągowe za procesorem + jeden oczywiście nad prockiem w zasiłce i drugi of cors wyciągowy w zasilaczu, wszystkie 80x80. :lol:

Z resztą Spire Rock II nie za bardzo jest do O/C.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Thorton 2200+ chodzi jako 2333 (13.5x173) na Timingach 2.5 3 2 6 przy Vcore 1.73 , podkrecony o 533 mhz (30%) na plytce Abit KV7 chlodzenie jest nędzne ( clorful firsteye taka kosiarka ze glowa mala ) temperatura w IDLE 43C z S2K enable (divisor 8 ) w stresie hmm :D szkoda gadac czasami nawet 73 stopnie tak okolo 64 ( polecam do stestowania max powera gierke Starcraft - istne pieklo robi dla procka )

Buda otwarta 1 wiatrak robi nawiew na procka zeby powietrze mi nie stało

Najwiecej co mi sie udalo to odpalic winde na 2430 mhz a post na 2500 przy 1.85V ale niestety temperatura na tym coolerze nie pozwala sie pobawic no i pamieci Seitec PC3200 sa takie sobie, bez nowego coolera nie poszaleje ( ale narazie zbieram na 9550XT :D potem moze jakis Pentagram )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Thorton 2200+ chodzi jako 2333 (13.5x173) na Timingach 2.5 3 2 6 przy Vcore 1.73 , podkrecony o 533 mhz (30%) na plytce Abit KV7 chlodzenie jest nędzne ( clorful firsteye taka kosiarka ze glowa mala ) temperatura w IDLE 43C z S2K enable (divisor 8 ) w stresie hmm :D szkoda gadac czasami nawet 73 stopnie tak okolo 64 ( polecam do stestowania max powera gierke Starcraft - istne pieklo robi dla procka )

Buda otwarta 1 wiatrak robi nawiew na procka zeby powietrze mi nie stało

Najwiecej co mi sie udalo to odpalic winde na 2430 mhz a post na 2500 przy 1.85V ale niestety temperatura na tym coolerze nie pozwala sie pobawic no i pamieci Seitec PC3200 sa takie sobie, bez nowego coolera nie poszaleje ( ale narazie zbieram na 9550XT :D potem moze jakis Pentagram )

Czyli aż tak źle z tą moją temp. nie jest.... Spróbuj więcej wiatraków w budę wstawić, wg mnie lepszy jest żeśki powiew z dodatkowego wentyla prosto na wentyl na procku, niz otwarta buda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :) Narazie tylko +33.16% :(

Jak przyjdzie nowa zasiłka 400W i drugi Sempron to pokręcę dalej.

Pomyśle nad odblokowaniem mnożnika.

Poniżej screen :D

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic...p=915561#915561

Powidzcie mi koledzy co za :twisted: zżera mi 10MHz

Jak odpalam kompa to pokazuje 2008MHz.

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu mam nowy zasilacz, to mogłem pogrzać trochę CPU.

Stabilnie 11 x 227 MHz = 2.5 GHz @ 1.55V (może nawet niższe napięcie by starczyło, ale nie sprawdzałem). Szkoda, że płyta więcej nie wytrzymuje. Muszę przerobić Bartona na wersję Mobilną, to zmienie mnożnik z poziomu systemu i 2.7 - 2.8 GHz będzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, no cóż, to i ja się pochwalę:

Sempron 2200+, 9x166 stock, teraz :9x230 na normalnym napięciu, nie chcę na razie dawać więcej bo mam cienki cooler, powinien iść 9x250-260, pamięć kingstona 11-4-4-3, niskie timingi bo pamięć goła i się troszku grzeje.

Zysk: 9x64=576, 38,4% NA RAZIE :D zobaczymy co będzie jak thermalright 947U trafi na płytę.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ANTEK 2000(Thorton) hula sobie ze standartowego 1667MHz(12,5*133) na 2350 (12,5*188) wiec przyrost ~700MHz ale Vcore na mojej plycie max 1,8 i mysle ze to hamuje nieco proca co wy nato??!!chce zmienic na abita nf7-sl i na t-berda 2400 z odblokowanym mnoznikiem. Niech ktos sie wypowie czy wrato??!!THX z góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiesz nie bardzo mam mozliwosc sprawdzenia bo biore tego proca od kumpla bo jemu jest nie potrzebny w tej chwili ten proc bo kupil sobie bartka 2500 a tego starego(t-berda 2400) chcial wsadzic sekretarce do kompa a po ki grzyb sekretarce do układania pasjansa i obsługiwania worda!! :lol: wiec wezme od niego t-berda a dam mu mojego thortona i pozostaje tylko miec nadzieje ze bedzie to trafiony egzemplar!! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie podkręcał go ustawiłtylko na 166 fsb i tak mu to chodziło cały czas. On nie wi zbyt wiele o podkręcania tego bartka też na razie mu ja podkręciłem do 200fsb czyli te przysłowiowe 3200 :wink: ale nie wiem czy dalej mu to ciągnąc bo plyta MSI K7N2 delta ILSR nie bradzo ma mozliwości do wysokiego fsb (max 220 fsb Vcore 1,8 V) i jest lekko niestabilny nie wiem czy mu dozucic napiecia bo jedzie na default czy plyta po prostu malo stabilna??!!pytam bo to nie moje!! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

planowalem takie osiagi jeszcze zanim zlozylem kompa (glupie ale tak zrobilem) - i chociaz wszystko bylo na dobrej drodze nie udalo sie - zaraz po klesce zmienilem podpis na rzeczywisty i dltego sie nie chwilem :-) btw. nawet nie wiedzialem do dzisiaj ze ktos sie czepil :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...