Skocz do zawartości
zavader

Najszybsze Athlony -> The Best Of Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę nie rozumię ?? A zwykły post ile razy można edytować ??

1327065[/snapback]

W sumie masz racje, zwykły post wystarczy( ja myślałem o czymś takim: http://www.cooling-masters.com/bdd_oc.php ) - jeżeli masz czas i chęci to Cię nie zatrzymuję :D , fajnie by było gdybyś podał najpierw kryteria załączenia wyniku do rankingu a później zebrał odpowiednie zgłoszenia. Myśle że na początek Best of AMD wystarczy :D

Pozdrawiam

Edytowane przez MaStEr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz racje, zwykły post wystarczy( ja myślałem o czymś takim: 1330669[/snapback]

Też tak myślałem. Wzronę się tamtą stronką :) Jutro to zrobię bo dziś mam nawał w szkole.

Ale nie wiem czy max Mhz czy max stable Mhz ??

Kryteria przy max Mhz to tylko screen z Cpu-z i Wcpuid, a przy stable to jeszcze SuperPi16M. Może być ??

Pozdro

Edytowane przez łuk-a-sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym bym pozostal dalej za max screen. Jest juz podobny temat o maxymalnym stabilnym FSB dla AMD. A tutaj wyniki byly by poprostu ciekawsze. Tylko ja bym rozgraniczyl jeszcze kategorie t-bred: wiadomo ze t-bred t-bredowi nierówny :) (1700+ a powiedzmy 2000+). Chociaz z bartonami jest podobnie

Edytowane przez halibut

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkręciłem Bartka 2500@3200 czyli magistrale ze 166@200 i szedł nawet do do 203 <_< , dalej zdychał, ale teraz skoncentrowałem sie na kręceniu pamięci z cl3@cl2 i proca puszczam standard. Dzięki temu oszczędzam prąd na procku za ok 200 pln rocznie :D a jak zechcę zagrać w cos, to zawsze mogę wykręcić na maksa B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślałem. Wzronę się tamtą stronką :) Jutro to zrobię bo dziś mam nawał w szkole.

Ale nie wiem czy max Mhz czy max stable Mhz ??

Kryteria przy max Mhz to tylko screen z Cpu-z i Wcpuid, a przy stable to jeszcze SuperPi16M. Może być ?? 

Pozdro

1330782[/snapback]

No ja też myśle, że max screen będzie OK. Zresztą z tą stabilnością i tak bywa różnie - u mnie powyżej 2500Mhz super pi przechodzi spokojnie ale potrafi sie wykraczyć na innych aplikacjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niech będzie max screen :) Przykład do zakwalifikowania to załączenie screena z widocznym oknem Wcpuid i Cpu-z.

Formularz zgłoszeniowy powinien wyglądać tak:

Nick: łuk-a-sz

Procesor: Amd Athlon Xp Thoroughberd 1700+ @ 2505Mhz

Platforma: Abit NF7-SL

Link do screena: http://img101.exs.cx/img101/5392/maxoc2tc.jpg

Zgłoszenia proszę kierować na PW.

Jak uzbiera się troszkę chętnych to jutro już zamieszczę pierwsze wyniczki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć wam !

Niech ktoś mi powie czy ktoś z was podkręcał procka na płycie takiej jak w sygnaturze ? Chodzi mi dokładnie jak bardzo można go podkręcić.

Ja podkręciłem go do magistrali 170mhz ale po godzinie reseta walił. Aktualnie ustawiłem go na 169 i chodzi OK. Chłodzenie ma od Bartona 2500+. Czy jest jakiś inny sposób niż papranie się z lakierem do paznokci i łączenie mostków na procu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe fajnie fajnie, nie mam żadnych zastrzeżeń :D  zaraz robie screena i wrzucam na priva.

Pozdro

1333694[/snapback]

Są osoby które są przeciwko...... ale damy radę.

10 wyników i robię pierwsze zestawienie. :)

PS. na jakie kategorie mam to podzielić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są osoby które są przeciwko...... ale damy radę.

10 wyników i robię pierwsze zestawienie. :)

PS. na jakie kategorie mam to podzielić ??

1333705[/snapback]

Hmm nie rozumiem dlaczego są przeciwko W czym im to przeszkadza :?:

No tutaj proponowałbym zapytać się wszystkich zainteresowanych ja proponuję tak:

..........Tbread 1700+

................ /

AMD Athlon XP ------Tbread inne

..... |.......|.....\

......|.......|... Barton M 2500+

......|.......|

Barton inne

..............|

........ Palomino

AMD Athlon 64

AMD Sempron

AMD Duron / Duron Applebread

AMD Athlon (slotowy)

Edytowane przez MaStEr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No podział spoko ale wiesz np. 1800+ też np.u Chaosa się bardzo ładnie kręci i dla 1800+ może też osobną kategorię ?? A jakby tak robić będzie za dużo.

Wiem że każdy proc jest inny ale np jak ktoś wykręci dobrze XP np.1700+ @ 2600MHz to i tak wygra np. z wykręconym 2000+ @ 2700MHz.

Więc może aż taki podział nie jest potrzebny. Bo i tak o miejscu decyduje przyrost % a nie ilość MHz. Bo ranking wtedy bardzo dobrze pokaże jakie proce najlepiej poddają się O/C i to chyba jest jej celem :rolleyes:

Pozdrawiam, Łuk-a-sz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

t-bred 2000 - 2400 mhz v-core 1.95v 2200mhz 1.7v

barton 2500 aqzea 0412 mpmw zielony- 2500 mhz 1.7v wyżej nie mogłem sprawdzić wtedy.pózniej rozwaliłem :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

barton 2500 aqzea 0412 mpmw pomarańczowy(kolor nic nie daje) 2200 1.63 v 2266 1.65 v 2300 1.75 v wyżej nie testowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

2700mzh full stable bylo by wiecej ale mobo daje max 2,15v wg miernika 2.05v. plyta ogolnie max napiecie 1,85v max ale v-mod nie wiele pomogl jak bym mial abita NFS-7S to na 2.25 wiecej bym zaszedl :)

Pozdrawiam

Nikoś Wariat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..........Tbread 1700+

................ /

AMD Athlon XP ------Tbread inne

..... |.......|.....\

......|.......|... Barton M 2500+

......|.......|

Barton inne

..............|

........ Palomino

AMD Athlon 64

AMD Sempron

AMD Duron / Duron Applebread

AMD Athlon (slotowy)

Bardzo dobry pomysł, ale ja bym wprowadził małe zmiany...

Ale trzeba się zastanowić czy to ma być ranking dla użytkowników tzn kto jest najlepszym krętaczem, czy jaki procesor się najlepiej kręci, ja myśle, że lepiej będzie zobić dla krętaczy, ale do tego trzeba zrobić więcej kategorii i podzielić jeszcze na modele z z przypasowaniem do rdzenia, albo chociaż na rewizje z przypasowaniem do rdzenia. Zaraz wyślę swojego screena. A i jeszcze nie wolno zapomnieć o wszystkich "M" -kach i Thortonach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przyznam się pogubiłem sie serio już nie wiem gdzie mam screena zamieścić do tego "rankingu" wiec zamirszcze go tutaj Athlon XP 2400+@3299.94MHz

Ku mojemu pechu coś uszkodziłem komp czasem sobie teraz "pomilczy".

Chłodzenie było takie, że koń by się uśmiał i wy napewno też byście się uśmieli :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przyznam się pogubiłem sie serio już nie wiem gdzie mam screena zamieścić do tego "rankingu" wiec zamirszcze go tutaj Athlon XP 2400+@1348894[/snapback]

Tak jasne, poprosze screen z CPU-Z ver 1.27 wraz z linkiem do strony www z weryfikacja. Przypalajcie mnie rozzarzonym pretem ale nie łykne tego.

Tylko nie mow, ze komp sie uszkodzil i nie mozesz tego zamiescic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój procek taki jak w sygnaturce... Maks co z niego wycisnąłem to 2500 Mhz ( 11*228 Mhz ) przy napięciu 1.9V. To daje przyrost jakiś 667 Mhz. Pzd

Edytowane przez Muniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie mam zamiaru tego powtażać i nie będe robił tego po raz 2 jeśli nie chcecie wieżyć, bo mnie to wali. Komp się teraz ([ciach!]li jak kaszana), teraz to on jest stabilny przy 1700MHz i też czasem ma jakieś odchyły (działa spoko i nagle w nic kliknąc nie możesz, jakby był screen pulpitu a nie pulpit), jednym słowem rozj#$%^* procesor. A w czasach świetności działał na 166*12,5 albo 200*11 bo napięcia nie chciałem zmieniać, a z resztą po co mi tyle mocy jak ja ciągle na necie siedzę. Czemu myślisz Taipan, że to niemożliwe, myślisz pewnie że ja go ustawiłem a potem jakiś teścik potem coś tam jeszcze, mylisz się komp odpalił za 3 razem a potem na sprintera 3 programiki których skróty są na pulpicie, szybkie poustawianie, screen rakietą PhotoImpact wklej Ctrl+s i enter wszystko działo się jakieś 45 sekund, i shut down(oczywiście bez mojej pomocy)chyba się przegżał. (PISZE Z KAWIARENKI)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe Taipan osiągnął to co chciał - sprowokował Cie i powiem Ci teraz, że Twój wynik wygląda to jeszcze mniej prawdopodobnie niż wcześniej.

Problem z kompem to raczej nie uszkodzony procesor, a co najwyżej walnięty system, ja robiąc swoje 2600Mhz straciłem świeżo zainstalowaną winde :mur:

Napisz jakiego chłodzenia użyłeś, może coś o serii procka, przeinstaluj system i powtórz testy. Widzisz z takim wynikiem depczesz po piętach ludziom używającym extream coolingu jak np. kaskada Berkuta i jeżeli chcesz być traktowany poważnie nie bulwersuj się tylko pokaż dowody.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox winde postawiłem wczoraj i spox to samo, system jest ok jak proc ustawię nie wyżej niż 100 systemowe, a może to nie proc tylko pamięć. Mój procek to jest z serii JIUHB sorki wiem, że malo dokładnie, ale tylko tyle pamiętam(gdzieś się kartka pałęta, ale nie wiem gdzie, a na procku nie chce mi się sprawdzać bo się zajefajnie łatwo chłodzenie zdejmuje, co i raz to z śrubokręta w płytę), jak wymienie procesor to napiszę dokłdniej. A butlwesuję się dlatego, że mi nie wieżycie a ja sobie tylko problemu narobiłem, było trzeba wcześniej napisać co trzeba dokładnie umieścić a nie było napisane screen z WCPUID i CPUZ, to myślałem, że tyle wystarczy :mur: , następnym razem będe kręcił film. POPROSTU MI SIE TRAFIŁ. A chłodzenie coś na podobę freonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox winde postawiłem wczoraj i spox to samo, system jest ok jak proc ustawię nie wyżej niż 100 systemowe, a może to nie proc tylko pamięć. Mój procek to jest z serii JIUHB sorki wiem, że malo dokładnie, ale tylko tyle pamiętam(gdzieś się kartka pałęta, ale nie wiem gdzie, a na procku nie chce mi się sprawdzać bo się zajefajnie łatwo chłodzenie zdejmuje, co i raz to z śrubokręta w płytę), jak wymienie procesor to napiszę dokłdniej. A butlwesuję się dlatego, że mi nie wieżycie a ja sobie tylko problemu narobiłem, było trzeba wcześniej napisać co trzeba dokładnie umieścić a nie było napisane screen z WCPUID i CPUZ, to myślałem, że tyle wystarczy :mur: , następnym razem będe kręcił film. POPROSTU MI SIE TRAFIŁ. A chłodzenie coś na podobę freonu.

1350493[/snapback]

Taaaaa, nic nie wiesz, ale na pewno wiesz jak wygląda Photoshop i trochę zręczności w przeróbce screena.

Śmieszny facet jesteś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...