Skocz do zawartości
zavader

Najszybsze Athlony -> The Best Of Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Athlon 1700+(nie pamiętam jaka seria dokładnie ale napewno JIUHB)

Przękręcony do 2300mhz 1.8V róznica 827mhz

pobawie sie za jakis czas jak bede miał juz WC moze pójdzie wtedy na 2400 kto wie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam dokładnie wczoraj przekroczylem bariere 3ghz :twisted: ale niestety nie stabilnie (do windy) na sprzęcie z podpisu mam screen wienc jak ktos by mugl to prosze o zamieszczenie wysle na mail

osignelem to na wc z chłodnica za oknem i 2.1v na procesorze moge dac 2.2v max ale zasilacz jusz nie wyrabia :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

PONAWIAM DEKLARACJE - MAM SERWER WWW - ZDJECIA DO MNIE WYSYLAC!!!

A ja na nowym procku osiaghnalem taki oto wynik - moze nie jest bardzo zabojczy ale i tak mi starcza a do THE best sie nadaje :)

Dołączona grafika

TEMPERATURY - AIR COOLING - ZALMAN 7000 Al-Cu

IDLE - 32*

Stress - 37*

I co WC maniacy :) Na AC tez mozna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem Nie bede tu opowiadal zadnych rewelacji ale bardzo lubie mooj procek:

;)

Thorton 2000+ robi 2600+ na napieciu 1.4v !! ;) prime95 1.5h i znudzilo sie..;)

0323 RPMW .......

pozdrawiam.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm Moje osiągnięcie to narazie 1700+ @ 12,5*200 = 2500Mhz @1.825

Stabilne tylko czasami trzeba (W GRACH) na WC podkręcić wentyl powyżej 5V ;)) problemem jest zasilacz Chiefteca 360W który za żadne skarby świata nie utrzymuje napięć i wykres Vcore wygląda u mnie jak EKG ;))

Może jak znajde fundusze na nową zasiłke i WC ver. 2.0 to pójdzie dalej :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm Moje osiągnięcie to narazie 1700+ @ 12,5*200 = 2500Mhz @1.825

Stabilne tylko czasami trzeba (W GRACH) na WC podkręcić wentyl powyżej 5V ;)) problemem jest zasilacz Chiefteca 360W który za żadne skarby świata nie utrzymuje napięć i wykres Vcore wygląda u mnie jak EKG ;))

Może jak znajde fundusze na nową zasiłke i WC ver. 2.0 to pójdzie dalej :))

Umnie sprawa wygląda podobnie :), jednak pamiętaj że stabilność Vcore zależy od układów na płycie, zasilacz dostarcza napięcia które jest obnizanie i stabilizowane przez płyte. Moze oblkejenie mosfetów radiatorami troche pomoże.

EKG hehe w sumie fajne porównanie, tylko pacjent coś słabo wygląda :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że mam mosfety obklejone radiatorami i obdmuchiwane wentylem 6-centymetrowym ;))

zastanawiam się nad zamontowaniem bloku wodnego ale musiałby być robiony na zamówienie ;))

może jak bym miał gigabyta z 6-fazowym zasilaniem to Vcore by było stabilniejsze :) ale nie mam luzem 800 :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś procka - Thorton 2000+ z pierwszych wypustów - ruszył na jako 3200+, czyli w XP-kach 1200 punktów więcej :lol: :lol: :lol:

133x12.5(256c)@1.6V=1666 -> 200x11(512c)@1.75V=2200 (w megahercach już nie tak ładnie +534mhz) - działał tak jakiś czas /kilka minut/ a potem coś się sypło i więcej nie chciał działać z 512c...

teraz mam innego thortona i "domyślnie bezpiecznie" 1666->2083 = +417MHz ale za to BEZ PODNOSZENIA VCore czyli 1.6V

pozdr.

UPDATE: Już na 1.5V działa... jak dałem poniżej to się resetował przy CPU BURN i wysypywał przy prime 95, temp. na procu mam 5C więcej niż pokazuje mi czujnik na mb :) tzn. mam 42C IDLE i około 50C przy cpuburn, systemówki chodzą na 5V, a ten na procu ma 2500RPM. Jak zdejmę blachy to podam wyniki (może jeszcze otworze okno :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1700+ jiuhb dlt3c 0313

Dziś rano w warunkach lekko okołobiegunowych :D ( +12 stopni w pokoju ) proc poszedł 11x220 na 1,75V czyli 2420MHz. To wszystko na zalmanie 6000cu. Na prime nie miałem czasu ale 5 cykli 3dsmarka ciachnał bez wysypania. Do codziennej pracy jest fsb 215. Proc ma jak widac jeszcze potencjał ale blokują go ramy. Mam jeden moduł 512MB noname na kościach VM. Są to 333 cl 2.5 ale idą właśnie 440 cl 2. I tu mam ciekawostke: chciałem jeszcze wyżej wejść fsb ustawiając słabsze timingi ( teraz jade 8-3-3-2 ) i za cholere komp nie daje nawet postu jak ustawie cl 3 :) Pozdro for all. Dopisze coś jak w budzie zaszumi woda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestesmy lepsi - przeciez to ajsne - ale ciesze sie ze to przyznales :evil:

Aha - bez offtopicow PLZ bo wpadnie jakis moder i zacznie czyscic :(

Moder 8O nieee tylko nie to :wink: - lepiej sam to wyczyszcze zanim jakis wpadnie :lol: ... Widze, że trzeba strasznie uważać co sie pisze, nawet w żartach, bo zaraz się zjawi ktoś, lub kilak osób i zacznie palcami wytykać... :evil:

No dobra:

Procek - Athlon XP 1700+ (1466MHz), 1.5V, 0.13um - JIUHB

Oficjalnie - niestety 2300MHz to jest max - przy 2400MHz (czyli 200 x 12 , 1.75V) jest niestabilny...

2300MHz idzie w granicach 1.65V - stabilnie (PRIME - sprawdzony) - ale przy Volcano 7+ puszczonym na 2500RPM grzeje się mocno. Przyrost 834MHz

2200MHz - 1.6V - przyrost 734MHz - optymalne temperatury i stabilnie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 2000+

AXDA2000DUT3C 9499743251859

JIUHB 0319 UPMW

200X11.5 = 2300MHz 1.95V - stabilnie - przyrost 634MHz

http://republika.pl/clares_oc/testy/rekord2.JPG

180x13 = 2340MHz 1.95V - stabilnie - przyrost 674MHz

Screen się gdzieś zapodział :?

185x13 = 2405MHz 1.95V - windows/3d zwis - przyrost 739MHz

http://republika.pl/clares_oc/testy/rekord1.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj idzie na 2430mhz ale zwis zara w winie na 2415 dziala win ok ale prime siada, ale mam dziada dam napiecie 1.825 < to juz win sie nieladuje co za twarda sztuka , chyba nielubi wysokich napiec wrrr

:evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj idzie na 2430mhz ale zwis zara w winie na 2415 dziala win ok ale prime siada, ale mam dziada dam napiecie 1.825 < to juz win sie nieladuje co za twarda sztuka , chyba nielubi wysokich napiec wrrr

:evil:  :evil:

Mały OT - mój też nie lubi wysokich napięć, powyżej pewnej częstotliwości - czytaj - zasilacz już nie wyrabia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moze też sie pochwale :wink:

Athlon1470MHz@2400MHz(12x200) 1.9V-przyrost 930MHz 8)

Więcej nie próbowałem bo zasilacz zapewne nie wyciągnie, no i mój Storm S2 też już nie wyrabia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...