Skocz do zawartości
zavader

Najszybsze Athlony -> The Best Of Amd

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika to screen,a różnica na korzyść w O/C to 795Mhz ,proc prime stable,oraz wsio inne,aha podkręcony na Codegenie 300 chociaż mam jeszcze 400 (nie codegena ) w zapasie.

P.S. zapomnialem napięcie to 1.84V na 8RDA 1.1,chłodzenie powietrzem,mnożnik zablokowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zrobionego screena ale nie mam go jak zamiescic :E

tak jak w podpisie AMD Athlon™ XP 1700+ @ 2530MHz

Na razie WC - ICE AGE MAMOOTH + chlodnica od ciagnika + HYDOR SELTZ L30 II + Wiadro 5L po śledziach bo nie mialem jak pojechac po easyclipa przed swietami :EEEEEEEE

PRZYROST 2530-1468= 1062MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja też pokaże na co mojego procka stać

Dołączona grafika

Przy 1,75V i już moja płyta nie pozwala na więcej, szkoda.

Na 2,5Ghz przy 1,75V nie wchodzi do windowsa pewnie mu trzeba 1,8V

Temperatura wody 19C trzeba poczekać do zimy może pójdzie na 2,5Ghz :twisted:

przyrost 930MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD 2000 xp 1667@@@ 2500 Gz na WC Primme stable 1,85v Abit NF7-SL

200 * 12,5 ......

Abit Jest Super na poprzedniej płycie dobijałem tylko do 2,3 i juz po ostrych bojach ... kupiłem Abita ... pochodził sobie dzień na 133*12,5 ... przestawiłem szyne na 200 .... wstał ..... ale nie stabilny podnosiłem napięcie ... sukcesywnie no i juz mamy 2,5 gz ... wiecej nie kręce postawiłme sobie kiedys granice 2,5 Gz i jej się trzymam ....

Przyrost ?

833 mhz ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek Mobile 2500+ (znamionowo 1,65V)

Max (Prime) 2796MHz :twisted: 

http://www.geocities.com/fordaerostarseller/yeti/

Ehh, ja nie chce wiedziec co ty bys na freonie wyczynial :twisted:

BTW moj duronik 12x225 cpu enabled 1,8v, czemu tak malo? bo nie zmienilem mnoznika a freon juz oddalem wlascicielowi docelowemu, teraz jak skoncze nastepny to zaczne cos krecic na powaznie a nie sie bawic tylko

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na AXP T-Bred JIUHB 0323 1700+ @ 2.3 GHz na powietrzu. Niestety nie wiem co się z tym bieakiem stało, bo wyjęłem go, włożyłem i komp wstał. Po 10s wyłączyłem kompa, ponownie włączyłem i Abit włączył syrene (wszystkie wiatraki przestały pracować). Dziwne zjawisko. Jądro w ogóle nie ukruszone, zasilacz OK, ustawienia BIOS default. Koleś z serwisu powiedział, ze może procek mógł zostać "uśpiony". Oddałem go (mimo, ze nie mam na niego gwarancji). Z rozmowy z tym gosciem doszedłem do wniosku, ze procek trafi do producenta (czyt. dystrubutora w Polsce) i za pomocą "wtrząsu" zostanie wzbudzony do pracy (szansa reanimacji: 10% :( )

Nie wiem co o tym myśleć... dziwna sprawa.

Kurna, taka sztuka ma zaliczyć zgon ??? Na WC poleciałbym 2,5 GHz :((((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może twórca tematu nie napisał tego wprost, ale z tematu wynika, że jest to THE BEST OF AMD, więc będę do skutku wywalał wpisy Barton 2500+@3200+, 1700+@2400+ itd. Nie macie się czym pochwalić - nie wpisujcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duron 1800 na 2403MHz :) niestabilny :(

stabilne 2350MHz na 1.86V :)

stabilne 2250MHz na 1.78V :)

Procek zablokowany, L2 nie udało sie odblokować.

Sandra pokazuje, że jest wydajniejszy 8O od A3200+ ale to kit!.

zrzucik:

http://paszczu.webpark.pl/2370.png

( link dzięki uprzejmości Paszczu )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja napisze ze moje palomino ktore odblokowywalem przez 10 dni (lakierem) poszlo z 2000+ (1666) na ... uwaga, uwaga ... 2100+ (1760) hehe.Ale bardziej interesuja cy jest fakt ze krecilem procka na abicie kt7 raid na KT133 ktore oficjalnie nie obsluguje tego athlona.O dziwo wyswietla go normanlie jako Athlon XP a nie jakies unknown cpu type.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może twórca tematu nie napisał tego wprost, ale z tematu wynika, że jest to THE BEST OF AMD, więc będę do skutku wywalał wpisy Barton 2500+@3200+, 1700+@2400+ itd. Nie macie się czym pochwalić - nie wpisujcie.

Witam!

Widze ze mimo penwgo juz wieku tego topicu wciaz sie dobrze trzyma :) Cieszy mnie to ze jestescie zainteresowani kreceniem nadal :) TYLKO JAK NAPISAL KROOTKI - TYLKO THE BEST

Pozdroofka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...