piotrkiewlak Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Ludzie pomocy. Da sie podkrecic P4 1,5GHZ(256/400)?? na plycie Intela D850GB??? a jesli tak to jakim programem i czy sa takie programy pracujace pod Win XP???I czy jest warto go krecic?? Mam kompa : P4 1,5 GHz 256 Ram(RIMM 800) plyta Intel 850GB pomużcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 to mam zle wiadomosci.... 1. plyta na stare gniazdo (socket423) 2. proceror Williamette te sie znacznie gorzej krecily niz Northwoody (socket478) 3. na koniec najwazniejsze co do plyty: magistrala systemowa 400MHz (jak to plyta Intela- zrobiona przez Intela tzn ze masz tylko ta jedna szyne!!) podsumowanie : tego nie podkrecisz! (chyba ze uda ci sie znalesc jakas inna szyne dla procka - ale jesli to plyta wyprodukowana przez Intela to takiej szyny nie ma)- wg mnie jest to plyta Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 softfsb - moze jakies szynki sie znajdą ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 tiaaaaa..... ja na dokladnie takiej samej plycie dokladnie takiego samego procka (soc.423) postawilem na fsb 110 - i to byl max stabilny owszem , 120 chodzilo , ale takie cuda sie dzialy , ze czacha dymi rambusy nie lubia krecenia , a poza tym plyty intela sa coprawda rock stable ale goowniane nawet do malego o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son Goku88 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Ej ludzie dajcie link do jakiegos programu do podkrecania P4::::::::::: "prosze" :::::::::::::: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 a cpucool/cpufsb nie wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 a cpucool/cpufsb nie wystarczy? Jest to w zasadzie chyab jedyna opcja dla kogos komu bios nie pozwala troche zaszalec (np. mi). Jest o tyle dobry (CpuCool i Cpufsb to ten sam pakiet i autor) ze pozwala na bardzo dokladne strojenie (ulamki MHz). I jednym kliknieciem pozwala podkrecxic proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 No... to watpie w podkrecanie na firmowych plytach. Znam przypadki, ze zewnetrzne programy nie pomagaly... Plyty dobre ale nie do OC... niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra83 Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 tez mam taka plyte na S423 :arrow: procesor to P4 1,7Ghz czy jest wogole sens podkrecac o te pare Hercow? i czy w takich programach wyniki podkrecenia utrzymuja sie nawet po restarcie kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav009 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 mam P4 1,5Ghz na sock 478, jadro willematei plyta z chipem PX266. Czye te procki maja zablokowany mnoznik?? bo zmiania nic nie dala..fsb w biosie to max 132,ale tyle to na pewno nie wyciagne :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 mnoznik raczej zablokowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...