Skocz do zawartości
Slayer

Dobry program do edycjii filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli przytnę film, to muszę go zapisać i zakodować w kodeku. Ale problem jest taki, że plik po obróbce zajmuje 2 razy więcej!!! Ja już głupieję....co to ma być??!!!?! Ustawienia na defoult, kodec Divx 5.02 i nic....to samo...Czy nie można po prostu wyciąć kawałka bez ponownego kodowania?? :cry:

Użyłem Virtual Dub 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli przytnę film, to muszę go zapisać i zakodować w kodeku. Ale problem jest taki, że plik po obróbce zajmuje 2 razy więcej!!! Ja już głupieję....co to ma być??!!!?! Ustawienia na defoult, kodec Divx 5.02 i nic....to samo...Czy nie można po prostu wyciąć kawałka bez ponownego kodowania?? Użyłem Virtual Dub 8)

Sprawdz czy wybrales kompresje dzwieku, pozatym ustaw jakos tego divx'a a nie default :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak otworzysz w Vdubie film to nie ustawiaj juz kompresji.

W zakladce Video i Audio ustaw Direct stream copy, w audio ustaw Interlaving (50 > AC3; 250 >MP3)

Pozniejsz przeskocz na koniec filmu, wcisnij end, pozniej cofaj film ale tym przyciskiem z kluczem(przy cieciu filmu nalezy pamietac aby przeskakiwac co kluczowe klatki bo sa pozniej jazdy) i wcisnij Home

Zapisz ten zaznaczony fragment i zobacz ile zajmuje, jesli rozmaiar bedzie ci odpowiadal to wcisnij DELETE i zapisz jeszcze raz(teraz juz zapisze caly film)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak otworzysz w Vdubie film to nie ustawiaj juz kompresji.

W zakladce Video i Audio ustaw Direct stream copy, w audio ustaw Interlaving (50 > AC3; 250 >MP3)

Pozniejsz przeskocz na koniec filmu, wcisnij end, pozniej cofaj film ale tym przyciskiem z kluczem(przy cieciu filmu nalezy pamietac aby przeskakiwac co kluczowe klatki bo sa pozniej jazdy) i wcisnij Home

Zapisz ten zaznaczony fragment i zobacz ile zajmuje, jesli rozmaiar bedzie ci odpowiadal to wcisnij DELETE i zapisz jeszcze raz(teraz juz zapisze caly film)

Przy ac3 czasami lepiej ustawic 64 albo 96 ms.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi