SpiderMAN Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 No czekam dalej na pompke... :( Ale next friday powinna juz dotrzec do ogr22 :D Chwilowo im zabraklo w discusie :P, dostawa spodziewana dopiero :( we czwartek przyszly. Na bloki od MCS tez czekam, wiec pospiechu nie ma. Ale oswieccie mnie zta kolejnoscia ukladu kurde. :D Jakie rozwiazanie bedzie ajlepsze wydajnosciowo... A no i Black Ice Pro jeszcze pozostaje do zamowienia, ale to gdzies za dwa - 3 tygodni. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boloman Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zalmanek juz jest obiecany komusa szkoda ;) czasmi ciupne w NFS Underground i QIIIA na neciew Q3 mozemy kiedys pyknac ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zalmanek juz jest obiecany komusa szkoda ;) czasmi ciupne w NFS Underground i QIIIA na neciew Q3 mozemy kiedys pyknac ;>Niom nie widze problema... Dziure na chlodnice w dachu budy narazie produkuje na papierze :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 hmm ja słyszałem że pompki JBL som ciche bo ponoć używane do sypialni (w akwarium) może ktoś coś słyszał ?? Mialem okazje sluchac kilku JBL... ale glosniki =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 pompki JBL sa ponoć na licencji Eheima, ale to nowy stosunkowo produkt i mało jeszcze testowany na dłuższą metę .... tj. zużywalność ale rzeczywiście są ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4556...14e5f3132304d4d Na niebieska Black Ice Pro chyba zaloze taki wentyl :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Skąd ja znam ten wentyl :D . Ah no tak, mam taki sam i chłodniczkę zresztą też. Ja bym polecał na CPU MAZE4 (DD). Ale to "troszkę" kosztuje. Ja na kwiecień planuję zakup Maze4 i HD-O-Matic na HDD (Innovatek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Skąd ja znam ten wentyl :D . Ah no tak, mam taki sam i chłodniczkę zresztą też. Ja bym polecał na CPU MAZE4 (DD). Ale to "troszkę" kosztuje. Ja na kwiecień planuję zakup Maze4 i HD-O-Matic na HDD (Innovatek).Moze kiedys. Nukleon 2 w szufladzie juz czeka :D ;) A na Welanda i Pawnee Radeona juz sie doczekac nie moge :D A do tego zbiornik :D od MAte i pompka Hydora. Jeszcze tylko zrobie Relay Switcha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ale oswieccie mnie zta kolejnoscia ukladu kurdechyba najlepiej zrob tak: pompa->chlodnica->nukleon->jeden wylot na gpu drugi na nb->trojnik lub zbiornik->pompa; a najlepiej sprawdz uklad z chodznica na poczatku i na koncu obiegu; w moim przypadku lesze rezultaty dala chlodnica za pompa a przed blokiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@NT Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Teraz mam całą instalację z rurek miedizanych - zastanów się czy nie warto takiej tez w twoim przypadku zrobic :twisted: Male pytanko: jak zamontowac/ przylutowac takie rurki do bloku, powiedzmy do Uriela rev.2 ?? Bo inwestuje w pompe od CO i troche balbym sie ze weze pospadaja;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 chyba najlepiej zrob tak: pompa->chlodnica->nukleon->jeden wylot na gpu drugi na nb->trojnik lub zbiornik->pompa;a najlepiej sprawdz uklad z chodznica na poczatku i na koncu obiegu; w moim przypadku lesze rezultaty dala chlodnica za pompa a przed blokiem Czemu proponujesz pompkę przed chłodnicą? Da to taki efekt, że nie schłodzona jeszcze woda będzie pompowana przez pompkę. A to może obniżyć żywotność pompki To nie lepiej zrobić tak :?: pompa->nukleon->jeden wylot na gpu drugi na nb-> trojnik (najlepiej w kształcie "Y"-mniejsze opory) -> chlodnica -> zbiornik ->pompa albo pompa->nukleon->jeden wylot na gpu drugi na nb-> trojnik (najlepiej w kształcie "Y"-mniejsze opory) -> zbiornik-> chlodnica -> pompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 pompa->nukleon->jeden wylot na gpu drugi na nb-> trojnik (najlepiej w kształcie "Y"-mniejsze opory) -> chlodnica -> zbiornik ->pompa Wlasnie tak mam to zamiar poskladac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Czemu proponujesz pompkę przed chłodnicą?poniewaz wtedy woda chlodzaca proca bedzie najzimniejsza w ukladzie (prosto z chlodnicy); a z zywotnoscia pompki to juz nie przesadzaj... u mnie temperatura wody wynosi okolo 3 stopnie powyzej temperatury otoczenia (w najwieksze upaly latem bylo okolo 30 a teraz jest 25) a jak chodujesz rybki tropikalne to taka temperatura to raczej norma, w zwiazku z tym pompy sa do tego przystosowane; po za tym chodzi chyba o schlodzenie proca a nie o zywotnosc pompy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 wlasnie - zalezy, na czym komu zalezy :D birdman - a w ktorym punkcie ukladu mierzysz temp wody? i czym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Witajcie. Pompa=chłodnica=CPU=rezerwut=pompa Czy taki układ w moim przypadku jest ok?? Mam blok na CPU (Zalman), chłodnice (Black Ice Pro), rezerwut (0,5 MCS), pompe (Eheim 1048). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 wlasnie - zalezy, na czym komu zalezy :D birdman - a w ktorym punkcie ukladu mierzysz temp wody? i czym? w zbiorniku z pompa, wiec w sumie najcieplejszym punkcie mojegu ukladu; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oRh Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 No widzialem przezroczyste EHEIMy :D mam pyanie a gdzie konkretnie w kraku mozna dostac eheim przezroczysty 12/16 ? bo bym sobie takie sprawil :D. thx za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johny_85 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 własnie, gdzie konkretnie można dostac te weze? Plis podaj adres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 własnie, gdzie konkretnie można dostac te weze? Plis podaj adresStary juz kilka razy pisalem, ze nie pamietam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Większe znaczenie ma zmniejszenie oporów niż to, czy pompka będzie przed, czy za chłodnicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Większe znaczenie ma zmniejszenie oporów niż to, czy pompka będzie przed, czy za chłodnicą.nagrzewnica nie stawia raczej zbyt duzych oporow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Większe znaczenie ma zmniejszenie oporów niż to, czy pompka będzie przed, czy za chłodnicą.nagrzewnica nie stawia raczej zbyt duzych oporow zdziwilbys sie, sa dosyc znacznie roznicy w oporach roznych nagrzewnic / chlodnic... gdyby sie pawciu zechcial pochwalic swoja dzidzia, to bys wiedzial jaka rozwiazanie ma calkiem male opory (np. w porownaniu z kadettem, czy nawet lada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Hydora nie ma i nie bedzie. Co brac innego kurde ratujcie. Moze Hailea HX6530? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 grr ... widac mialem szczescie :P Tej Hailea nie masz co brac Ciezko jest z niezatapialnymi mozesz dozbierac kase i kupic Eheima 1250 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 grr ... widac mialem szczescie :P Tej Hailea nie masz co brac Ciezko jest z niezatapialnymi mozesz dozbierac kase i kupic Eheima 1250 ;/Wzialem HX6520 i trudno, najwyzej sie sprzeda :P Slyszalem ja w zoologicznym i byla franca cicha :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Ale takie badanie to warte tyle co walenie o kant stołu ... wiesz zawsze w domu w ciszy wieczorem inaczej odbiera się odgłosy. To co wcześniej wydawało się niesłyszalne nagle zaczyna dokuczać, więc nie pozostaje nic innego jak czekać aż zmontujesz swoje WC :D. Mam nadzieje, że zakup bedzie trafny :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Moze i cicha ale jest 50W ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Wzialem HX6520 i trudno, najwyzej sie sprzeda :P Slyszalem ja w zoologicznym i byla franca cicha :Dhmm wg colisy ta HX 6520 to: Pompa wodna, wydajność max. 1000 l/h, moc 35 W, wysokość pompowania 1,6 m siakieś słabe paramerty ( jak na 35W :!: ) ... ciekawe na ile prawdziwe są dane Hagen-a i Eheim-a.... :? apdejt: Spider - może sie poświęcisz dla potomności i weźmiesz na spróbowanie : JBL ProFlow Maxi 1000 Pompka akwariowa, max.wydajność 1000L/h, wysokość pompowania 1,48m, moc 14W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 JBL ProFlow Maxi 1000 Pompka akwariowa, max.wydajność 1000L/h, wysokość pompowania 1,48m, moc 14W parametry identyczne jak w mj1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 http://www.discus.com.pl/sklep/product_inf...roducts_id=1863 tu kupilem L30 II w tamten dopiero czwartek mieli czy jakos tak jeszcze nie wlaczalem bo nie mam reszty komponentow Ale jest juz u mnie razem ze srodkiem do glonow za pare zlotych I jeszcze lepiej bo naprawde tanio 132zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...