Skocz do zawartości
SpiderMAN

Moje Planowanie WC second attempt

Rekomendowane odpowiedzi

Czerwone niestety nie powoduje swiecenia plynu :/

BTW to co to za dodatek?

nie jest to Wasz UV dye lite??

ja jakbym robil podswietlenie to UV + blue i do tego UV dye lite blue.

No ja dalem red ledy laserowe nad CPU,a by uwidocznic, ze tam sie grzeje :D,na NB swieci laserled mojego wykonawstwa ale niebieski i to juz fajniutko IMHO wyglada, a docelowo bedzie jeszcze jedna katodka UV w budzie i wtedy to juz bedzie full wypas

Zielony srodek do wody pochodzi ze stajni x3mfactory :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie kolorystycznie wczesniej bardziej podobalo - bylo takie "stonowane" - teraz zaczyna wygladac jak choinka... Hey SpiderMAN - swieta dopiero za ponad pol roku :!: ;-)

eee tam, mnie sie wlasnie podoba :D ;) Swieta chce miec caly rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak spokojnie sobie czytam te posty i się zastanawiam... SpiderMAN zrobił sobie ŁADNE WC, i daje mu to 43 stopnie na procu za cenę powiedzmy około 500-600 a oficjalnie niemal z wyliczeń 900 Zeta... sorka to przerost formy nad treścią :) Fakt ładnie to wygląda, ale do mnie nie przemiawia to po przeprowadzonym bilansie. chyba wolałbym założyć wielki radiator z 3 wentylami na 5 V za takie pieniądze. No chyba że przy WC 43 to normalna temperatura :) pozdrowionka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak spokojnie sobie czytam te posty i się zastanawiam... SpiderMAN zrobił sobie ŁADNE WC, i daje mu to 43 stopnie na procu za cenę powiedzmy około 500-600 a oficjalnie niemal z wyliczeń 900 Zeta... sorka to przerost formy nad treścią :) Fakt ładnie to wygląda, ale do mnie nie przemiawia to po przeprowadzonym bilansie. chyba wolałbym założyć wielki radiator z 3 wentylami na 5 V za takie pieniądze. No chyba że przy WC 43 to normalna temperatura :) pozdrowionka.

Kolego, racze poczytac, bo chyba nie zauwazyles, ze w ukladzie chlodze jeszcze NB i GPU, a w takim przypadku IMHO to juz good wynik te 43C w Full Load na CPU, zwazywszy, ze na ZALMAN CNPS-7000A-Cu mialem 56C, jakos mam pecha jesli chodzi o temperatury i Voltarze moich prockow. Zawsze musze dowalic im napieciem VCore, bo jakos nie moge trafic nigdy fajnej serii :D

Druga rzecz, moze ty nie widzisz sensu, aleten sens byl, cisza....

Slysze Barracude ATA IV i 7200.7 teraz, a przy AC moglem o tym tylko pomarzyc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dane techniczne:

Wymiary: 120x120x25mm

Łożysko: podwójne kulkowe

Poziom hałasu: 34 dBA

Przepływ powietrza: 126 m3/h

Żywotność: 100000 godzin

No jeżeli te 34 dBa to dla ciebie cisza

to ja mam błogą ciszę 18 dBa bez WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja go w ogóle nie słyszę bo zagłusza go VOLCANO 11 (46db):P A jak będe miał WC to zapewne bedzie chodził na 5V:P

Wymiary: 120x120x25 mm

Zasilanie: 6-13V/0.18A/2.15W

Typ łożyska: podwójny kulkowe

Prędkość obrotowa: 1000-2000 obr/min

Przepływ powietrza: 40 - 70cfm

Głośność: 18-34 dB

Żywotność: 120 000 godzin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam pytanko czy widzial ktos gdzies kontroler 5-12/24v z max obciazeniem ~30W? bo chcialbym regulowac mojego papsta 172 ale jeden juz poszedl sie kochac:/ [od v7+]

a jesli nie ma to jak zrobic i jesli mozna jakies schematy... ;)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I o to mi tylko chodziło (tylko o to)

Wierze 

dzięki

Niom, jeszcze sie tylko zastanawiam, czy nie lepiej w moim ukladzie dac chlodnice za bloczkami, a nie przed :D, ale na to pytanie musze sobie sam odpowiedziec :D Chyba to trzeba bedzie kiedys sprawdzic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja mam WC nie dla ciszy, nie dla osiągów, ale dlatego, że montowanie tego to świetna zabawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a ja mam WC nie dla ciszy, nie dla osiągów, ale dlatego, że montowanie tego to świetna zabawa.

Brawo dla tego pana! Nie masz WC nie znasz tego uczucia kiedy po dłuuuugim okresie zbierania kasy, mozolnego kompletowania elementów, powolnym składaniu (a'la modelarstwo ;)) zapuszczasz układzik pierwszy raz i stwierdzasz : DZIAŁA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo dla tego pana! Nie masz WC nie znasz tego uczucia kiedy po dłuuuugim okresie zbierania kasy, mozolnego kompletowania elementów, powolnym składaniu (a'la modelarstwo ;)) zapuszczasz układzik pierwszy raz i stwierdzasz : DZIAŁA :D

No dokladnie to bylo najlepsze uczucie :D, a sprzecior i na sprzecior do WC odkladalem od pol roku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo : "O %#$@!!!!! fontanna " :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi