Skocz do zawartości
cobex

WinXP i Outlook - przełączanie tożsamości.

Rekomendowane odpowiedzi

Dosyć dziwny problem, zainstalowany mam WinXPpro SP1a, i korzystam z Outlooka który jest na bieżąco aktualizowany. Wszystko działa OK., oprócz jednej rzeczy, mianowicie kiedy przełączam tożsamości ( muszę to robić bo z kompa korzysta jeszcze jedna osoba ) to Outlook zamiast przełączyć na innego użytkownika po prostu się wyłącza. Nie da się go ponownie uruchomić, trzeba zrobić restart systemu. Wszystko robione było od nowa, „świeży” system, bez SP1a robił dokładnie to samo. Jaka może być tego przyczyna ?

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korzystam i czesto korzystalem z tozsamosci w Outlook Express i nigdy nie zdarzyl mi sie taki problem. Mam WinXP Pro SP1 i Outlook Express bez zadnych aktualizacji... dziala 100%.

Moze nie zawsze aktualizowanie na biezaco wychodzi na plus :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cobex, a nie mozesz załozyć drugiej osobie drugiego konta w systemie?

Chciałem nie zakładać drugiego konta w systemie, osoba ta korzysta tylko z poczty więc chciałem ominąć tą opcję. W Outlooku z Offica 2003 dziala to troszkę inaczej, ale działa. Poza tym straszny kombajn z tego „officowego Outlooka” i jak dla mnie jest mało przejrzysty.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odznacz opcje "Uzyj tej tozsamosci podczas uruchamianie programau" w zarzadzaniu tozsamosciami.

Już to robiłem, dalej to samo, raz się przełączy a raz nie. Zainstalowałem Outlooka z Offica2003, troche się podszkolę i mam nadzieje że będzie OK.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi