Michal_P Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 witam wiem że było o odświeżaniu :oops: , ale mam nastepujacy problem.: karta jak w temacie, Monitor LG Flatron 795 FT. system win 2k SP4 Usiluje ustawić odświeżanie Refresh Fixem 0.9.9.7 bodajze. Jeden restart, autoconfig, restart.. i .. komunikat" niedozwolone częstotliwości wykryte" zalecany powróct do poprzednich ustawień -czyli nic :evil: . Oba monitory ustawilem na Flatron .. bez zmian. Przy okazji nowo ściagniety Riva Tuner "nie ma wsparcia" dla Catalystów 3.8 ze strony herculesa - tzn nie moge nim praktycznie nic zrobić. Ktoś wie dlaczego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Spróbuj ustawić w zakładce Ekrany ręcznie żądane częstotliwości. W grach u mnie to działa, jeśli o gry Ci chodzi ;) Coś takiego: Co do RivaTunera - spróbuj sciągnąć inną wersje, może ukazała się nowsza? :? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Dzieki!! Gdzie Refresh fix nie mógł - Rage 3D Tweak dał rade i wszystko gra.. gdyby jeszce tylko CoD nie wylatywało po paru minutach z paskami na ekranie.. i też nie wiem gdzie jest przyczyna.. ale z ustawieniem ręcznym też sprawdze. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Dzieki!! Gdzie Refresh fix nie mógł - Rage 3D Tweak dał rade i wszystko gra.. gdyby jeszce tylko CoD nie wylatywało po paru minutach z paskami na ekranie.. i też nie wiem gdzie jest przyczyna.. ale z ustawieniem ręcznym też sprawdze. Pozdrawiam A jakich sterow uzywasz grajac w CoD :?: Catalysty 3.10 (albo 3.9 Fix) naprawiaja dzialanie tej gry :arrow: zobacz www.ati.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 uzywam obecnie 3.8 od Herculesa. Mialem juz i 3.9 Fix, i 3.10 - bez zmian IMHO mogą być stery albo karta, albo zasilacz... Codeshit "300W" Często zgłasza sie ten VPU od AtI.. wtedy wiadomo ze stery. Ale czasem sa artefakty, po wyjsciu z gry wejsciu do moh czy 3D marka 2001 też są artefakty... :evil: więc nie wiem o co chodzi.. moga być też kondensatory na moim Abicie BX133 zagadek duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 uzywam obecnie 3.8 od Herculesa. Mialem juz i 3.9 Fix, i 3.10 - bez zmian IMHO mogą być stery albo karta, albo zasilacz... Codeshit "300W" Często zgłasza sie ten VPU od AtI.. wtedy wiadomo ze stery. Ale czasem sa artefakty, po wyjsciu z gry wejsciu do moh czy 3D marka 2001 też są artefakty... :evil: więc nie wiem o co chodzi.. moga być też kondensatory na moim Abicie BX133 zagadek duzo :arrow: Wylacz VPU Recovery :!: :arrow: "Odkrec" karte (albo popraw jej chlodzenie), bo skoro artefakty pojawiaja sie z czasem, to moze znaczyc ze rdzen/pamiec sie przegrzewa :arrow: Sprawdz karte u kogos innego (inna mobo/zasilka itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_P Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 :arrow: Wylacz VPU Recovery :!:VPU pozwala wrócic i zrobić save.. a zwykle i jeszce chwile pograć :arrow: "Odkrec" karte (albo popraw jej chlodzenie), bo skoro artefakty pojawiaja sie z czasem, to moze znaczyc ze rdzen/pamiec sie przegrzewaOdkręciłem karte na 250/250, nie pomaga Karta ma radiatory na pamięciach oraz radiator i wiatrak.. przeczyścilem go i tyle.. bz.. :arrow: Sprawdz karte u kogos innego (inna mobo/zasilka itp) Lekki problem bo zmian GF na ATI to lekka rzexnia.. na razie sciagnałem stery 3.10.. zobaczymy. dzieki michał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 :arrow: Sprawdz karte u kogos innego (inna mobo/zasilka itp) Lekki problem bo zmian GF na ATI to lekka rzexnia.. na razie sciagnałem stery 3.10.. zobaczymy. Zrob u kogos innego np. Norton Ghostem backup partycji Windowsa i wtedy zobacz - u siebie tez mozesz sprawdzic na swiezym systemie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...