cebullankaYgrzanka Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Chciałem podłączyć swój dysk (Seagate 40GB 5400rpm) u kumpla który ma starego kompa. W związku z tym iż komp go nie widział oraz dekadenckim nastrojem w przypływie braku rozsądku przestawiłem zworkę na limit to 32GB capacity mimo iż dysk był prawie pełny. Pomijając już fakt iż dysk i tak u niego nie odpalił to kiedy po powrocie podłączyłem go do swojego kompa chcąc otworzyć wiele katalogów i plików wyskakuje mi błąd: PLIK LUB KATALOG JEST USZKODZONY LUB NIECZYTELNY. Do tego przy każdym uruchomieniu włącza się CHKDSK i sprawdza partycje C i D i wywala twierdząc że to nie jest dysk sytemu Windows i anuluje sprawdzanie :( Czy mam możliwość odzyskania tyc plików i katalogów? One cały czas są na dysku i zajmują tyle samo miejsca co przed awarią. Próbowałem sprawdzać w EasyRecovery i nic. NIe znajduje błędów na dysku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIWAJ Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ja niestety utracilem wazne dane przez taka operacje Nie znalazlem niestety sposobu aby te dane odzyskac Ale moze ktos inny ci pomoze ..... Na przyszlosc nauczka aby nie wkladac dysku "byle gdzie"... Pozdro:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 To jak tak, to chyba juz po wszystkim. Nie sadze, zebys odzyskal te dane :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebullankaYgrzanka Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 I jak mówi stare polskie przysłowie: "Gdzie EasyRecovery nie może tam GoDataBack pośle" ;) Wczoraj o 3 w nocy wreszcie zaczęło coś iść. EasyRecovery 6 zawieszał się przy budowaniu drzewa, a ER5 zbudował drzewo, ale padał przy próbie odzyskania. Recover4all zbudował drzewo, ale było bardzo ubogie i znalazł niewiele plików. Natomiast GetDataBack póki co radzi sobie bardzo dobrze. Większość plików odzyskuje. Większość, bo duże pliki (filmy) nie chcą się otworzyć. Ale więcej się nie spodziewałem. Jest Git ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...