Fireman Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 No właśnie co wybrać?! :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Pełno takich tematów na tweaku, poszukaj w wyszukiwarce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Maxtor D740X - troszkę szybszy, niby głośniejszy ale barracudom zdarzają się modele które jakoś dziwnie piszczą co cholernie wkurza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Maxtor D740x rządzi !!! :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 ja bym wzial maxtora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Bylo 100 razy :) Ja bym wzial BIV, tyle lat uzywam Seagate bez awaryjnie ze juz mam wyrobiona opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Mam BIV 40Gb i Maxtora D740X, Maxtor jest troszke szybszy ale moze gdyby ta Barracuda tez miala 80Gb to byloby inaczej. Wydaje mi sie ze Maxtor jest mniej problematyczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 i znowu wojna pomiędzy zwolennikami barracud i maxtorów 8) dajcie se ludzie luz :wink: ale ja jestem za maxtorem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 No i po co ta klutnia. Baracuda moim zdaniem jest lepsza :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 28 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2002 Ja bym wziął Seagatea. Sam mam Barracude IV. To już mój 3 dysk Seagatea i z żadnym z nich nie miałem problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Słuchajcie sorki że zbijam troche z tematu ale ukazał się maXtor d740x-6l wiecie coś o nim ? - podobnież za łożyskach olejowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 mam barracude i IV i jest super i polecam go. Ale z chęcią bym przetestował tego maxtora... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Ja wam powiem, ze najchetniej wzialbym oba te dyski :roll: 8) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 bierz barracude IV mam ja od kilkupokolen jest super i super cicha.. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Maxtor ogolnie jest lepszy, barracude pewnie po 3 miechach oddasz na serwis:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 bierz co tańsze :) obydwa dyski są debest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 oczywiscie ze barracuda 4... jest nieslyszalna, wydajniejsza i mniej awaryjna niz maxtor only B4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 oczywiscie ze barracuda 4... jest nieslyszalna, wydajniejsza i mniej awaryjna niz maxtor only B4 :) Masz Maxtora ze sądzisz ze barracuda jest mniej awaryjna?? B4 sie grzeje.... przez co moga być bad sectory itp nie powiem ze b4 jest super dyskiem powiem ze jest bardzo dobry i ze go polecam ale taki całkiem super to nie jest.... maxtor Git też bym go chciał mieć :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 No a ja mam ;P Ale po tym jak przeczytalem "megatest" na http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=368&ns_page=2 i porownalem wyniki swojego maxtora to sie troche zalamalem :( Wypadl co prawda ciut lepiej niz BIV, ale do IBMow z serii 120GXP czy WD z 8MB cachem to on nie dorasta... Szczegolnie dobil mnie test kopiowania z dysku na ten sam dysk (czyli najczesciej wykonywane przy normalnej pracy). Co prawda moj dysk nie byl pusty podczas testu, ale calkiem niedawno byl defragmentowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 oczywiscie ze barracuda 4... jest nieslyszalna, wydajniejsza i mniej awaryjna niz maxtor only B4 :) Masz Maxtora ze sądzisz ze barracuda jest mniej awaryjna?? B4 sie grzeje.... przez co moga być bad sectory itp nie powiem ze b4 jest super dyskiem powiem ze jest bardzo dobry i ze go polecam ale taki całkiem super to nie jest.... maxtor Git też bym go chciał mieć :> mialem i juz wiecej nie chce... maxtora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 B IV RULEzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :D !!!! Takie jest przynajmniej moje zdanie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Znajomy ze sklepu sprzedaje okolo 500 dyskow rocznie. Najczesciej zwracane [awaryjne] sa Fujitsu, na drugim miejscu Maxtory, pizniej dlugo nic az wreszcie Barracudy IV. Ja jesli bede kupowal w przyszlosci to wlasnie Barracude. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 B4 mam.Wymienili mi jak padł mi Quantum Fireball plus AS 30 gb.Na początku myślałem ze z tą Baracuda coś nie tak bo nie słychać jej wogóle.Maxtora nie testowałem ale na 100% jest głosniejszy.Bierz Baracude tylko zwróć uwage zeby miała Firmware 3.75.Na pewno będzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Znajomy ze sklepu sprzedaje okolo 500 dyskow rocznie. Najczesciej zwracane [awaryjne] sa Fujitsu, na drugim miejscu Maxtory, pizniej dlugo nic az wreszcie Barracudy IV. Ja jesli bede kupowal w przyszlosci to wlasnie Barracude. Na poczatku przypomne ze jestem zwolennikiem Seagate. 2 dni temu bylem u zbajomych w sklepie i z ciekawosci zapytalem jak u nich z zwrotami dyskow padnietych i tak: Wraca duzo dawno sprzedanych Fujitsu, sporadycznie Seagate i 0 Maxtorow. Za to drudzy znajomi maja zamienione miejscami Seagate i Maxtory ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 a jak masz trochę wiecej kasy to bierz CAVIARA Z 8MB CACHE. CHOWAJĄ SIĘ PRZY NIM WSZYSTKIE BARAKI I MAXTORY ZAUWAŻ O ODWIECZNEJ WOJNIE I PRZEKKRZYKIWANIU CO LEPSZE-B4 CZY MAXTOR.KRZYCZĄ JEDEN PRZRZ DRUGIEGO. JAK CHCESZ NAJLEPSZY W TEJ CHWILI DOSTĘPNY HDD -TO TYLKO WD CAVIAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 nie wiem dlaczego ale nie lubie Seagate'a wole maxtorka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Kilka tygodni temu stałem przed tym samym problemem wyboru i wziołem lepszy czyli MAXTORKA!!. Jest szybszy, mniejsze czasy dostępu, mniej awaryjny i działa spox w RAIDzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 a ja nie wiem czemu caviar kojarzy mi sie z czyms co najgorsze i nie warte zakupu jak slysze tylko slowo caviar to mnie na smiech bierze moze teraz chlopaki wzieli rece za pas i robia pozadne dyski ale tego nikt mi nie udowodni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Ten nowy CAVIAR z 8 mb cachem jest niezły, z tego co czytałem. Niestety na razie nie miałem przyjemności go przetesować. Tylko że te nowe Caviary maja duże pojemności a FIREMAN chyba chciałby jakis mniejszy (tak sądze choć nie okreslil pojemności). Po co większy HDD jak ma sie np. nagrywarke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Jesli krecisz FSB i jest ono na wysokich obrotach tio nie bierz Baraka bo ci zaraz padnie...jest malo wytrzymaly na wysokie PCI :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...