Skocz do zawartości
Fireman

Baracuda IV vs MaXtor D740x

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiscie ze barracuda 4...  jest nieslyszalna, wydajniejsza i mniej awaryjna niz  maxtor

only B4 :)

Masz Maxtora ze sądzisz ze barracuda jest mniej awaryjna??

B4 sie grzeje.... przez co moga być bad sectory itp nie powiem ze b4 jest super dyskiem powiem ze jest bardzo dobry i ze go polecam ale taki całkiem super to nie jest.... maxtor Git też bym go chciał mieć :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a ja mam ;P Ale po tym jak przeczytalem "megatest" na http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=368&ns_page=2 i porownalem wyniki swojego maxtora to sie troche zalamalem :( Wypadl co prawda ciut lepiej niz BIV, ale do IBMow z serii 120GXP czy WD z 8MB cachem to on nie dorasta... Szczegolnie dobil mnie test kopiowania z dysku na ten sam dysk (czyli najczesciej wykonywane przy normalnej pracy). Co prawda moj dysk nie byl pusty podczas testu, ale calkiem niedawno byl defragmentowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie ze barracuda 4...  jest nieslyszalna, wydajniejsza i mniej awaryjna niz  maxtor

only B4 :)

Masz Maxtora ze sądzisz ze barracuda jest mniej awaryjna??

B4 sie grzeje.... przez co moga być bad sectory itp nie powiem ze b4 jest super dyskiem powiem ze jest bardzo dobry i ze go polecam ale taki całkiem super to nie jest.... maxtor Git też bym go chciał mieć :>

mialem i juz wiecej nie chce... maxtora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ze sklepu sprzedaje okolo 500 dyskow rocznie. Najczesciej zwracane [awaryjne] sa Fujitsu, na drugim miejscu Maxtory, pizniej dlugo nic az wreszcie Barracudy IV.

Ja jesli bede kupowal w przyszlosci to wlasnie Barracude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

B4 mam.Wymienili mi jak padł mi Quantum Fireball plus AS 30 gb.Na początku myślałem ze z tą Baracuda coś nie tak bo nie słychać jej wogóle.Maxtora nie testowałem ale na 100% jest głosniejszy.Bierz Baracude tylko zwróć uwage zeby miała Firmware 3.75.Na pewno będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ze sklepu sprzedaje okolo 500 dyskow rocznie. Najczesciej zwracane [awaryjne] sa Fujitsu, na drugim miejscu Maxtory, pizniej dlugo nic az wreszcie Barracudy IV. Ja jesli bede kupowal w przyszlosci to wlasnie Barracude.

Na poczatku przypomne ze jestem zwolennikiem Seagate. 2 dni temu bylem u zbajomych w sklepie i z ciekawosci zapytalem jak u nich z zwrotami dyskow padnietych i tak: Wraca duzo dawno sprzedanych Fujitsu, sporadycznie Seagate i 0 Maxtorow. Za to drudzy znajomi maja zamienione miejscami Seagate i Maxtory ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak masz trochę wiecej kasy to bierz CAVIARA Z 8MB CACHE.

CHOWAJĄ SIĘ PRZY NIM WSZYSTKIE BARAKI I MAXTORY

ZAUWAŻ O ODWIECZNEJ WOJNIE I PRZEKKRZYKIWANIU CO LEPSZE-B4 CZY MAXTOR.KRZYCZĄ JEDEN PRZRZ DRUGIEGO.

JAK CHCESZ NAJLEPSZY W TEJ CHWILI DOSTĘPNY HDD -TO TYLKO WD CAVIAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja nie wiem czemu caviar kojarzy mi sie z czyms co najgorsze i nie warte zakupu jak slysze tylko slowo caviar to mnie na smiech bierze

moze teraz chlopaki wzieli rece za pas i robia pozadne dyski ale tego nikt mi nie udowodni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten nowy CAVIAR z 8 mb cachem jest niezły, z tego co czytałem. Niestety na razie nie miałem przyjemności go przetesować. Tylko że te nowe Caviary maja duże pojemności a FIREMAN chyba chciałby jakis mniejszy (tak sądze choć nie okreslil pojemności). Po co większy HDD jak ma sie np. nagrywarke...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...