Gość Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Yo Właśnie wróciłęm z filmu i stwierdzam że film jest poprostu GENIALNY :!: :!: :!:. LOTR poprostu mnie zmiarzdzył rozwalił zgniutł i Bóg wie co jeszcze te efekty specjalne były fenomanealne sceny batalistyczne to poprostu arcydzieło. POLECAM WSZYSTKIM :!: Ja teraz czekam aż w multikinie będą puszczać wszystkie 3 części ale wersje rerzyserskie 8). No a teraz ci którzy nie oglądali marsz do kina :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Mógłbyś tyle nie zdradzać już w samym tytule :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 jak dla mnie to nic nie zdradziles bo od pcozatku wiedzialem ze ten film bedzie wielki. tylko szkoda ze jackson az tak odszedl od oryginalu:(((((( moze mi ktos powiedziec gdzie i kiedy bedzie grany maraton lotr'a we wrocku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 no to jutro sie wybieram do multikina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 AMEN, ja bylem wczoraj i film rzadzi. Tylko szkoda, ze to juz koniec , ale co tam, zabieram sie za czytanie trylogii po raz drugi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 jak dla mnie to nic nie zdradziles bo od pcozatku wiedzialem ze ten film bedzie wielki. tylko szkoda ze jackson az tak odszedl od oryginalu:(((((( moze mi ktos powiedziec gdzie i kiedy bedzie grany maraton lotr'a we wrocku? No racja ale podobno w wersji poszerzinej mają dodać porządki w shire i potyczke z sarumanem na samym początku więc powinno być dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Dużo nie zdradza... ale za to zachęca do obejrzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 No racja ale podobno w wersji poszerzinej mają dodać porządki w shire i potyczke z sarumanem na samym początku więc powinno być dobrze :)Toś mnie trochę pocieszył, bo po tym co mi kumpel opowiadał to wygladało to kiepsko. Jak tam ze zmianami w stosunku do książki - sporo tego jest? W Dwóch Wieżach wg mnie Jackson wiele razy przegiął ze swoimi pomysłami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Dzisiaj byłem na tym w Galerii Mokotów i musze przyznać, że bardzo fajny film. W końcu komuś udała się 3 część dilmu, bo Matrix Reaktywacja i Terminator 3 to były kaszany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitek Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ja sie jednak nie wybiore .Nie wiem czemu ale nie moge sie przekonac do filmow z elementeami fantastyki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P0Z Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Film jest cudowny! Na koncu sie poplakalem 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Ja sie jednak nie wybiore .Nie wiem czemu ale nie moge sie przekonac do filmow z elementeami fantastyki :?Przeczytaj książke, a zmienisz zdanie - książka cie wciągnie a film obejzysz żeby to jakos zwizualizować. Co do filmu to jeszcze nie oglądałem, ale zamierzam sobie seans zrobic i obejzeć 3 części naraz :wink: ale kiedy ja znajde 9 godzin :? Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Toś mnie trochę pocieszył, bo po tym co mi kumpel opowiadał to wygladało to kiepsko. Jak tam ze zmianami w stosunku do książki - sporo tego jest? W Dwóch Wieżach wg mnie Jackson wiele razy przegiął ze swoimi pomysłami. Jesli narzekales na uchybienia od ksiazki w drugiej czesci to tym razem bedziesz mial ochote obedzrzec rezysera ze skory .. tak jak ja.. Gdy ogladalem ten film to mnie krew zalala... juz sie balem ze Frodo zginie w ogniach gory... jak mozna bylo cos tak doskonalego zniszczyc :( moze i efekty sa ok, ale to nie gra do konca z ksiazka :( szkoda... wielka szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Panowie jak ktoś sie martwi że to ju z koniec to was pociasze pewien rusek o o nazwisku Pierumow napisał kontynuacje Władcy. Książka wypas. 3 tomy. ,,Pierścień Mroku" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Jeszcze jedna uwaga ode mnie. Minas Tirith poprostu cudownie zrobili. Bardzo mi sie podobala taka wizja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 IMO film jest do BANI !!! co z tego ze sceny batalistyczne sa zaj....cie zrobione :?: :?: :?: film tak sie ma do ksiazki (calej fabuly) ze szkoda slow :!: :!: :!: LUDZIE !!! przeczytajcie sobie ksiazke i po jej zakonczeniu napewno bedziecie bardziej "zadowoleni" anizeli po wyjsciu z kina :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 a mnie sie podobal.....tylko troche dluzyzny w pierwszych i koncowych 20 minutach......a tak to wypas.... :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 lol a od kiedy film ma byc w 100% taki jak ksiazka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 co za ...wa LOL :evil: :evil: PRZECZYTAJ ksiazke a pozniej oceniaj film :!: i wcale nie mowie o 100%, gdyby bylo choc 70%...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 a mnie sie podobal.....tylko troche dluzyzny w pierwszych i koncowych 20 minutach......a tak to wypas.... :!: Dłużyznyto są dopiero w książkach Tolkiena ;] Za każdym razem, jak je czytam, to znajduję co najmniej jedną. Miałem gdzieś linka do stronki o LOTR, gdzie koleś omawiał kilkanaście największych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Czy napisal ze jest w 100% taki jak film czy sie zapytak czy film musi odwzorowywac ksiazke w 100%????? Moze na poczatek ty zacznij czytac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja tam książki nie czytałem, obie części widziałem (1 mi się bardziej podobała niż 2, ale mam nadzieję, że po 3 zmienie zdanie :D) Jutro idę do kina na ten prawie 3 i pół godzinny seans :) (weze se kanapki chyba :wink:) i dam updata :P A wiecie, że Tolkien przez osobę (powiernika pierścienia -> Frodo?) chciał nawiązać do Jezusa? Powiernik ratuje świat, ludzkość przez zniszczenie pierścienia, a Jezus przez śmierć na krzyżu :P (plagiat(joke)) Idę spać :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja tam książki nie czytałem..... A wiecie, że Tolkien przez osobę (powiernika pierścienia -> Frodo?) chciał nawiązać do Jezusa? Powiernik ratuje świat, ludzkość przez zniszczenie pierścienia, a Jezus przez śmierć na krzyżu :P (plagiat(joke)) Idę spać :} wlasnie widac ze nie czytales :lol: bo juz na "pierwszej" stronie jest wytlumaczone ze NIE ma zadnych " podtextow" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja tam książki nie czytałem, obie części widziałem (1 mi się bardziej podobała niż 2, ale mam nadzieję, że po 3 zmienie zdanie :D) Jutro idę do kina na ten prawie 3 i pół godzinny seans :) (weze se kanapki chyba :wink:) i dam updata :P A wiecie, że Tolkien przez osobę (powiernika pierścienia -> Frodo?) chciał nawiązać do Jezusa? Powiernik ratuje świat, ludzkość przez zniszczenie pierścienia, a Jezus przez śmierć na krzyżu :P (plagiat(joke)) Idę spać :} Masz rację - idź spać ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 lol a od kiedy film ma byc w 100% taki jak ksiazka??Oczywiście, że nie musi, znam filmy znacznie lepsze niż ksiażka na podstawie, której powstały. Po prostu wielu ludziom, którzy czytali Tolkiena te zmiany (imo nieporzebne) psują przyjemność z oglądania filmu. Na pewno film nic by nie stracił na widowiskowości, gdyby się trzymał ksiażki. Jackson niepotrzebnie chciał "odcisnąć swoje piętno" na tym filmie. Oczywiście nie spieprzył sprawy tak jak Szczerbic "Wiedzmina" ale mogło być po prostu lepiej. Każdy ma ma swój gust, lubi co innego i kłótnie nie mają sensu. Mnie znudził (i wkurzył) film "Dwie Wieże" dlatego niepokoi mnie to co pisze sajmon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Był ktoś na enemefie w Silver Screenie 2 stycznia na 22 ?!?! Ja właśnie wruciłem... fajnie było, film dawali we wszystkich salach i było full ludzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja zamirzam z dziewczyna i z kumplem uderzyc na ten film, ogladalem pozostale 2 czesci wiec tej tez nie przegapie ;) Pozdrawiam Harry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Ja tam książki nie czytałem..... A wiecie, że Tolkien przez osobę (powiernika pierścienia -> Frodo?) chciał nawiązać do Jezusa? Powiernik ratuje świat, ludzkość przez zniszczenie pierścienia, a Jezus przez śmierć na krzyżu :P (plagiat(joke)) Idę spać :} wlasnie widac ze nie czytales :lol: bo juz na "pierwszej" stronie jest wytlumaczone ze NIE ma zadnych " podtextow" :wink: Dokładnie :!: ale LOL buahahaha A co do spujności filmu i książki to nigdy nie powstanie film na podstawie książki który w 100% oddawałby wszystko co jest zawarte w książce. Jackson jako reżyser wprowadził tam swoje, wymyslone elementy, które fanom twórczości Tolkiena najczęściej niezbyt sie podobają, co nie zmienia faktu, że Jackson odwalił kupe dobrej roboty. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 co za ...wa LOL :evil: :evil: PRZECZYTAJ ksiazke a pozniej oceniaj film :!: i wcale nie mowie o 100%, gdyby bylo choc 70%...... przeczytalem trylogie i nadal nie wiem dlaczego tak strasznie kurczowo trzymacie sie ze film na podstawie ksiazki musi byc w 100% taki sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 No nie musi byc... ale wierni fani dzieku ktorym ten film sie rozkrecil, oczekiwali wmiare porzadnego odwzorowania ksiazki, a nie tego co wyszlo :P zlepek tworczosci Tolkiena z sennymi koszmarami Jacksona...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...